A tým | Adriatická liga - 05.01.2011 20:00

Crvena Zvezda Beograd Crvena Zvezda BeogradDomácí
82
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
99

Komentář k zápasu

Naši hráči dokázali, že hala Pionir v zápasech proti Crvene Zvezdě jim prostě svědčí. Třikrát v ní proti tomuto soupeři (v letech 2007, 2010, 2011) nastoupili a třikrát vyhráli. Ani v jednom případě to nebyla těšná vítězství, ale vždy dvouciferná. Věrni tradici vlétli naši i ve 14.kola Adriatické ligy na svého soupeře, který už možná slavil vánoce (6.ledna je v Srbsku Štědrý den). Ani domácí neporušili tradici, když vyhrávají své zápasy ob jeden. Ve středu byla pro ně „v plánu“ porážka.

Naši hráči porazili soupeře na celé čáře na doskoku 39:23!, čímž si připravili výborný základ pro kolektivní útok. Čas od času se naši hráči neubránili individualismu. Takové útoky nepřinášely velký bodový efekt, ale bohudík jich nebylo moc. Naše ofenzivní činnost po většinu času nenarážela ani na velký odpor domácích, kteří našim útočníkům dávali poměrně dost prostoru především v prvním poločase. Čtyřiapadesát nastřílených bodů je toho jednoznačným důkazem. V první čtvrtině naše body přibývaly především z kratší vzdálenosti, ve druhé čtvrtině jsme přidali i úspěšnou střelbu z perimetru. V poločase jsme měli oproti domácím ze všech pozic lepší úspěšnost střelby (za 2 body 41%:58%, trojky 38%:71%, TH 77%:85%) a naše vedení o 17 bodů byl naprosto zasloužené. Úspěch se však nenarodil jen na útočné polovině, ale pochopitelně i v obraně. Obávaný střelec Marsh zůstal na čtyřech bodech, což je o plných 14,25 bodů méně než byl jeho dosavadní průměr v Crvené Zvezdě. Radek Nečas a jeho spoluhráči na něm odvedli kus poctivé práce.

Pro úspěch v zápase bylo také důležité, že se střelecky konečně probudil Tre Simmons, nejlepší střelec zápasu, a také to, že zahráli solidně všichni hráči, kteří se na palubovku dostali z lavičky. Náš výkon, snad jen s výjimkou poslední čtvrtiny, kdy už bylo o výsledku rozhodnuto, byl po celý zápas konstantní, ať byla na palubovce jakákoliv kombinace hráčů.

Na začátku zápasu jsme šli do vedení my, první koš zasmečoval Pavel Pumprla. Po několika ztrátách na obou stranách hřiště se prosadil z dálky Nedović, jednoznačně nejlepší hráč domácích, a Crvená Zvezda poprvé a naposledy vedla 3:2. V dalším útoku dopíchl Aleš Chán neúspěšnou střelu Tre Simmonse a vedení bylo opět na naší straně. V dalším úseku zápasu, kdy byla hra na obou stranách hodně nepřesná, dokázali domácí z čáry trestných hodů jen vyrovnat. Vedení na naši stranu zařídil dvěma šestkami Radek Nečas a domácí dokázali už naposledy v zápase vyrovnat. Pak přišly velké chvíle Tre Simmonse, který dostál své přezdívce Murder (Zabiják) a sedmi body v řadě dal zápasu směr. Jediné, s čím jsme měli trochu problémy, byl počet osobních chyb. Už v polovině první čtvrtiny jsme měli na kontě pět týmových, z toho Aleš tři osobní chyby. Aleše musel vystřídat Vlado Štimac, který si první kontakt s míček osladil dvěma body po útočném doskoku. Pak se Radek Nečas dopustil nesportovní chyby, když stáhl při střelbě za ruku Miloševiće. Domácí hráč se štěstím proměnil obě šestky, ale útok už domácí bodově nedotáhli do konce. Místo toho se na druhé straně po cloně od Štimace uvolnil Pampi a zvýšil na 12:17. Po další podobné akci dal Pampi and one a vedli jsme o šest bodů. Do konce první čtvrtiny jsme veden navýšili ještě o jeden bod na 22:29.

Druhou čtvrtinu začal Afik Nissim trojkou, na kterou odpověděl košem se stejnou bodovou hodnotou z úplně volné pozice Myles a když dal po chvíli Young koš opět skoro bez obrany, vzal si Neno oddechový čas. Další koš Nymburka i domácích padl v podstatě bez obrany. Nejprve si Afik středem došel pro dva body a na druhé straně udělal v podstatě to samé Nedović. Na začátku 13.minuty dal Sokolovský z bezprostřední blízkosti koše dva body a když je Michal Křemen potvrdil z vrcholu tříbodového oblouku úspěšnou trojkou, vedli jsme o devět bodů. V té době však už měl na svém kontě Radek Nečas tři fauly, ale se stejnou hrozbou se také potýkal Young. V následující minutě ani jeden tým nedokázal využít v útoku výrazného přečíslení. Spálené útoky byly až trestuhodné, ale protože se povedly na obou stranách hřiště, na skóre se nic neměnilo. Dříve jsme se ze snu probudili my. Nejprve se individuálně prosadil Tre, po něm trojkou Sokol. Když přidal náš kapitán dvě šestky, Křemen dokončil dvoubodovou akci a pak Šutys s Mikem provedli ukázkovou akci, vedli jsme o 19 bodů. Zóna našich hráčů činila domácím obrovské problémy a prosadil se až minutu před koncem Drča z dálky. Na to odpověděl Simmons trojkou. Poslední koš dal Nedović a upravil na poločasových 37:54.

Do druhého poločasu vstoupili domácí s presingem po celém hřišti. Ve dvojici se snažili napadat především našeho rozehrávače. Nic platné to nebylo. Naši si s touto obranou poradili bez ztráty a naopak ve 22.minutě upravil Sokol trojkou z úplně volné pozice na dvacetibodový rozdíl. I v dalším průběhu třetí čtvrtiny jsme byli na koni. K vidění byly povedené akce týmové spolupráce jako například nahrávka Pavla Pumprly na Vlada Štimace po průniku podél zadní lajny. Za domácí hráli jen Young s Nedovićem a to na náš výkon jednoduše nestačilo. Ve 26.minutě to bylo po čtyřech šestkách Afika 48:74 (o 26 bodů). Domácí byli jako opaření a dokázali naše útoky jen z uctivé vzdálenosti sledovat. Pak jsme si chvilku vybrali oddechový čas v obraně a Young dvěma trojkami z volných pozic upravil na 54:74. Pochopitelně time-out našeho trenéra na sebe nenechal dlouho čekat. Dvacetibodový rozdíl pak vydržel až do konce období.

Poslední čtvrtina se už jen dohrávala. Naši častěji sklouzávali k individuálním akcím a domácí už neměli síly ani chuť s výsledkem něco udělat. Pět minut před koncem do vzdali i fanoušci a začali houfně opouštět halu. Možná šli ještě koupit poslední dárky, když jim ho domácí basketbalisté v utkání s námi nedali.

Body: Nedovič 18, Young 17, Nikolič 13, Subotić a Myles 8, Drča 5, Miloševič a Marsh 4, Radosavljević 3, Cvetković 2 - Simmons 25, Pumprla 19, Nissim 16, Sokolovský 12, Štimac 10, Chán 6, Křemen 5, McKay, Nečas, Lenzly po 2, střelba za 3 body: 20/7:18/7, střelba za 2 body: 39/19:47/26, TH: 28/23:30/26, fauly: 25:26, doskoky 15/8:21/15, valorizace: 74:109, čtvrtiny: 22:29, 15:25, 23:26, 22:19

 
 
Dvorana Pionir Beograd

Dvorana Pionir Beograd

Adresa:
Čarli Čaplina 39
Beograd

Otevřena 1973
Počet míst k sezení: 8.125

GPS: 44°48' 56" N ; 20°29'07" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.