A tým | Adriatická liga - 08.01.2011 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
97
KK Radnički Kragujevac KK Radnički Kragujevac Hosté
94

Komentář k zápasu

Naši hráči v pětačtyřicetiminutové show nakonec slavili úspěch díky větší touze po dvou bodech. Ještě před zápasem se museli vypořádat s první nepříjemností, kterou byla absence Radka Nečase. Ten byl na dopoledním tréninku a přišel ještě před zápasem. Ovšem nakonec se s horečkou raději odporoučel domů do postele. Místo očekávaného souboje Nečas – Lee, přišel na řadu souboj Sokolovský nebo Křemen – Lee. „Lee se do ničeho nenutil, ale když přišla jeho chvíle, vzal několik střel na sebe a byl úspěšný,“ poznamenal na jeho adresu náš kapitán, který „na něm“ odvedl dobrou práci. Horší to bylo po košem. Tam vládl urostlý chasník Vukosavljević, který za první čtvrtinu nastřílel 13 bodů (polovina z toho, co Radnički daly za deset minut) a získal pod oběma koši sedm míčů (z 13). Našim se naopak v prvních deseti minutách nedařilo. „Udělali jsme nějaké chyby v obraně a tím jsme jim vedení umožnili, to byla chyba, vždyť jsme jim dovolili dát 25 bodů za čtvrtinu. Důležité ale je, že dnešní výsledek je vítězný,“ usmíval se po utkání unavený ale spokojený Mike Lenzly.

Ztráceli jsme především pod košem a naši dlouzí ať už Chán, kterého kvůli dvěma faulům už v prvním čtvrtině střídal Štimac, na Vukosavljeviće nestačili. Naše hra byla lepší, když jsme hráli bez podkošových hráčů s menší sestavou a přešli na zónovou obranu: „Hlavně zóna nás dnes vrátila do hry,“ konstatoval po utkání trenér Ginzburg. Teprve ve třetí čtvrtině se Aleš Chán rozehrál a byl jedním z faktorů našeho obratu.

V prvním poločase nás také pod vodu stahovaly trestné hody. Měli jsme úspěšnost 6/1 (17%) a ve druhé čtvrtině jsme dokonce nedali ani jednu ze čtyř pokusů. Vždy stál na čáře trestných hodů Láďa Sokolovský. Těžko se asi najde pamětník toho, že by Láďa nedal čtyři šestky za sebou. Po změně stran se však štěstěna při střelbě trestných hodů otočila z nám čelem k hostům zády. Hlavně ve čtvrté čtvrtině se hosté připravili o vítězství v normální hrací době. Nedali totiž také čtyři šestky po sobě a celkově měli střelbu TH v této části hry 12/5.

Brzy po začátku zápasu to s námi nevypadalo moc dobře. Hosté se prosazovali přes naši obranu snadno, ale na druhé straně jsme neustále vymýšleli něco proti defenzívě Kragujevace, bohužel bezvýsledně. Hosté se dostali brzy do devítibodového vedení a utkání až příliš připomínalo poslední zápas proti Podgorici. Všichni víme, jak dopadl…. Devítibodové vedení však bylo maximum v první čtvrtině. Kromě Vukosavljeviće se prosazoval Čakarević nebo z dálky Miletić dvěma trojkami. Dále se ještě v červeném dresu soupeře objevil v první čtvrtině Marković a Lee. Trenér Nikolič během prvních deseti minut ani jednou nestřídal, pravděpodobně byl s průběhem zápasu spokojený. U našeho trenéra se to asi říct nedalo, protože v první čtvrtině zapojil celkem osm hráčů, i když o body se starali především ti, co nastoupili v základu: Simmons, Lenzly a Sokolovský. Prvně jmenovaný se podílel společně s Křemenem na snížení devítibodového rozdílu na šest po prvním období.

Ve druhé čtvrtině se v začátku skóre změnilo jen o dva trestné hody Leeho. Oba týmy střílely především z dlouhé vzdálenosti a první dalekonosná střela, která se ujala, byla Afikova a znamenala snížení na 23:28. Jakoby naši hráči i fanoušci dostali povzbuzující injekci. Naše aktivita se zvýšila a obrana zpevnila. Hosté čekali až do 15.minuty na první body ze hry. Shodou okolností to byly první body ze hry vyhlášeného střelce Leeho. Do té doby jsme však my stihli vyrovnat. Dva body dal McKay a trojku přihodil dnes výborně střílející Michal Křemen (trojky 5/7!!). Afik ještě stačil Leeovy dva body anulovat košem z vnitřního prostoru, ale rozehrávač Marković trojkou zkrotil náš pokus o obrat. Skoro minutu a půl se nechytla ani jedna střela, až pak fanoušky Nymburka zvedl ze sedadel blok Lenzlyho na Stojačiće a následný rychlý útok s Pampiho smečí na konci (32:33). Po chvíli ještě Michal Křemen trojkou otočil vývoj skóre a byli jsme na koni. Bohužel poslední dvě minuty režíroval Marković. Všechny jeho akce měly hodnotu tří bodů. Nejprve to byla „normální“ trojka, potom koš s faulem a nakonec „likvidační“ trojka. Míč procházel obroučkou už za červeného světla kolem desky koše, značící konec prvního poločasu. Naši hráči odcházeli s hlavou trochu svěšenou, hosté notně povzbuzeni a asi třicítka jejich fanoušků ještě chvíli poté hlasitě oslavovala.

Třetí čtvrtina by si zasloužila přídomek „zlomová“. Podařilo se nám hlavně zlikvidovat devítibodové manko. Naše hra po více než polovinu období byla eklektizující a doslova nabíjela fanoušky obou táborů, hráče i samotné trenéry. Jejich gestikulace se stávaly čím dál tím více viditelné a občas si asi pouštěli i ústa na špacír. Ve 27.minutě se to rozhodčím přestalo líbit a v jeden okamžik ukázali po jednou „téčku“ (technická chyba) na obě strany stolku. Oba trenéři se pak až téměř do konce zápasu trochu uklidnili, až na hostujícího kouče Nikoliče. Ten se v samotném závěru prodloužení, kdy už nervy pracovaly naplno, v přerušené hře vydal na dlouhou vycházku do hřiště k rozhodčím pro vysvětlení přestupku. Rozhodčí byli tolerantní a druhou technickou neudělili.

Vraťme se zpátky na začátek třetí čtvrtiny. Nejprve si zasmečoval Pampi, Vukosavljević z bedny snížení rozdílu odmítl. Na konci 22.minuty pak jednou šestkou pivot Radniček zaokrouhlil rozdíl na deset bodů. Tre také z čáry trestných hodů zaznamenal dva body. Z následného útoku dal z vrcholu tříbodového oblouku koš Mijatović upravil na 39:50, což bylo nejvyšší vedení hostů z utkání. Pak se začaly dít věci. Nejprve proměnil trojku Křemen, pak dvě Simmons a mezi tyto střely se vešli dvěma body Pampi a Chán. A když na konci 26.minuty dal Aleš další koš, svítilo na ukazateli skóre 54:50, což po jednoduchém odečtení znamená šňůru 15:0. Byly to nádherné tři minuty a dokonalý obrat. Hosté se však nesložili. Do té doby neviditelný Rakić o sobě dal vědět a nastřílel devět bodů v řadě. Ještěže naši dokázali do jeho sólo jízdy několika body zasáhnout. Do konce třetí čtvrtiny bylo vyrovnáno.

Poslední čtvrtinu začal trojkou Marković. Tre a Afik byli proti a díky jejich sedmi bodům v řadě jsme opět vedli (68:64). Pak ale měl v pravém koutě volnou parketu Lee a trojkou se nemýlil. Pivot hostů dostal svůj tým do vedení (68:69). Pampi byl sice proti a upravil na 70:69, ale v následujícím útoku zůstal Lee na stejném místě opět sám a opět svou akci zopakoval. Odpověď Křemena za tři body byla důležitá. Pak se na obou stranách prosadili nejvyšší hráči (75:74). Vyrovnal Mijatović. Na koš Chána byly odpovědí dvě šestky Rakiće (77:77). Do konce čtvrtiny přidal jeden i druhý tým po čtyřech bodech a šlo se do prodloužení.

To začal Lee trojkou, i když jsme míč do útoku měli jako první my. Po dvou šestkách Leeho se hosté ujali vedení 84:88. Ovšem Lenzly všechny uzemnil trojkou (87:88). Radnički ještě jednou, minutu a osm vteřin před koncem vybojovali čtyřbodové vedení. Ovšem Mike Lenzly chladnokrevně trojkou snažení hostů zarazil. Mijatović dva body nedal, zato Simmons ano a vedli jsme necelou minutu před koncem o bod. Pak Marković, který se od poloviny čtvrté čtvrtiny mazlil s míčem více než bylo zdrávo nadvakrát nedal a faul na Pampiho vyřešil náš křídelník jak nejlépe mohl – dvěma body z čáry trestných hodů. V „šestkovém“ závěru jsme nakonec byli úspěšnější my a zápas dovedli do vítězného konce.

Body: Simmons 25, Nissim 17, Křemen 14, Pumprla 13, Lenzly 11, Chán 8, Sokolovský 5, McKay a Štimac 2 – Vukosavljević 22, Lee 20, Marković 19, Rakić 13, Miletić 10, Mijatović 6, Cakarević 4, střelba za tři body: 27/12:32/11, střelba za 2 body: 40/20:42/21, TH: 30/21:32/19, doskoky: 36/8:30/18, fauly 28:26, ztráty: 12:10, valorizace 117:91, čtvrtiny: 20:26, 15:18, 26:17, 22:22, 14:11

 
 
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.