A tým | Adriatická liga - 15.03.2011 19:00

Budućnost Podgorica Budućnost PodgoricaDomácí
102
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
91

Komentář k zápasu

Hráči Podgorici slavili po vítězství nad našimi hráči historicky první postup mezi nejlepší čtyři týmy Adriatické ligy.


Obrany si v utkání v černohorské metropoli vzaly oddechový čas a teprve osmý zápas NLB ligy letošní sezony skončil trojciferným výsledkem. Kromě horší obrany je vysoký počet bodů důsledkem četné a přesné střelby z perimetru. Trojky totiž přinesly celkem 54 bodů, což je z celkového počtu 203 bodů více než čtvrtina. Další pětina bodů přibyla po jedenačtyřiceti koších z čáry trestného hodu. Nutno přiznat, že střelba z perimetru domácího týmu byla ve druhé polovině zápasu hodně volná. Hráči Podgorici měli kolem sebe dostatek volného prostoru na dostatečně dlouhý čas. „Ale tenhle zápas byl speciální. Podgorica není tým, který by střílel trojky nějak skvěle. Jsou dobří pod košem a my jsme spíš sázeli na to jim nechat ty střely z trojek," řekl po utkání trenér Ginzburg. V poslední čtvrtině přibývaly body domácích také po velkém množství dvoubodových pokusů, když se z bezprostřední blízkosti prosazoval především Dragičević.

V celkových statistikách jsme nikterak nepropadli. Ve střelbě za dva body jsme byli jen mírně za svým soupeřem a to díky poslední desetiminutovce, ve které Budućnost střílela s vysokou přesností. Šedesát jedna resp. padesát šest procent při střelbě za dva body je vynikající procento a zároveň horší vizitka obrany. Střelba za tři body byla exkluzivní u obou družstev (52%:50%) a na doskoku jsme dokonce vyhráli o 4 získané míče. Bohužel jsme si neohlídali obranný doskok a domácí tak mohli pod naším košem získat zpočátku výrazně více míčů. Teprve ke konci se i tato statistika vyrovnala. Velké množství osobních chyb (27:27) se odrazilo jednak k určitých problémech s fauly, ale také v počtu trestných hodů. Těch viděly tři tisícovky diváků v hale celkem 60!! Ztracených míčů bylo na našem kontě více o tři, ale v poslední čtvrtině nepřibyl ani jednomu týmu ani jeden ztracený míč.

V individuálních činnostech vynikal Dionte Christmas především střelbou. V poslední čtvrtině šla polovina bodů přes něho, dal 15 bodů pouze při třech minutých střelách z pole. Celkově 28 bodů je maximem tohoto hráče. Dionte prokázal opět skvělou ruku při střelbě trestných hodů (6/6). Dionte v šesti zápasech, které na nás odehrál, minul jen jeden pokus ze sedmnácti (úspěšnost 94,1%) a to odehrál pouze 17 minut na zápas. Druhým nejlepším střelcem byl Tre Simmons, kterému to zase „lepilo“ z trojky (4/3). Na straně domácích byl našemu koši nejnebezpečnější Simonović (23 bodů), který popravoval z dálky (trojky 6/4), Dragičević, který svých 22 bodů posbíral především z bezprostřední blízkosti. Třetím střelcem byl Dubljević, který se mohl spolehnout na svou velice dobrou střelbu (z pole 7/6). 

Na začátku utkání jsme šli rychle do mírného vedení o dva body. Na začátku 2.minuty byl stav 7:9 a tento průběžný výsledek se udržel celé dvě minuty, když oba týmy hodně neproměňovaly střelecké příležitosti. První se chytl Ščekić a domácí otočili po druhé Simonově trojce na 14:9. Zpočátku jsme měli problémy se střelbou z perimetru, ale těsně po nástupu na palubovku proměnil Pavel Slezák první trojku a po šňůře 11:3 jsme otočil vývoj skóre na 17:20. To už si vzal trenér domácích oddechový čas a po chvíli přišla, pro výsledek první čtvrtiny osudová chyba trenéra Ginzburga. Pravděpodobně díky lehké frustraci ze dvou útočných doskoků Budućnosti, nevydržel náš kouč rozhodčími obrácený aut a už spěchá jeden z rozhodčích s „T-éčkem“. Domácím se podařilo čtyřmi body otočit příznivý vývoj skóre a nabrat vítr do plachet. Pavel Slezák nepřidal ani jeden trestný hod a kroky Aleše Chána 5 vteřin před koncem, využili domácí ještě ke skórování. Díky těmto dvěma zkratům jsme prohrávali po první čtvrtině o šest.

Ve druhé čtvrtině navýšili domácí vedení na devět bodů (31:22), když si z první čtvrtiny přednesli naši horší obranu ve vymezeném území. Sice na naší straně byly vidět solidní akce, jako přihrávka Lenzlyho na Nečase, kterou tito dva hráči zopakovali dvakrát po sobě. Rozdíl ve skóre poprvé přerostl desítku na konci 18.minuty (46:34). Domácí sice házeli v prvním poločase sice 23 šestek, ale přidali z nich jen 13 bodů, deset nedali. Ovšem měli 6 útočných doskoků a méně ztracených míčů.   

Ve třetí čtvrtině stále pokračovaly naše problémy pod košem. S volnými míči po odražených nepřesných střelách domácích jsme si nevěděli rady. Buď z toho byl faul nebo útočný doskok. Proto se zpočátku druhého poločasu dostali domácí do výraznějšího vedení (55:38) na začátku 23.minuty. To bylo maximum tohoto úseku zápasu, protože Simmons dal dvě trojky za sebou a snížil na deset bodů (70:60). Za tohoto stavu jsme si nechali doskočit druhou neproměněnou šestku a domácí se opět utrhli na 13 bodů (73:60). V poslední čtvrtině se už nebránilo nijak urputně. Padlo dohromady 60 bodů a to i díky mnoha trojkách.

Body: Simonović 23, Dragičević 22, Dubljević 18, Mihailović 11, Kadziulis 7, Popović 6, Ščekić 5, Otašević 4, Šehović a Mitrović 3 – Christmas 28, Simmons 14, Slezák a Štimac 9, Nečas a Chán 8, Nissim 7, Benda 4, Sokolovský a Lenzly 2, střelba za 2 body: 41/25:43/24, trojky 21/11:14/7; TH 33/19:27/22; fauly 27:27, ztráty 11:14, valorizace 107:94, čtvrtiny: 28:22. 21:16, 24:22, 29:31

 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.