A tým | Adriatická liga - 15.01.2011 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
91
KK Zadar KK Zadar Hosté
70

Komentář k zápasu

V zápase proti Zadaru rozhodla především kolektivní obrana našich hráčů, kteří dokázali omezit bodový příděl nejen dvou klíčových hráčů hostů Cara a Vladoviće, ale i celého týmu. Hosté za poločas dali pouze 30 bodů. Ze své obrany jsme pak mohli vyrážet do rychlých protiútoků a z toho profitovat „snadnými“ koši. Přeborníkem byl Pavel Pumprla, který celkem čtyřikrát dostal míč do koše tím nejrazantnějším způsobem – smečí ať už to bylo jednou nebo dvěma rukama. Pavel skoro každou minutou svého pobytu na palubovce přidávat bod ve své valorizaci. Na konci zápasu po půl hodině hry nastřádal ranking 28 a to ho vyneslo až na 10.místo mezi nejužitečnějšími hráči NLB ligy.

Vzhledem k tomu, že kvůli nemoci chyběli trenéru Ginzburgovi dva hráči Nečas a Křemen, dostalo se více minut na Pavla Slezáka. Také on dokázal, že dřímajícímu drakovi oheň ještě nevyhasl. Poprvé v Adriatické lize nastoupil na více než dvacet minut (zatím nejvíce proti Cedevitě 17:45) a za tu dobu nastřílel dvouciferný počet bodů, což je také pochopitelně nejvíce. K tomu ještě získal na soupeři šest faulů a přidal tři získané míče.

Nestárnoucí Ladislav Sokolovský vystoupil v užitečnosti až na stříbrný stupínek a opět byl nesmírně důležitým hráčem našeho týmu. Ke čtyřem trojkám ze šesti pokusů si střihnul smečovaný koš a sedm obranných doskoků, čímž vyrovnal počet doskoků našich obou podkošových hráčů dohromady.

To však neznamená, že by pivoti Chán a Štimac hráli špatně. Aleš se ve střelbě neminul a Vlado bojoval především pozičně s podobně atleticky vybaveným, ale o deset let starším, Žužou. Vzhledem k tvrdosti podkošového hráče Zadaru to žádné žužo nebylo. Však to poznal i Pavel Slezák, kterého zadarský pivot knockoutoval při souboji pod košem.

Afik Nissim nebyl tolik patrný v útoku, jako bývá v jiných zápasech, ale sedm asistencí je dobrá vizitka kolektivního pojetí dnešního zápasu. Třeba za stavu 15:16 adresoval přihrávku o zem na naběhnutého Aleše Chána, který nemohl jinak než dát dva body. Nebo za vyrovnaného stavu 20:20, kdy vyslal do vyložené situace Bendu.

Po zranění se poprvé na domácí palubovce představil Petr Benda. Po rozpačitém výkonu v prvním zápase po zranění v minulém kole NLB ligy, se Petrův výkonnostní posun ukazuje každou minutou. Nastřílel 9 bodů (úspěšnost 50%), měl tři doskoky a dva bloky.

Poslední dva hráči, o kterých tu zatím nepadlo ani slovo Mike Lenzly a Tre Simmons také odevzdali, co se od nich čekalo. Tre se neminul za dva body (6/6) a z perimetru hledal mušku (2/0). Mike se zase snažil především v obraně a čtyřmi doskoky pomohl získat míče pro rychlé protiútoky.

Na první koš jsme potřebovali pouze 8 vteřin. Za tu dobu stačil zasmečovat míč do koše Pampi. Po chvíli jsme navýšili na 5:0 po Sokolově trojce z vrcholu oblouku, když ho tam opuštěného našla přihrávka Mika Lenzlyho po útočném doskoku. Naši hráči brzy po začátku navýšili vedení na 9:3, ale hosté zásluhou Cara a Vladoviće srovnali a zbytek čtvrtiny byl vyrovnaným soubojem o průběžné vedení. Nejméně pětkrát se vedoucí tým měnil. Hosté ve svým útocích více využívali podkošový prostor, kde dal pár bodů Bilan. První čtvrtina se dala hodnotit jako velice vyrovnaná s maximálním nasazením obou týmů na obou stranách hřiště. Zadar se také snažil rychle přenášet míč na útočnou polovinu. Tam však narážel na týmově semknutého protivníka.

V prvních minutách druhé čtvrtiny jsme se střídali se Zadarem ve vedení, až jsme nakonec po Pampiho smeči dosáhli na pětibodový náskok. Po Sokyho trojce, která byla produktem všech hráčů, jsme vedli o dva body (20:18) a trenér Bujan si vzal oddechový čas. Time out byl hodně emotivní a vyčítal svým svěřenců, že se nechávají snadno přehrát v boji jedna na jedna. Ještě dvě minuty byla hra vyrovnaná. Pak se hosté zasekli na pětadvaceti bodech od stavu 27:25 až do 36:25. Marko Car dal potom první trojku svého týmu v zápase a upravil na 36:28, ale nakonec se od více než desetibodového rozdílu nespasili.

Druhý poločas začali košem dva nejlepší hráči svého týmu Car a Pumprla, ale jinak byl úvod poměrně neplodnou částí utkání. Spousta neproměněných šancí bez útočného doskoku. Pak ale třetí čtvrtinu nastartovala smeč Pampiho a Sokolovo sólo přes celé hřiště od obranného doskoku až po donášku (48:32). Trenér Bujan si v oddechovém času stěžoval na málo agresivní hru a připomněl, že jeho hráči ještě nemají ani jeden faul, ale přesto Zadar prohrává: „Jen žádné snadné koše,“ řekl Bujan. Ovšem jeho hráči mu radost neudělali. Další dvě koše padly po chybách hostů, jednou zasmečoval Pampi a jednou Slezák. Třetí čtvrtinu zakončil smečovaným košem Sokol a po třiceti odehraných minutách bylo jasné, že Zadar nemá šanci zápas otočit. V poslední čtvrtině intenzita naší obrany trochu polevila, hosté snížili na rozdíl třinácti bodů, ale na konci bylo naše vítězství jednoznačné, vyšší než dvacet bodů.

Body: Pumprla 21, Sokolovský 16, Simmons 12, Slezák 11, Benda 9, Štimac 8, Chán a Nissim 7 – Car 16, Mason 13, Vladović 11, Batur 9, Žuža 7, Ivanov 6, Bilan 5, Brown 3, střelba za 2 body: 47/32:49/23, trojky: 17/5:13/4, TH: 15/12:17/12, doskoky: 24/9:22/17, fauly: 21:20, ztráty: 10:13, valorizace: 115:66, čtvrtiny: 15:14, 27:16, 25:16, 24:24
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.