A tým | Adriatická liga - 08.01.2011 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
97
KK Radnički Kragujevac KK Radnički Kragujevac Hosté
94

Názory po utkání

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg
Věděli jsme o kvalitách soupeře, znali jsme jeho přednosti v útoku. Hráli jsme dnes proti nejlepšímu týmu z pohledu ofenzívy. Zápas jsme dnes nezačali dobře, měli jsme problémy v obraně. Radnički nás přehrávali na pivotech a museli jsme proto udělat nějaké změny jako přechod na zónu a hra s nižší sestavou. Hlavně zóna nás dnes vrátila do hry. Ukázali jsme charakter, zvláště na konci zápasu jsme nepolevili,dřeli jsme na vítězství. Nesklopili jsme hlavy a díky tomu jsme odešli s výhrou.

Miroslav Nikoličtrenér Radnicki Kragujevac
Miroslav Nikolič
Byl to dobrý a zajímavý zápas. Chtěli jsme dnes vyhrát. Nymburk odehrál dobrý zápas proti Crvene Zvezdě a dnes výkon zopakoval. Jak jsem říkal, opravdu jsme toužili po dnešní výhře, ale na konci zápasu se přiklonilo štěstí na stranu domácích. Nymburk má velmi dobré individuality, umí hrát dobře jeden na jednoho. Dnešní úspěšnost našich šestek byla špatná, i to byl jeden z faktorů naší dnešní prohry. Dnes večer jsme viděli dobrý zápas, v dobrém prostředí a dobrým fanděním.

Michael Lenzlyhráč Nymburka
Michael Lenzly
Byl to dobrý zápas. V první půlce jsme nehráli dobře a museli jsme potom zbytečně dohánět manko.
Co bylo nejdůležitější v prodloužení?
Že jsme to nevzdali i když jsme začali prohrávat o čtyři body. Zvedli jsme hlavu a hráli dál.
V první čtvrtině jsme měli ztrátu 10ti bodů. Není to nějaký problém našich prvních čtvrtin?
Udělali jsme nějaké chyby v obraně a tím jsme jim vedení umožnili, to byla chyba, vždyť jsme jim dovolili dát 25 bodů za čtvrtinu. Důležité ale je, že dnešní výsledek je vítězný.
Jak moc nám chyběl Šutys?
Chyběl. Je to náš nejlepší obránce. Ale povedlo se to i bez něj, nicméně je jasné, že s ním by to vypadalo jinak.
Vyhráli jsme druhý zápas v řadě, jaký bude výsledek toho dalšího?
Chceme vyhrát každý zápas, takže doufám, že výsledek bude výhra. Není to sice nic jednoduchého vyhrávat zápasy veknu, ale my uděláme vše pro to, aby tomu tak bylo.


Jiří Zídektiskový mluvčí
Jiří Zídek

Bylo to velice cenné vítězství, protože jsme dnes nehráli náš nejlepší basketbal. Dokázali jsme ale najít cestu, jak vyhrát, i když v mnoha momentech to s námi nevypadalo příliš dobře. Doufám, že toto vítězství bude mít pozitivní vliv na morálku týmu, na sebedůvěru všech hráčů. Osobně jsem rád, že jsme dokázali dnes zvítězit a nezastavili jsme počet výher na jedné epizodě v Bělehradu.

Byl jste při sledování zápasu podobně naladěn, jako průběžné skóre, které bylo jako na houpačce?

Já se snažím při utkání psát poznámky k hráčům nebo nějakým chybám, které se vyskytnou. Ale přiznám, že konec byl na nervy velice náročný.

Neubránil jste se projevům radosti třeba z proměněné šestky v poslední čtvrtině nebo v prodloužení?

Cítil jsem, že dnešní utkání jsme opravdu potřebovali vyhrát.

Prodloužení byla loterie nebo jsme ho měli dobře rozehrané?

Nebylo dobře rozehrávané, ale možná v něm trochu štěstí stálo při nás. Dokázali jsme v každém případě najít cesty, jak se dostat před soupeře a utkání vyhrát.

Co rozhodlo ve třetí, klíčové, čtvrtině?

Stalo se to, co se nesmí týmu na venkovní palubovce stát a to je šňůra 15:0 ve prospěch domácích. Ta nás vrátila do zápasu a hostům zlomila vaz. To byl základ našeho úspěchu.

Ovšem první čtvrtina byla špatná. Co se stalo?
Nezačali jsme kolektivně v útoku a v obraně jsme špatně reagovali na hru soupeře. Ale nevracejme se k tomu, to udělají určitě trenéři a pojďme si raději užívat radost z vítězství. 
Ladislav Sokolovskýhráč Nymburka
Ladislav Sokolovský
Jak se ti bránil v dnešním zápase Lee?

Myslím, že dneska byli na palubovce v týmu soupeře lepší hráči. On často číhal v rohu a každý jeho obránce si na to musel dávat pozor. Já osobně jsem z toho nijak nervózní nebyl.

Jaké jsou pocity po utkání, které se rozhodne v tak dramatické koncovce?

Taková výhra potěší daleko více než vítězství o dvacet a dodává daleko více psychické pohody. Nikdo se nebude ptát, o kolik to bylo, ale jestli jsme si v tabulce připsali dva body nebo ne.

Co v zápase rozhodlo?

Rozhodla naše větší vůle po vítězství, především ve druhém poločase a prodloužení. V nastaveném čase jsme byli ve ztrátě, přesto jsme dokázali dostat zpátky do hry. Naši velkou devizou byla i bojovnost, díky níž jsme získali hodně míčů.

Nelitujete zpackaného začátku, kdy jsme prohrávali o deset bodů?

Vyhráli jsme a to je podstatné. Soupeř možná nemá u nás takové jméno, ale je to kvalitní tým.

V čem nám soupeř dělal větší problémy v útoku nebo obraně?

Soupeř má útok hodně propracovaný, čtyři hráči umí s balónem dobře zacházet a umí kdykoliv ohrozit koš. Proto je těžké vypomáhat si při obraně, protože potom zůstávají na perimetru volní hráči a soupeř toho dokáže využít.

Jak cenné je toto vítězství?

Jako každé jiné. Já jsem říkal na sklonku minulého roku, že z prvních tří zápasů bychom měli vyhrát dva a to jsme splnili.

Takže jedeme do Bosny prohrát?

To bychom mohli zůstat doma a ušetřit. Proč nesplnit plán na 150%?!

Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen

Od začátku do konce to byl vyrovnaný zápas. V jednu chvíli jsme sice prohrávali o jedenáct, ale pak jsme ukázali, jak trenér rád říká, charakter a skóre zápasu jsem dotáhli. V prodloužení jsme zase ukázali, že chceme dneska více vyhrát a taky jsme k tomu měli i štěstí.

Myslím, že nás v zápase sráželo mínus deset bodů z první čtvrtiny….

Je to tak a není to poprvé. Asi je to našim přístupem. Obrana ještě není dobře vyladěná…. Pojďme dál, vyhráli jsme! (úsměv).

Jak se ti hrálo proti Leemu, který patří k lídrům soupeře a měl jsi ho společně se Sokolem na starosti?

Spíše než čtyřka je to křídlo, je rychlý, umí střílet. Ze začátku se do střelby moc nenutil, ale ke konci tam tři volné pozice z rohu. Já jsem trochu ustoupil a on střely proměnil. Tím se dostal on i celý tým zpátky do zápasu.

Který časový úsek byl pro naše vítězství nejdůležitější?

Třetí čtvrtina, kdy jsme dotáhli desetibodový náskok hostů. My jsme šli kontinuálně do vedení a to nás vyhecovalo.

Co vám pomohlo dostat se do vedení?

Dobře jsme bránili, z toho vycházely rychlé protiútoky, volné pozice na trojce a proměňovali jsme dost střeleckých pokusů.

Přemýšleli jste dvě, tři minuty před koncem hrací body o prodloužení?

Já jsem doufal, že to prodloužení nebude.
Prodloužení začalo inkasovanou trojkou. Není to nepříjemné?

Člověk bojuje se silami, začíná prodloužení, kde jde o všechno a najednou prohráváš o tři body. To nepovzbudí. Ještěže dal Mike taky dvě trojky v závěru. Prohrávali jsme sice o čtyři, ale za třicet vteřin jsme vedli.

Co je důležité pro prodloužení?

Kdo bude mít více sil. Byl to už trochu statický basket. Rozehrávač nebo někdo z křídel měl míč a všichni stáli. Pak hráč, který měl míč, se pokusil přehrát soupeře jeden na jednoho. Závěr je o štěstí.

Co jsi říkal častému střídání v závěru?

U nás to není poprvé. My často střídáme hráče do útoku a obrany. Je to trochu jako v házené, ale účel to splnilo.

Když Radek oznámil, že nemůže hrát, neobávali jste se trochu o kvalitu naší obrany?

Obrana není o jednom hráči, i když nechci zpochybňovat Radkovy defenzivní schopnosti. Každý ví, že Šutys je lepší v obraně než v útoku. Museli „za něj“ hrát jiní hráči….

Ale jste rádi, že jste zvítězili …..
To on taky, jestli se díval (smích)
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Byl to hodně bojovný, dramatický a upracovaný zápas. Za bojovnost a snahu, se kterou jsme se vrátili několikrát do zápasu, jsme si vítězství zasloužili.

Bylo to důležité vítězství pro psychiku?

Myslím, že jsme takové vítězství ve vyrovnaném zápase pro sebevědomí potřebovali. Teď nás čeká utkání v Aleksandrovaci, kde se dá vyhrát, pak máme Zadar doma, tak proč nenastoupit na vítěznou vlnu?

Byl zápas těžší po psychické stránce, ustát tlak vyrovnaného zápasu s prodloužením, nebo po fyzické stránce?

Od obojího něco. Na konci bylo vidět, že nám i soupeři fyzické síly chyběly. Zvlášť když byl zápas od 25.minuty tak vyrovnaný. Takový průběh tlačí i na psychiku a únava přibývá mnohem rychleji.

Byla zlomovým bodem utkání třetí čtvrtina, která nám dodala psychickou energii?

Určitě, kdyby byla třetí čtvrtina vyrovnaná a prohrávali bychom deset minut před koncem o zhruba deset bodů, byla by naše situace nepříjemná. Za deset minut se takový náskok stahuje hůř.

Když se soupeř po našem dotažení opět dostal bodově před nás, bylo to na psychiku náročné. Pomohly vám v tomto úseku zkušenosti získané z těžkých zápasů?

Každý těžký zápas odehraný v minulosti posiluje. I když prohráváš o deset, patnáct bodů a zbývá ještě hodně času do konce, vždycky je šance utkání otočit. Musí se ale z mysli vypudit pocit zmaru. Dneska i v jiných zápasech se ukazuje, že se to vyplatí.

Souhlasíš, že první čtvrtina byla naší nejméně povedenou?

Ano, musíme si na to dávat velký pozor venku a především doma. Dotahování nás pak stojí obrovské množství fyzických i psychických sil, které mohou v závěru chybět.

Ale takové vítězství pak chutná lépe….

To je pravda, ale nemusíme to zkoušet ve všech zápasech (úsměv). Přiznejme si, lepší je vyhrát jednodušším a jistějším způsobem.

Hned na začátku prodloužení nás pokropila studená sprcha Leeovy trojky, přestože jsme vyhazovali my. Jak nepříjemné to bylo?

V prodloužení, které se hraje jen pět minut to vypadá, že kdo lépe začne, vyhraje. Ovšem pět minut je hrozně dlouhá doba. Při ztrátě čtyř bodů stačí minuta na otočení a ty minuty byly čtyři. Proto nebyl důvod, aby nás to srazilo do kolen.

Sám jsi omalovaný zelenou barvou (desinfekční tinktura). Byl to tak tvrdý zápas?

(smích) Netuším. V posledních zápasech jsem u Abého pravidelným zákazníkem a nechávám se malovat zelenou barvičkou. Myslím, že bychom měli mezi klubové barvy zařadit zelenou. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.