A tým | Adriatická liga - 26.02.2011 16:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
73
KK Siroki Brijeg KK Siroki Brijeg Hosté
59

Názory po utkání

Ivan Velićtrenér Široki TT Kabeli
Ivan Velić

V první čtvrtině jsme hráli velice, opravu velice špatně. Tím nechci říct, že bychom potom hráli dobře, ale první čtvrtina byla opravdu katastrofická. Nymburk hrál mnohem agresivněji než my, měl o mnoho více doskoků než my. V zápasech, kdy hrajeme dobrou obranu, vyhráváme. Dnes jsme hráli v obraně špatně a po zásluze jsme prohráli. Chtěl bych pogratulovat Nymburku k vítězství a co se týče našeho týmu, musíme začít tvrdě makat, protože před národním mistrovstvím už nemáme mnoho času.

 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Myslím, že jsme hráli dobře, ale ne po celou dobu zápasu. Měli jsme hodně momentů, kdy jsme byli nahoře a hodně momentů, kdy jsme byli dole. V poslední době se nám hodně často stávalo, že jsme byli ve výhodě pěti až devíti bodů, měli bychom ten bodový rozdíl ještě zvýšit a my ho naopak snížíme až do vyrovnání. Dnešní zápas jsme odehráli velmi dobře a myslím, že jsme do dalších zápasů dobře připraveni.

Přístup hráčů se v posledních třech zápasech změnil. Je na nich vidět více odhodlání. Čím si to vysvětlujete?

Dovolím si nesouhlasit. Jediný zápas, kdy jsme nepředvedli dostatečnou bojovnost, bylo při zápase doma proti Galatasaray Istanbul. Bavíme-li se o kondici a odhodlání, tým vypadá, čím dál lépe a je stále na vzestupné křivce. Škoda, že jsme dnes na konci nechali soupeře přeci jen trochu snížit. 

Pavel Slezákhráč Nymburka
Pavel Slezák

Pro nás byla tahle výhra hodně důležitá, protože jsme prohráli už moc zápasů v řadě. Chuť vítězství nám přišla vhod.

I když jsme po celé utkání vedli, neubránili jsme se některým hluchým úsekům. Jak bylo důležité, že soupeř nedotáhl?

To je z psychického hlediska důležité. Je jasné, že žádnému týmu se nepovede udržet stejnou intenzitu po celých čtyřicet minut. Pro nás je důležité, že jsme po celý zápas hráli dobrou obranu a že dobré minuty v útoku převažovaly. Hráli jsme týmově a všichni hráči na hřišti se zapojili. Nebylo to tak, jak obvykle, kdy jeden hráč dribluje a ostatní stojí.

Viděl jsi tedy v tomto utkání posun dopředu?

Já myslím, že naše hra se posunula o krok dopředu už v minulých zápasech, ale v nich nám chybělo už jen to vítězství, o které nás připravily chyby v koncovkách.

Takže dnes jste si raději kontrolovali, aby utkání nepřišlo do takové vyrovnané koncovky?

Široki byl nejslabší tým, se kterým jsme hráli a vítězství se možná trochu očekávalo. I když v Adriatické lize jsou všechny zápasy těžké.

Minutu před koncem ti chyběly dva body, abys vyrovnal nejlepšího střelce utkání Simmonse. Myslel jsi na to, že chceš dát ještě alespoň dva body, aby ses bodově vyrovnal?

Na to jsem nemyslel, copak mám čas sledovat tabuli? Když jsem byl volný, vystřelil jsem…

Chester Tre Simmonshráč Nymburka
Chester Tre Simmons

Trenéři nám řekli, že do zápasu máme vstoupit co nejagresivněji, protože i tým soupeře hraje hodně agresivně. Myslím, že se nám povedlo být agresivnější jak v ofenzivě tak v defenzivě.

Jak důležitá byla dnešní výhra pro týmového ducha?

Bylo to důležité. Pár posledních Už bylo hodně zápasů, které jsme ztratili dost nešťastně a bylo potřeba, abychom si získali zpátky naše sebevědomí. Stejně jako tento zápas bychom měli odehrát utkání v úterý proti Casertě. I když víme, že nepostoupíme, pro napravení sebevědomí to může být hodně důležité.

V čem jsme byli v dnešním zápase lepší – v obraně nebo útoku?

Rozhodně to byla obrana, ze které jsme pak vycházeli do zdrcujících útoků. Klíčem byla obrana.

Očekávali jste téměř dvacetibodový rozdíl v zápase?
Neočekávali, ale o tom dopředu nepřemýšlíme.
Kdo zahrál v našem týmu dobře?

Dnes to nebylo o jednotlivci, dnes hráli výborně všichni. Důvodem našeho výrazného vítězství byl právě týmový výkon. Jediné, co nám pokazilo dnešní utkání, byl docela velký počet ztrát.

Neměl jsi strach, že tě Pavel Slezák přestřílí a bude nejlepším střelcem?

O to jsem strach neměl. Přeci není důležité, kolik dáš bodů. Důležitý je finální výsledek, který hovoří za tým a ne ta malá číslička u jednotlivých hráčů.

A máš alespoň radost, že jsi byl dnes nejlepším střelcem?

Moje role v jakémkoliv týmu byla a je - střelec. Proto dnešní počet bodů není důvodem k oslavě. Naopak mě těší, když se mi povedou jiné věci, jako jsou doskoky, asistence. Víš, když o tom přemýšlím, tak doskoky mně udělají mnohem větší radost než počet nastřílených bodů. 

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Od začátku zápasu jsme hráli stejně jako poslední dvě utkání. Ujali jsme se vedení a nikdo asi nepředpokládal, že by dali míň jak deset bodů za poločas. Soupeř na začátku neproměňoval tříbodové střely, které byly z volných pozic. Bylo jen otázkou času, kdy se trefí a tím posunou rychleji svoje skóre. V průběhu celého utkání jsme jej měli plně pod kontrolou, i když se střídaly časové úseky, kdy jsme se dostali až na dvacet bodů s těmi, kdy nás soupeř dotáhl. Asi za to může chvilková ztráta koncentrace.

Která část utkání se nám tolik nepovedla?

Podle mě to bylo na konci poločasu, kdy jsme hodně drželi míč a neposouvali ho na volné hráče.

Možná by chtělo více vybalancovat naši výkonnost v průběhu celého zápasu….

V Adriatické lize ani dvacetibodové vedení neodzbrojuje tým soupeře, že by utkání zabalil. Při každém výpadku záleží na družstvu soupeře, zda ho dokáže smazat úplně nebo ne. My jsme soupeře příliš blízko k sobě nepustili a to bylo pro nás pozitivní. Stále jsme si udržovali dostatečný náskok, abychom nepanikařili.

Jak důležité je dnešní vítězství v situaci týmu, který i přes dobrou hru prohrává?

Určitě je to pro psychiku dobré. V minulých dvou zápasech rozhodly naše mentální chyby, dneska jsme soupeře nepustili, aby se k nám přiblížil a nedali jsme mu šanci, aby nás dostal pod tlak.

Dneska nám rozhodčí odpískali hodně kroků. Byli tak přísní?

Já si pamatuju ty moje a ty byly. Možná se rozhodčí více na kroky zaměřili.

 
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Na výhru jsem se těšil i já jakožto nehrající. Tuhle výhru jsem klukům moc přál, protože výkony v posledních zápasech nebyly špatné a vždy k výhře chyběly jen maličkosti. Dneska jsme si průběh zápas v pohodě ohlídali.

V zápase jsme měli trochu výkyvy. Tohle budeme ještě muset vyladit….

V zápase, ve kterém se povede tak výborně nástup, není jednoduché udržovat koncentraci a pozornost. V Adriatické lize jsme si mnohokrát ověřili, že se nedá vypustit ani minuta. Dneska jsme naštěstí měli tak výrazný náskok, že jsme nedali soupeři moc šancí, aby na obrat v utkání pomýšlel.

Naše solidní výkony nebyly korunovány výhrou. Je pravdou, že jsme toto vítězství hodně potřebovali?

Přesně tak. Basket se nehraje na lepší výkony, ale na vítězství. Pocit vítězství z tohoto zápasu se může promítnout do dalších zápasů. Mattonka pro nás začíná už za pár dní. Věřím, že ještě nějaké výhry přijdou a že sebevědomí budeme mít ještě o kapku vyšší. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.