A tým | Adriatická liga - 11.01.2011 17:00

KK Igokea KK IgokeaDomácí
82
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
70

Komentář k zápasu

Při poměrně vyrovnaných statistikách střelby, když o lepší úspěšnost z tříbodové vzdálenosti přišel Nymburk až po úpěnlivých pokusech posunout v závěru skóre v jejich prospěch, se nerozhodovalo ani pod košem, kde jsme na doskoku vyhráli, ale ve ztrátách. Největší rozdíl mezi oběma týmy byl právě v počtu ztracených míčů a to sráželo Nymburk v průběhu celého zápasu a především v první čtvrtině.
Jako už po několikáté vstoupili Středočeši do zápasu s menším nasazením než jejich soupeř a ten se ujal hned od začátku mírného vedení. Po dvou ztrátách, nějakém neproměněném útoku, se domácí poměrně snadno ujali vedení 8:0. První koš našich hráčů padl z rukou Aleše Chána po naběhnutí podél koncové čáry. V průběhu celé první čtvrtiny se náskok Igokey nepodařilo eliminovat. Naši hráči vypadali jakoby trochu ospale, nepustili se do žádného rychlého protiútoku i proto, že Pavel Pumprla, hlavní motor týmu měl poměrně brzy dva fauly a musel střídat. Škoda, že se kapitánovi Sokolovskému v první čtvrtině dvakrát vykroutila trojka z obroučky. Při šesti bodech mohl být průběh zápasu jiný. Ve druhé čtvrtině se Nymburk zlepšil v obraně, tvrdší, ale čistá obrana dělala domácím více problémů, aby se prosadili. Čistota obrany pak neposílala domácí tak na často na čáru trestných hodů. Šestky totiž byly totiž jedním z hlavních důvodů, proč Igokea v první čtvrtině vedla. Jejich strojová přesnost se zasekla až v poslední čtvrtině. Ve 13.minutě se Nymburk dostal do těsného závěsu a brzy vyrovnal. Až do stavu 30:30 je sice stále ve vedení domácí tým, ale rozdíl byly jen dva body. Na začátku 17.minuty jsme prohrávali o čtyři body a po chvíli o dvojnásobek. Sedm bodů ztráty před druhým poločasem bylo stále ještě hratelným rozdílem. V poločase měli domácí na svém kontě jedinou ztrátu, my devět. Díky tomu i při horší úspěšnosti střelby měli domácí na svém kontě více bodů, protože střeleckých příležitostí měli podstatně více. Navíc jejich úspěšnost střelby trestných hodů byla stoprocentní (11/11). Naši hráči také nestříleli špatně, ale na čáře trestných hodů byli jen šestkrát a pětkrát jsme byli úspěšní. To je ale o 6 bodů méně. 
Na úvod druhého poločasu sváděla souboj dvojice našich křídel Sokolovský a Pumprla s celým týmem domácích. Zpočátku sice domácí po trojce Joksimoviće vedli o deset bodů (23.minuta 48:38), ale pak se za tři trefil i Sokol. Domácí se snažili bodovat z dlouhé vzdálenosti, protože naše obrana s Bendysem na pětce je blíže ke koši nepustila, ale několikrát po sobě nebyli úspěšní. To jsme využívali my při útocích a přibližovali jsme se bodově. Po šňůře 8:0 jsme se ve 25.minutě přiblížili až na rozdíl tří body (48:45). Úspěch slavila kombinovaná zóna našich hráčů. Po time outu domácího trenéra se bohužel Láďovi nepovedlo trojkou vyrovnat a domácí snadno navýšili na rozdíl pěti bodů. Po sporných krocích našeho týmu navýšila Igokea vedení na sedm bodů (52:45). Díky dvěma ztrátám domácích jsme se opět dostali dvě minuty před koncem čtvrtiny na rozdíl tří bodů. Jenže Američané ve službách Igokey Chase a Harvey se postarali o pět bodů v řadě a opět o osmibodový náskok domácích. Poslední čtvrtina začal trojkou Nadfeje a rozdíl ve skóre postupně natáhl až na 14 bodů ve 34.minutě. Nymburku se sice v posledních šesti minutách podařilo stáhnout náskok domácích na osm bodů, ale to bylo maximum toho, co dokázali před plnou halou v Laktaši uhrát.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.