A tým | Adriatická liga - 04.03.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
90
KK Cedevita KK Cedevita Hosté
86

Komentář k zápasu

Naši hráči sehráli na domácí palubovce zápas, který se musel líbit svým průběhem i konečným výsledkem.


Utkání bylo bojovné, dramatické do poslední chvíle a hlavně vítězné. Hostující hráči přijeli do Nymburka hrát o Final Four Adriatické ligy, ale že by jim zrovna Nymburk měl zavřít vrátka postupu, o tom se jim asi ani nezdálo. Však trenér Petrović, který byl v prvním poločase poměrně klidný a vyskočil jen po opravdu hloupých chybách, ve druhém poločase zářil jako blesk Ámos. Každou chvíli se zle na své hráče podíval, přičemž nejvíce kritiky schytal Vedran Princ nebo Damjan Rudež. Při time outu se tabulka s nákresem hřiště několikrát hrubě potkala s palubovkou a fix byl prohnutý jako turecká šavle. Nicméně ani láteření na střídačce ani nasazení Drapera na konci utkání nedokázalo zastavit náš válec, který především v poslední čtvrtině bez milosti válcoval naděje hostů na lepší umístění v Adriatické lize.

Kromě našich schopností nám pomohli i rozhodčí. Nebojte se, nepískali pro nás, ale některými diskutabilními zákroky dokázali zdvihnout adrenalin hráčům na palubovce i na lavičce. Všichni naši však přebytečný adrenalin nespotřebovali na plané diskuze, ale vrhli je do svalů, do hlavy a srdce a bylo vidět, že chtějí dokázat, že se nezlomí. Několik sporných momentů zapálilo i diváky v hale a to nejen v kotli. Celá hala viděla trochu křivdy a jejich hlasivky pak pomáhaly našim hráčům ve vypjaté koncovce.

Hostující tým si musel poradit s absencí podkošové jedničky Corsleye Edwardse. Nahradil ho zkušený Žižić, který sice bůhví jak s týmem sehraný nebyl, ale pokud dostal míč do dolního postavení, věděl, co s ním udělat. Jeho body (a dal jich celkem sedmnáct) drželo dlouho Cedevitu ve hře, když se k tomu přidá šest doskoků a šest získaných faulů, je jasné, že jeho vyfaulování ve 36.minutě byla něco jako amputace nohy, na které stála část výkonu Cedevity. Svoje si splnil Draper, který stihl za 28 minut nastřílet o malinko více než je jeho průměr (19 bodů). V prvním poločase byl nepříjemný Vukušić se dvěma trojkami. Právě trojková střelba nebyla prvkem, o který by se mohli hosté opřít. Wright střílel s úspěšností 11% (9/1) a Baždarić s úspěšností 17% (6/1).

Náš trenér se musel poprat s ještě větší absencí klíčových hráčů. Kromě dlouhodoběji zraněného Pavla Pumprly, dnes usedl v civilu na lavičku Tre Simmons a ve druhém poločase nepustily drobné problémy na noze do hry Lenzlyho. Přesto naši bojovali a především střídající hráči ukázali, že forma přichází. Bez zajímavosti není, že hráči z lavičky nastříleli dvě třetiny bodů, byť odehráli jen polovinu času. Určitě to bylo tím, že mezi střídajícími hráči byl Afik Nissim, který třikrát vyškolil svého obránce Prince, kdy mu dal i přes obranu trojku. „Jeho příprava na střelu je obdivuhodně rychlá,“ trochu ospravedlnil Prince Rudolf Šimeček. Trenéra Petroviče to však nijak nenadchlo. Kromě toho přidal Afik dva koše za dva body, čtyři asistence, 6/6 šestky a šest získaných faulů. Černým koněm zápasu byl „Ježíšek“, jak říkají spoluhráči Dionte Christmasovi. Střelecky z pole sice nebyl ještě ve své kůže, ale jeho šestky (7/7) – všechny v poslední čtvrtině!! byly obrovsky cenné, stejně tak jako jeho zisk míče v posledních vteřinách zápasu, kdy hostujícímu hráči doslova ukradl míč, který držel nad hlavou a tím už nepustil Cedevitu do dalšího útoku. Za pozornost stojí jeho 10 doskoků a skutečnost, že dosáhl v Adriatické lize po tak krátké době v týmu double-double. Výborně zahrál Láďa Sokolovský, který zcela geniálně využil své bohaté zkušenosti. K sedmnácti bodům (ani jeden z trojky), přidal 9 doskoků a jen o doskok mu utekl double–double. Petr Benda, který hrál nenápadně nakonec za 24 minut posbíral 9 bodů a 8 doskoků. Pokud se dnes někteří hráči nedostali na čelná místa statistik, sehráli důležitou úlohu v obraně. Prostě dnešní výkon byl týmový a bojovný…… prostě takový, jaký bychom chtěli od Nymburka vidět vždy.

V první čtvrtině nás hosté trápili na útočném doskoku. Měli jich celkem pět a vůbec to nevypadalo, že by v této činnosti měli být nejhorším týmem. Rychlý přechod na útočnou polovinu zásluhou Drapera a Wrighta byl vodou na mlýn Cedevity. Ke konci prvního hracího období se náskok hostů rozrostl na pět bodů, ale díky Afikovi jsme ho nakonec smrskli na dva body. V prvních třech minutách druhé čtvrtiny se Draper a Žižič postarali o vedení hostů 27:18 a po minutě vedli hosté 32:23. Nissim, Sokol a Štimac se postarali o snížení na 30:34. Cedevita stále za přispění zlepšené dvoubodové střelbě, především Žižiče, se opět vzdálili na devět bodů a tento náskok udrželi až do změny stran.

Hned na začátku druhého poločasu znamenala dvojka Wrighta průběžné dvouciferné vedení Cedevity. Trojka Christmase nás probudila ke snížení na 45:50, ale hosté ještě jednou utekli až k desítce na 45:54. Pak přišla opět trojka tentokrát Křemena, ale ještě ve 28.minutě vedla Cedevita znovu o devět. Poslední tři minuty však patřily především nám a rozdíl ve skóre se snížil na dva body (64:66). Vyrovnání přinesl až Štimacův koš v polovině 32.minuty. Hosté ještě přidali a především zásluhou Drapera ocitli ve vedení. V posledních pěti minutách, místo aby hosté navýšili vedení, začali ho ztrácet. Jako plíživá smrt se rozdíl ve skóre zmenšoval až se po Sokolově koši ve 37.minutě zcela ztratil. Díky neproměňovaným trojkám Cedevity a naší enormní snaze o výhru, se dostali hosté pod tlak a naši precizní střelbě trestných hodů. Hlavně Dionte Christmas ukázal nervy jako špagáty, když proměnil sedm pokusů z čáry trestných hodů. I přes snahu Cedevity, jsme si vítězství nedali vzít.

Body: Nissim 19, Sokolovský 17, Christmas 12, Křemen 10, Nečas 10, Benda 9, Štimac 8, Slezák 5 – Draper 19, Žižić 17, Wright 16, Vukušić 12, Baždarić 12, Rudež 5, Princ 4, Kaštropil 1; střelba za 2 body: 44/24:34/20, trojky: 18/5:28/6, TH: 35/27:36/28, doskoky 42:31 (31/11:23/8), ztráty: 10:8, zisky 8:11, fauly: 27:27, čtvrtiny: 18:20, 21:28, 25:18, 26:20.

 
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.