A tým | Adriatická liga - 18.02.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
66
KK Hemofarm Vršac KK Hemofarm Vršac Hosté
71

Názory po utkání

Oren Amielasistent trenéra Nymburka
Oren Amiel
Myslím, že se jsme konci zápasu podlehli únavě a nedali jsme otevřené střely, které normálně dáváme. Basketbal je hra chyb a my jich udělali více než soupeř. Bojovali jsme a chtěli tento zápas moc vyhrát.
Naše obrana se zdá v pořádku, ovšem bodově zaostáváme...
Jsme tým, který má střelce a někdy se na to spoléháme. Dnes se těm střelcům nedařilo, bohužel. Ale nemůžeme jim nadávat, vyhráli nám jiné zápasy.
Zápas se dnes povedl Pavlovi Slezákovi, ne?
Pavel hrál velmi dobře. Ale já nechci mluvit o individualitách. Jako tým vyhráváme, takže i jako tým musíme prohrávat. 
Dobře. Co tedy tým udělal v dnešním zápase špatně?
Nezužitkovali jsme výhody, které jsme v zápase měli. Po tom, co jsme vedli 3-4 body jsme nikdy nešli na větší rozdíl. To byla zásadní chyba. Věřím, že kdyby jsme se dostali na rozdíl 7-8 bodů, tak bychom zápas neprohráli.
Byl dnešní zápas lepší než zápas proti Galatasarayi v úterý?
My všichni, trenéři i hráči, se musíme srovnat s tím, že nám chybí Pampi, protože on je důležitou součástí našeho týmu. Chybí nám určitá sebedůvěra. Máme ale další hráče, další dobré hráče a s nimi  musíme chytnout rytmus a získat sebedůvěru. O ní to celé je...
Kdy jsme prohráli zápas?
Každá vteřina má na výsledek vliv. Můžete říci, že jsme si nechali utéct začátek nebo naopak že jsme neproměnili střely na konci zápasu. Ale to je zápas, nelze se odvolávat pouze na některé momenty v něm...

Željko Lukajićtrenér Hemofarm Vršac
Željko Lukajić
My jsme se na dnesni zapas pripravovali vice nez na Kazan. Pro nás to bylo opravdu důležité utkání. V lize jsme stabilizování a můžeme ji zakončit bez jakéhokoliv tlaku na nás, protože liga je letos opravdu vyrovnaná. Z dnešního utkání si musíme odnés stejné poučení, jako z uterního Eurocupového zápasu v Kazani - jsme měkcí v obraně, dostáváme více bodů, než bychom museli. Nymburk je velmi těžký tým, má skvělé hráče, výborné střelce a koš může ohrozit kdokoliv,  kdo je na hřišti. Nebyl jsem spokojený s naším doskokem, i když jsme měli lepší čísla než soupeř. Na svých hráčích oceňuji jak dnes bojovali a jak moc chtěli vyhrát, jsme mladý tým, hodně jsme se změnili a je potřeba abychom vyspěli a s tímto přístupem se nám to bude dařit.


Vratislav Šísteksportovní manažer a vedoucí týmu Nymburka
Vratislav Šístek

Bylo to utkání, které jsme měli vyhrát, protože Hemofarm není žádný top tým Adriatické ligy. V dnešním utkání na nás stále ještě ležel stín prohry v eurocupovém utkání z úterý. Myslím, že jsme se z toho psychicky ještě moc nevzpamatovali.

Kde se rozhodovalo o osudu zápasu?

Vzhledem k tomu, že ani jeden tým neutekl do žádného velkého bodového trháku, bylo jasné, že se bude rozhodovat v koncovce a že vyhraje ten, kdo udělá méně chyb. Bohužel, více chyb jsme udělali my. Ať už to byla ztráta míče na půlce nebo příliš brzy vystřelená trojka při dvoubodové ztrátě. Sice ten koš měl přijít brzy, ale po dvou, třech vteřinách nebyla ještě pozice tak připravená. Myslím, že se mělo ještě chvilku počkat.

Pokud se srovná snaha a bojovnost našich hráčů v posledních dvou zápasech, byl tento o dost lepší…

To je bezesporu tak. Trenéři v období mezi utkáními s hráči hodně mluvili. Dneska nebyl na hřišti někdo, kdo by utkání vypustil. Nedokázali jsme si vypracovat takový náskok, abychom si ho mohli delší dobu piplat a brnkat na nervy soupeři. My jsme zápas hráli trochu v křeči.

Čím si vysvětlujete, že se nám ze hry skoro vytratily rychlé protiútoky?

Máme jiný tým, jiné trenéry a rozehrávače, kteří pro rychlý protiútok nejsou tak dobře stavěni.

Kdo z hráčů vás potěšil?

Nepotěšil jenom mě, ale všechny, kteří utkání sledovali – Pavel Slezák. Pavel dokazuje trenérovi, že má na to, aby dostal minutáž odpovídající kvalitě jeho hry. Věřím, že s přibývajícím časem a únavou ostatních hráčů bude na Pavlovi ležel tíha zápasu po stále se prodlužující čas.

Hrajeme v podstatě bez pivotů…..

Jeden pivot je zraněný a druhý momentálně není ve formě jakou bychom si představovali a to především na obranné polovině. Z toho pramení i rozdíl na doskocích, i když dnes to nebyl velký problém.

V dnešním zápase jsme nebyli v útoku příliš nebezpeční….

To není problém pouze dnešního zápasu. Za posledních pět nebo šest zápasů nastřílíme mezi 65 a 75 body, což je málo. Vypadá to, že máme málo střelců nebo v některých částech utkání nevyužíváme plně těch, kterým se právě daří.

 
 
Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen

Dnešní zápas měl stejný scénář jako každý předchozí s Vršacem. Vždycky jsme vedli a koncovku jsme absolutně nezvládli. Dneska byl opět na konci na vině individuální přístup některých hráčů. Jeden si to vzal na sebe, ostatní koukali a pak se vraceli do obrany.

Čeho sis ještě všiml?

V první polovině jsme nebránili, ve druhé jsme začali bránit takou „polozónu“, proti které Hemofarm nevěděl dobře, co hrát.

A co útok?
No, špatný….. Co k tomu dodat?
Bylo to jejich obranou?
Nemyslím si, že by bránili tak dobře.
Dá se z tohoto zápasu odnést něco pozitivního?
Výkon Páji Slezáka a Šultyse.
 
Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Dnešní zápas byl trochu nahoru – dolu, ale už to vypadalo, že máme více sil a že si o výsledku utkání rozhodneme sami, ale v kritickém úseku se nám nepovedlo proměnit čtyři volné střely po sobě. Tím pádem jsme se nedostali do trháku a závěr byl vabank. Opět jsme prohráli šestkami.

Byl náš výkon špatný nebo byl soupeř tak dobrý?

Nemyslím si, že by náš výkon byl nějak tragický, ale v některých momentech se projevovala naše bezmocnost.

Myslíš tím individualismus?

Ani ne. Když má u nás jeden hráč míč, ostatní stojí a nikdo si nenaběhne, aby mu pomohl. Hráči s míčem se hraje jednak hůř a za druhé ho to nutí ke střelbě z ne zcela vhodných pozic. Našim úkolem bylo nabíhat ze slabé strany, ale takových akcí jsme mnoho neukázali.

Co bylo příčinou porážky?

Naše hloupost. V samotném závěru jsme prohrávali o dva body, potřebovali jsme rychlý útok, ale zvolili jsme střelu za tři body, která do koše nepadla a pak už si soupeř šestkami náskok uhlídal.

 
 
 
Pavel Slezákhráč Nymburka
Pavel Slezák

V dnešním zápase jsme měli problémy s obranou, když jsme nedokázali dobře řešit jejich pick and rolly.

Ale 71 bodů není moc….

To je sice pravda, ale po clonách jsme dostávali jednoduché koše. Také jsme opět dostali hodně košů s faulem. V útoku jsme předržovali balón a hráli jsme do plných. Byla škoda, že jsme ustoupili od způsobu hry z úvodu zápasu, kdy jsme v útoku vyhazovali míče na perimetr, odkud jsme z volných pozic pálili za tři body.

Nastoupil jsi jako obránce Pavičevičeviće. Byl to těžký úkol?
Na začátku mi dal pět bodů v řadě – trochu jsem ho nestíhal nebo jsme špatně vyřešili clonu (oba koše – dvojka a trojka Pavičeviće padly právě zpoza clony – pozn.). Potom jsem se ho snažil odříznout od míče a to neslo své ovoce.

Pavičević měří jen 178 cm. Jak se brání takový hráč?

Nic příjemného to není. On je malý, ale rychlý a má i velice rychlou střelbu. Než jsem se k němu dostal, míč už letěl na koš. Takže i když jsem byl o hlavu větší, bylo těžké ho zblokovat.

Budujeme si komplex Hemofarm?

Komplex to není, ale máš pravdu, že koncovky nám nevycházejí. V minulém i tomto rozhodl Pavičević – je to koncový hráč a my jsme ho zase nechali….

Byl závěr o zkušenostech nebo o špatných rozhodnutích?

Koncovku jsme neodehráli dobře. Vůbec jsme se neprosazovali. Najížděli jsme zběsile do čtyřech hráčů místo toho, aby se míč vyhodil na volné hráče dál od koše. Zběsilé střely přes hráče neměly šanci na úspěch. Proto si myslím, že to byla spíše špatná rozhodnutí než zkušenost. 

Ladislav Sokolovskýhráč Nymburka
Ladislav Sokolovský

Zápas byl lepší než s Istanbulem. V obraně jsme nehráli špatně, bylo vidět nasazení a 71 bodů je solidní výsledek. Co by stačilo k vítězství? Kdybych dal alespoň polovinu z těch šesti trojek, co jsem vystřelil.

Hráli jsme v útoku kolektivně?

Já myslím, že míč putoval z ruky docela rychle, dostávali jsme se do dobrých pozic. Chybělo nám více klidu, více natrénovaných střel a také štěstí.

Chyběl nám i rychlý přechod do útoku…..

Ve druhém poločase možná chyběl, ale v prvním si myslím, že to nebylo tak špatné.  

 
 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.