A tým | Eurocup - 14.12.2010 20:30

Cajasol Sevilla Cajasol SevillaDomácí
68
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
89

Názory po utkání

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Je to pro nás skvělé vítězství. Český tým vyhrál ve Španělsku a to je pro klub vynikající zpráva. Zvlášť proto, že jsme vyhráli proti hodně dobrému týmu.

Jak je možné, že jsme doma prohráli o šestnáct a ve Španělsku vyhráli o jedenadvacet?

Každý zápas má svou vlastní historii. V prvním utkání jsme nehráli tři čtvrtiny špatně, ale v té poslední to už bylo horší. Tady jsme hráli výborně celý zápas. V podstatě jsme neměli žádný špatný úsek. 

Kdy jste se začal ohlížet také na rozdíl ve skóre?

Tak tohle mě začalo zajímat až v posledních třech minutách. Prvním krokem bylo vyhrát. A bylo to hodně těžké vítězství. Až poté jsme mohli začít myslet na těch 16 bodů.

V čem přesně spočívala vaše taktika na sevillské rozehrávače Satoranského a Popoviče?

Úkolem bylo nechat je častěji střílet z dálky namísto toho, aby dostávali šanci posílat míče pod koš.

Soupeře jste výrazně předčili na útočném doskoku. Byla to rozhodující statistika?

Ano. Když Sevilla vyhrává, bývá to třeba s 15 útočnými doskoky. Tentokrát, pokud si odmyslíme závěrečné minuty, byli někde pod deseti doskoky v útoku. Úplně se jim v tom zabránit nedá. A taky chci upozornit na ztráty. Po většinu zápasu jsme míč skoro neztratili.

Rozhodující zápas o postup hrajete za týden v Pardubicích proti Rize. Můžete už nyní něco povědět k tomuto soupeři?

Víte, naším problémem je, že mezitím ještě musíme hrát v sobotu v Záhřebu. Nevím, kolik hráčů budu mít při takovémto vytížení k dispozici. Hrát dva tvrdé zápasy během týdne vážně není nic snadného. A k Rize: viděl jsem je, oproti předchozímu vzájemnému zápasu se hodně zlepšili. Ale když k tomu duelu přistoupíme stejně zodpovědně jako v Seville, jsem si jistý, že znovu vyhrajeme.

Afik Nissimhráč Nymburka
Afik Nissim

Dneska jsme ukázali nás charakter a týmového ducha. Přišli jsme se prát o výsledek a bylo nám jasné, že vítězství nám do klína nespadne samo. Já osobně jsem velice šťastný za tuto výhru a musím vyslovit velký dík celému týmu, trenérům, protože vyhrát ve Španělsku o jedenadvacet bodů je podle mě mimořádný úspěch nejen pro hráče, ale i pro trenéry a celý klub. Nemůžeme se však kochat úspěchem, je třeba koukat dopředu. Máme před sebou jednak další zápas v Adriatické lize proti Záhřebu a další neméně důležitý zápas proti Rize. V sobotu už potřebujeme vyhrát, protože jsme teď několik utkání po sobě nepoznali vítězství. V úterý pak změříme svoje síly se stále se lepšící Rigou, ovšem já doufám, že diváků bude hodně a že si nenechají ujít tak důležitý zápas. Také bych chtěl znovu zažít atmosféru plné haly v Pardubicích. 

Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Vyhrát ve Španělsku o 21 bodů ti je bomba. Sice nám toto vítězství nedalo definitivu v postupu do dalšího kola Eurocupu, ale dveře nám to otevřelo více, než jen menší vítězství. Důležité je, že máme opět postupu pouze ve svých rukách. Doufám, že předvedeme něco podobného i v Pardubicích a svého soupeře smázneme jako tabuli ve škole.

Do Španělska jsme jeli vyhrát. Ale takový rozdíl byl asi nad rámec i nejdivočejších snů….

Je to tak. Pro nás bylo nejdůležitější vyhrát a rozdíl ve skóre byl až na vedlejší koleji. Když už to vývoj zápasu nabídl, tak proč toho nevyužít.

Příští týden musíme vyhrát nad Rigou. Nebude to mentálně těžší než tady ve Španělsku?

Pochopitelně že to nebude jednoduchý zápas. Riga dokázala ve dvou předešlých zápasech, že má tým na to, aby porážel dobré soupeře. Skupina se tak zamotala, že v současné době mají šance na postup všechny týmy. Nic nebudeme podceňovat a vítězství si chceme pohlídat. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.