A tým | Adriatická liga - 11.03.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
83
KK Zagreb CO KK Zagreb CO Hosté
74

Komentář k zápasu

Naši hráči sehráli důstojnou derniéru domácích utkání v Adriatické lize a po zásluze zvítězili nad favorizovaným soupeřem a dovršili tak vítězný hattrick s týmy z hlavního chorvatského města.


Totální obrat v posledních osmi minutách stál za cenným vítězstvím našeho týmu proti popřednímu týmu Adriatické ligy tohoto ročníku. Z devítibodové ztráty 53:62 se během necelých čtyř minut stalo šestibodové vedení 70:64, za nímž stála jednak skálopevná obrana celého týmu na palubovce a také precizní střelba čtyř hráčů Nissima (7 bodů), Slezáka (5), Simmonse (3) a Nečase (2). Vybudované vedení jsme už nepustili a tím ani vítězství v zápase.

Naši hráči byli na útočné polovině opravdu nebezpeční. Dokázali proměnit 32 střel z 53 pokusů, což je úspěšnost 60%!! Při relativně vyrovnané dvojkové střelbě byl veliký rozdíl v úspěšnosti tříbodové střelby. Naši hráči na 11 košů potřebovali 19 pokusů (58%), přičemž ve zdrcující poslední desetiminutovce jsme to měli 8/6, hosté na pět trojek vystříleli zásobník s dvaadvaceti náboji (23%). Pouze při střelbě trestných hodů jsme nebyli úspěšní, proměnili jsme jen polovinu z nabídnutých možností. Bílou vránou byl jen Christmas, který dal obě šestky. Výbornou vizitkou podkošových hráčů bylo i vítězství na doskoku, zvlášť poté, co proti nim stáli ti nejlepší v Adriatické lize Žorić a Kasun. Nedařilo se nám jen ve druhé čtvrtině, kdy nás hosté jednoznačně přeskákali. O týmové hře svědčí 17 asistencí.

V první čtvrtině jsme měli tři úsekové střelce. Petr Benda začal dvěma koši. Jednou přes Kasuna, podruhé z průniku po výborné přihrávce Afika Nissima. A nezastupitelný byl i jeho part v obraně Mario Kasuna, který byl v první čtvrtině hlavním finálním hráčem hostů. Vzhledem k obraně, při které Petrovi pomáhali intenzivně i jeho spoluhráči, jsme obávaného střelce ubránili na čtyřech bodech a pouze jednom bodu ze hry. I když měl Mario míč často v držení, ke střelbě ho Petr nepustil. Po dvou koších Petra Bendy v řadě jsme vedli 4:0, ale stačilo tucet vteřin nepozornosti, dva rychlé protiútoky Záhřebu a bylo srovnáno. Po Petrovi převzal střelecké ambice Tre Simmons, který se se svými střeleckými pokusy moc nepáral a šest bodů v řadě poslalo náš tým do vedení 10:7, protože do jeho série se mu trojkou propasíroval Babić. Osmá minuta by se mohla jmenovat Slezákova. Jakým způsobem si náš hráč vyškolil hostující obránce, bylo až exhibiční. Nejprve to byla trojka za clonou, pak si Pavel prodribloval pod košem až na místo minulého úspěšného pokusu a snad nikdo ze soupeřů nepředpokládal, že by mohl vystřelit – další trojka. A hned v dalším útoku si ještě vyškolil Žoriće a dvěma body dokončil svoje osmibodové střelecké sólo. Poslední koš první čtvrtiny padl z rukou Sokola, který nechal kolem sebe proskočit jednoho z bránících hráčů a zavěsil další trojku. Tři trojky ze čtyř pokusů stály za výrazným vedení po první čtvrtině. Výborná obrana, chytrý útok a skvělé doskakování – to byly charakteristiky naší hry.

Ve druhé čtvrtině foukalo z druhé strany. Kormidla se chopil zkušený kapitán Damir Mulaomerovič a nepříjemně dirigoval svoje spoluhráče k vysoké aktivitě. Hodně míčů chodilo přes Žoriće, který pln energie nepříjemně zakončoval většinu svých pozic. Jeho bodová exploze čítala přesnou polovinu bodů, které Záhřeb nastřílel za druhou čtvrtinu, tedy čtrnáct. Navíc trenér Erjavec na nás nasadil zónou obranu, která nám neseděla: „Zóna střídaná s osobkou nás zaskočila a nemohli jsme se prosadit,“ přiznal v rychlém rozhovoru po prvním poločase Petr Benda. Ve druhé čtvrtině se začal prosazovat také Kasun, který ke čtyřem bodům z první desetiminutovky přidal ve druhé osm. Naši hráči bohužel vyklidili prostor i pod košem, a tak nepovedené střely končily v rukách hostů a my jen paběrkovali. Velice nepříjemný byl závěr čtvrtiny, když hosté měli na útok celou minutu po dvou útočných doskocích. Právě díky poslednímu doskoku pod naším košem vypracovali akci, na jejímž konci byla Simonova trojka, kterou upravil na poločasových 42:46.

Třetí čtvrtina byla vypůjčená z jiného zápasu. Oběma týmům se nedařilo na útočné polovině. Ani jeden ze soupeřů nedal trojku, i když pokusů bylo dohromady deset. Simon zahájil už po 15 vteřinách druhý poločas dvěma body, ale na druhé straně neméně pěknou útočnou akci předvedli Simmons a Štimac, který zužitkoval výbornou nahrávku svého parťáka. I když náskok hostů nebyl velký, nepodařilo se nám ho za celou čtvrtinu srazit pod dva body.

Poslední čtvrtina měla dvě naprosto odlišné části. A první se z pětibodového vedení hostů vyklubalo po dvou koších Žoriće a Rančiće téměř dvouciferné vedení Záhřebu. Time out trenéra Ginzburga však znamenal dokonalý předěl. Naši polití živou vodou shodili závaží z nohou a jakoby ho přišpendlili soupeři. Najednou byl Zagreb všude pozdě. Obrat zahájil trojkou Pavel Slezák a po útočném doskoku Radka Nečase vyslal další úspěšnou trojku do koše hostů Nissim. A když Nečas s Nissimem přidali další čtyři body, vedli jsme o bod a trenér Erjavec už promlouval do duší svých hráčů. Soupeř si však džbánek s živou vodou zapomněl doma. Jejich hra se nezlepšila a před dalším oddechovým časem po trojce Simmonse a dvou dvojkách Nissima a Slezáka zvýšil odstup už na 6 bodů. Při druhém time outu už trenér hostů ztrácel klidné vystupování. Jeho svěřenci neměli na svém kontě ani jeden faul a Nymburk končil šňůru 17:2, což není odrazem nějaké intenzivní obrany. Hostující Babić snížil trojkou na 70:67, ale Pavel dvěma trojkami v řadě navýšil vedení do rozhodujícího náskoku devíti bodů. Hosté se snažili střílet za tři body, ale velkou efektivitu to nemělo, navíc všechny odražené míče jsme si pohlídali.

Body: Slezák 23 (trojky 8/5), Nissim 16 (dvojky 6/5), Simmons 13, Nečas 6 (11 doskoků), Štimac 8, Sokolovský a Christmas 6, Benda 5 – Žořić 16, Kasun 12, Mulaomerović a Renfroe 11, Simon 8, Rančić a Babić 6, Mašić 4, střelba za 2 body: 34/21:38/22, trojky 19/11:22/5, TH 16/8:22/15, fauly 23:19, doskoky: 32:30, asistence 17:12, ztráty: 15:11, zisky 5:9, valorizace: 90:77, čtvrtiny: 27:18, 15:28, 11:12, 30:16
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.