A tým | Adriatická liga - 15.01.2011 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
91
KK Zadar KK Zadar Hosté
70

Názory po utkání

Tihomir Bujantrenér Zadaru
Tihomir Bujan

Nejprve gratuluji Nymburku k vítězství. Kromě prvních deseti minut jsme moc dobře nehráli. Třináct ztrát na takový zápas je hodně, především v této situaci, kdy dochází k mnoha změnám. Já osobně jsem s týmem dva dny. Bylo to velmi těžké, zvlášť když Nymburk začal hrát agresivně. Na jejich agresivní obranu jsme neměli protizbraň. Takovou obranu, jako hraje Nymburk, bych chtěl se svými hráči hrát i já. Budeme na tom pracovat, ale nemáme moc času.

Je pravdou, že obrana byl rozhodující prvek domácího vítězství?

Ano, myslím, že to tak je, protože Nymburk skóroval až příliš jednoduše. Především Pumprla a Sokolovský dali mnoho jednoduchých košů.

Marko Car dal 16 bodů za 34 minut. Je to to, co jste od něho očekával?

Šestnáct bodů není špatné číslo, možná jsme mohli hrát více na něj…. Jeho statistiky nejsou ale špatné. Ale naše hra nemůže být jen o jednom hráči. Kdybychom lépe bránili, dostali bychom se k několika rychlým protiútokům, které by mohly ovlivnit průběh zápasu. 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Převážnou část zápasu jsme hráli s velkou intenzitou, hlavně v obraně. Nakonec jsme z utkání udělali docela jednoduchý zápas. Je třeba si přiznat, že hodně týmů proti Zadaru neuspělo.

Byl jste v tomto utkání spokojenější než z vítězství v minulém utkání proti Kragujevaci?

Samozřejmě jsem spokojený více po dnešním zápase, protože jsme hráli lépe. Hodně udělalo to, že se vrátil Petr Benda. V minulém utkání jsme byli občas nahoře občas dole, náš výkon nebyl dobrý po celých 40 minut. Dnes jsme dominovali po většinu zápasu.

Spokojený jste i s tím, že rozhodla dnes obrana… 

Jednoznačně. Z dobré obrany můžeme jít do rychlého protiútoku a dávat snadné koše.

Neměl jste před utkáním obavy z malého počtu hráčů?

Když někteří hráči nemohou hrát, nezůstane po nich vakuum. Nahradí je jiní a dnes je nahradili velice dobře. Dobře hrál Sokolovský i Slezák.

Přesvědčil vás výkon Pavla Slezáka, aby dostal více minut v zápase?
Pavel už dostával v této sezoně šanci. Někdy větší jindy menší. Dnes hrál opravdu moc dobře, byl jsem s ním hodně spokojený. Pochopitelně záleží jen na něm, kolik času dostane. 
Chester Masonhráč Zadaru
Chester Mason

V první čtvrtině jsme hráli dobrou obranu a rozdíl ve skóre se držel jen kolem dvou bodů. V našem týmu jsou noví hráči, já a pivot, přišel také nový trenér, a tak se teď učíme, jak spolu hrát. Určitě budeme dobrým týmem, ale potřebujeme čas. S každým tréninkem se naše souhra bude zlepšovat.

Jak dlouho budete potřebovat, abyste se stali lepším týmem?
V basketbalu je to o dnech. S každým dnem přibývají tréninky a my se stále více sehráváme. Je to o rytmu a myslím, že do rytmu se dostaneme brzo. Může to přijít zítra nebo o pár dní později.
Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

K zápasu jsme přistoupili, na rozdíl od některých minulých zápasů, už od první minuty velice zodpovědně. Neutekl nám začátek a to podle mě každého hráče nastartovalo správným směrem. Naskočili jsme na správný vlak a na něm jsme soupeři ujížděli dál a dál. Hosté nenašli na naši obranu žádnou odpověď. My jsme se snažili pokrýt jejich nejlepšího hráče Marko Cara. Nějaké body dát musí, ale pokud neskóruje více jak pětadvacet, Zadar obvykle nevyhraje.

Co bylo v tomto zápase nejdůležitější? Byla to obrana?

Když dá soupeř za poločas třicet bodů, tak doma jen těžko prohrajeme. Navíc útok vyplývá z obrany, takže pokud se daří v defenzívě, je dobrý i útok. Pokud budeme dávat dvacet, třicet bodů z rychlého protiútoku, nikdo nás neporazí.

Jak ses cítil ve druhém zápase po zranění?
Už je to trochu lepší, zatím mám po třech minutách plíce dole, ale zvykám si na zápasové pohyby. Myslím, že fyzická kondice jde nahoru. 
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Dneska to byl super zápas. Hráli jsme jako tým, každý dal nějaké body. Kéž by takových zápasů bylo co nejvíce.

V čem byly tento a první zápas v Zadaru rozdílné?

Tak jako my jsme dnes vstoupili do zápasu, hrál v minulém utkání Zadar doma. Agresivitou nás nenechali nic ukázat, my jsme tím byli zaskočeni. Byl to první zápas, kdy na nás někdo takhle vletěl a nedokázali jsme se s tím poprat.

Splnili jste do puntíku pokyny trenéra?
To se asi nepovede nikdy, to by se muselo vyhrát o sto padesát a soupeř nedat ani bod, ale myslím, že by dneska trenér nemusel ani nadávat. 
Afik Nissimhráč Nymburka
Afik Nissim

Byl to pro nás důležitý zápas po minulém prohraném zápase. Hráli jsme doma před svými fanoušky a nechtěli jsme je zklamat. Naše vítězství je důležité i proto, že v úterý začínáme zápasy Eurocupu ve skupině Last 16. Pro psychiku týmu bylo důležité, že jsme vyhráli i přes všechny nemoci a zranění. Bylo fajn, že si zahrál i Pavel Slezák a jak mohli všichni vidět, hrát dobře. Proto si myslím, že hodnocení zápasu může být jen pozitivní.

Jsi sám stoprocentně zdraví, před zápasem jsi smrkal?

Ne, já jsme zdravý. To jen součástí předzápasového rituálu (úsměv). Hodně se potím, mám plný nos, a tak než jdu na palubovku, vždycky smrkám. Žádné zdravotní problémy za tím nejsou.

V utkání rozhodla obrana nebo náš útok?

Klíčem k vítězství jako v každém zápase je defenzíva. Hráli jsme dobrou obranu a díky ní jsme vyhráli. Dobře jsme bránili a dobře jsme i běhali do rychlých protiútoků. To byl klíč k našemu vítězství.

Marko Car nám v minulém zápase hodně škodil. Měli jste na něho nějakou speciální přípravu?

Pochopitelně jsme se na něho připravovali, protože je to jejich klíčový hráč. Hodně jsme ho naší obranou atakovali. Ale dnešní zápas nebyl jen přípravou na jednoho hráče. Na všech bylo vidět, že hrajeme s nadšením.

V tomto zápase jsme hráli kolektivněji než v jiných zápasech….

Já jsem nepociťoval, že bychom dnes hráli kolektivněji než jindy.

Měl jsi obavy, že před zápasem bylo k dispozici jen devět hráčů?

Ani ne. V poslední době hrajeme také v osmi, devíti. Už dlouho jsme nebyli v zápase kompletní.

  
Vladimir Štimachráč Nymburka
Vladimir Štimac
Hráli jsme dobře a tvrdě a dnešní výhru si zasloužili. Dobře jsme bránili a nedali Zadaru moc šancí na jednoduché skórování. Je to pro nás důležité vítězství, protože doma musíme zápasy vyhrávat.
Jsi se svým výkonem spokojený?
Vždy to může být lepší a já chci být stále lepší. Z pohledu týmu jsem spokojený, protože jsme vyhráli. Štve mě jen, že jsem nedal ten jednoduchý lay-up, to byla moje chyba.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.