A tým | Eurocup - 16.11.2010 19:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
77
Cajasol Sevilla Cajasol Sevilla Hosté
93

Názory po utkání

Joan Plazatrenér Cajasol Sevilla
Joan Plaza

Když jsme sem odjížděli na zápas, věděli jsme, že Nymburk je tým, který dokázal porazil Partizan Bělehrad a Cibonu Záhřeb, v loňském ročníku zkomplikoval cestu Bilbau v cestě do Final Four Eurocupu. Tudíž jsme věděli, že to nebude jednoduchý zápas, zejména v situaci, ve které nyní jsme, že se nám nedaří vyhrávat ve španělské lize na hřištích soupeřů. Jsme spokojen. Toto vítězství je vyústěním naší práce v tréninku.

Jak jste spokojený s hrou Tomáše Satoranského v této sezoně?

Tomáš roste jako člověk a jako hráč každým dnem. Každý den vidím, jak tvrdě na sobě pracuje a ukazuje nám, jak moc má rád basketbal. Má na sobě hodně zodpovědnosti, ale já chci, aby na sobě tuto zodpovědnost měl bez ohledu na to, zda Calloway hraje. Očekávám od něj kolem dvaceti minut na zápas, ale teď, co je Calloway mimo hru, dostane asi více času. Myslím si, že s Tomášem má vaše národní družstvo velmi dobrého rozehrávače na dlouho dobu.

Jak jste spokojený s přístupem Tomáše k tréninkům?

Možná, že mě někteří neznáte, ale přišel jsem z DKV Joventut Badalona, což byl klub, ve které také nebylo tolik peněz. Byli jsme nuceni zahrnout do naší práce také mladé hráče. Proto potřebujeme v Seville takového hráče, jako byli v Badaloně Ricky Rubio nebo Rudy Fernández. Tomáš nikdy neodmlouvá při tréninku. Někteří lidé nevěřili, že je Tomáš připravený hrát na pozici středního rozehrávače v tak kvalitní lize, jakou ACB je. Já si myslím, že není ještě stoprocentně připraven, ale každým dnes se přibližuje ke svému optimálnímu výkonu.

Jakou SMS-ku jste poslal Tomášovi po vítězství ve smečařské soutěži ACB?

Snažím se být velmi blízko ke všem lidem, které uznávám a o které se starám. Vítězství v této soutěži potěšilo i mě.
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg
Na této úrovni není možné vyhrát, pokud obdržíte v zápase 93 bodů. Určitě kvalita naší obrany nebyla dobrá. Gratuluji Cajasolu k vítězství, které bylo zasloužené. Možná jsme dnes nepřišli se stejným přístupem jako k zápasům proti Partizanu nebo Ciboně. Naši hráči jsou profesionálové a já od nich očekávám, že budeme hrát se stále stejnou agresivitou jako jsme hráli v minulých zápasech. My takovou agresivitu jednoznačně potřebujeme, abychom byli na této úrovni úspěšné. 
Kdy jste ztratil hlas? (trenér o TK pouze šeptal)

V poločase a stejně s mým hlasem odešlo i týmové pojetí naší hry.

Ale v poločase to ještě vypadalo dobře…..

Vypadalo, ovšem soupeř měl už v poločase 12 útočných doskoků a to bylo špatné znamení. Mluvili jsme o tom v poločasové přestávce, ale mimo to, že jsem ztratil hlas, jsem žádné zlepšení v této činnosti nepozoroval.

Pozoroval jste, že by Cajasol hrál bez Callowaye jinak?

Viděl jsem zápasy této sezony bez Callowaye. Zdálo se, že bez něj hráli lepší obranu a hráli více týmově. Obrana bez něj byla daleko agresivnější. My jsme měli do dnešního zápasu určitý herní plán, ale nepodařil se, proto nemá smysl o něm hovořit.  

 
 
 
Tomáš Satoranskýhráč Cajasol Sevilla
Tomáš Satoranský

První čtvrtinu jsme neodehráli tak, jak jsme chtěli. Nedařilo se nám v obraně a Nymburk šel rychle do protiútoku nám se to nepovedlo rychle zastavit. Ve druhé čtvrtině jsme trochu ukázali, jak se hraje v ACB obrana. Snížili jsme tempo, ale pořád se nám nedařilo proměňovat některé střely zpod koše. Ve druhém poločase jsme již byli pří vytváření střeleckých příležitostí efektivnější, šli jsme dopředu a vytvářeli jsme velký tlak na soupeře. Tím se utkání zlomilo.

Budeš si dobírat Honzu Veselého, kterému zápas v Pardubicích nevyšel?

Ne, protože vím, jaké to je, když je na někoho vytvářený takový mediální tlak a Honza nebyl kvůli zranění v optimální formě, jeho týmu se nedaří. Spíše bych ho podpořil.

Jsi spokojený s prostorem, který jsi dostal v dnešním zápase?

Je to skvělé, že jsem mohl odehrát tolik minut. Je to zapříčiněno tím, že Calloway je zraněný. Já jsem dostal maximum minut, které jsem schopen odehrát. Už jsem si během zápasu musel říct o střídání.

Cítil jsi nějakou větší motivaci, když jsi hrál v Pardubicích?

Už jen to, že jsem se mohl ukázat doma v Česku. Navíc Nymburk a USK mají mnoho společného díky FutureStars.

Máš zavázanou nohu. Co se stalo?

Nic velkého. Při přihrávce jsem si trochu podvrtnul kotník a během střídání jsem si to zatejpoval. Teď to jen leduji, aby mi kotník splaskl. Není to žádné velké zranění.

Před zápasem jsi mluvil o určité nervozitě. Projevovala se?
Jen chvilku po začátku zápasu, ale rychle vyprchala. 
Aleš Chánhráč Nymburka
Aleš Chán
Z tiskové konference: Mě se teď po utkání o zápase strašně špatně mluví, protože je to příliš brzy. Zdálo se mi, že naše nasazení proti španělskému týmu nebylo tak dobré jako proti Partizanu nebo Ciboně. Myslím, že máme na daleko lepší výkon. Bohužel jsem dnes se nechali přeskákat a to se velice špatně dohání. Dnes nás zabily jejich útočné doskoky a vysoká úspěšnost střelby v poslední čtvrtině.

bude postupně aktualizováno - zatím jako audiozáznam 

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemenbude postupně aktualizováno - zatím jako audiozáznam

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečasbude postupně aktualizováno - zatím jako audiozáznam

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Kamil Řeřábekscout PPgroup
Kamil ŘeřábekHodnocení bývalého nymburského hráče, který v současnosti působí jako kariérní poradce pro mladé hráče v agentuře PPGroup.  

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.