A tým | Eurocup - 18.01.2011 20:00

Estudiantes Madrid Estudiantes MadridDomácí
87
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
80

Komentář k zápasu

Naši hráči měli největší problémy na útočném doskoku. Domácí dokázali doskočit v útoku 14 míčů. Pokud odečteme naše tři útočné doskoky, měl Estudiantes o 11 druhých střel více. I kdyby vyšla polovina z nich, znamená to nejméně o deset bodů více. Pokud k tomu přidáme dvacet čtyři trestných hodů (16 úspěšných) oproti našim šesti (4 úspěšné) a o pět více ztracených míčů, je jasné, že ani lepší střelba z pole nemohla vynahradit tyto záporné poměry. 

Naši hráči v první čtvrtině nedokázali dobře pokrýt všechny domácí hráče a ti tak mohli skórovat z volných pozic nebo z čáry trestných hodů. Obrana Estudiantes kolem trojkového oblouku byla hodně agresivní a komplikovala naši rozehrávku. I když jsme neztratili míč, museli jsme spotřebovat hodně energie, abychom si rozpracovali nějakou slibnou akci. Ještě během první minuty domácí vedli 6:2, když všechny koše padly z vymezeného území. Potom nasadil po výborné spolupráci celého týmu Tre Simmons ke trojce a střelu proměnil. Domácí však po necelých třech minutách vedli 10:5. Pak ovšem Petr Benda zavelel ke zteči a svými šesti body dostal náš tým do těsného závěsu (14:13). O dvě minuty později se prosadil z vrcholu tříbodového oblouku trojkou Afik Nissim a dostali jsme se do dvoubodového vedení. Ovšem košem s faulem po ztrátě Sokola jsme o něj přišli. Vedení na naší stranu strhl neohroženým, i když trochu riskantním, průnikem přes tři obránce Tre. Koš s faulem Jansena znamenal opět změnu ve vedení a tak to bylo ještě jednou. Jenže tentokrát domácí vsítili sedm bodů v řadě, když využili tří okýnek v naší obraně. Poslední slovo první čtvrtiny patřilo Bendovi.

Hned na úvod druhého dějství jsme museli skousnout třetí koš s faulem a také dvě ztráty míče při vytažené obraně domácích. To bylo mimo jiné příčinou toho, že jsme na začátku 12.minuty prohrávali o sedm bodů (34:27). Náš přechod na zónu přinesl své ovoce. K obratu ve vývoji skóre pomohla Ellisova nesportovní chyba na Pampiho, který měl nastartováno po zisku míče k expresnímu ataku koše. Po dvou šestkách Pampiho přidal Tre dva body zpod koše (34:31). Po něm uklidil Pampi míč do koše Estudiantes smečí z rychlého protiútoku. Další průnik pod koš Treho znamenal už vyrovnání skóre. Do tříbodového vedení nás dostala Sokolova trojka po rychlých nahrávkách jeho spoluhráčů (35:38). Pak se prosadili domácí, ale další dva body přišly opět z průniku, když nabíhajícímu Štimacovi adresoval přihrávku kolem těla zpod koše Tre Simmons. Do nejvyššího pětibodového vedení jsme se dostali po kolektivní obraně, která zastavila Clarka a pak mu Pampi doslova vyrval míč z ruky a už si to pelášil na druhou stranu hřiště „potěšit“ slabou návštěvu v ochozech pěknou akcí. Domácí se pak už natahovali po vyrovnání, když trefil Lenzly z rohu hřiště trojku. Náš náskok byl neveliký ale příjemný (43:47). V posledním úspěšném útoku prvního poločasu vyrovnal Asselin. V prvním poločase jsme se někdy příliš obávali střelby až se nakonec finální střelec dostal do časových problémů a nemohl v klidu vystřelit. Domácí pro změnu vyvedla z rytmu ve druhé čtvrtině naše zónová obrana.

Třetí čtvrtina byla vyrovnaná. Nejprve jsme se dostali do vedení 51:47 po koších Pampiho a Treho. Z naší hry se však trochu vytrácela kolektivnost a Estudiantes toho využili. Domácí pak potrestali jen jedním bodem nesportovní faul Štimace, ale z otevřené trojky vyrovnali a následně po čtvrtém faulu Štimace, kterého se dopustil v poslední vteřině útoku domácích, se jedním bodem ze šestky dostali před nás. Afik ještě přelil vedení na naši stranu, ale pak rozhodčí odpískali Papimu prorážení uvnitř malým půlkruhem vymezeného území, kde se útočný faul nepíská a z následného útoku jsme dostali trojku. Domácí se začali vzdalovat a diskutabilní nesportovní faul Lenzlyho potrestali opět jen jedním bodem. Přesto skóre narostlo na 61:55. Naději na obrat vykřesal trojkou!! Petr Benda, ale Ellis odpověděl košem stejné hodnoty a po dvou šestkách se domácí dostali se až do osmibodového vedení, průběžně nejvyššího v zápase. Na hřiště se vrátil Sokol a po minutě ze „svého“ levého rohu po rychlé přihrávce dal trojku. Domácí se pak v následném útoku nemohli dlouho dostat do střelecké pozice, až Ellis ze zoufalé pozice dva metry za trojkou hodil směrem na koš. Bohužel proměnil. Ovšem na druhé straně se opět za tři trefil Sokol a rozdíl byl na pěti bodech. Začátek poslední čtvrtiny nám vůbec nevyšel v útoku ani obraně. Nejprve Ellis další trojkou, potom Clark čtyřmi body natáhli šňůru 7:0 a rázem jsme prohrávali o dvanáct bodů. Na vítězství v zápase to už příliš nevypadlo. Až do 36.minuty se rozdíl držel kolem deseti bodů. Pomohla k tomu i trojka Lenzlyho z levého rohu. Po chvíli Pampi z pravé strany trojkou snížil na 80:72 a Mike Lenzly ze stejného místa jako Pavel upravil na 80:75. Domácí z trestných hodů přidali dva body, ale Tre po útočném doskoku Mika Lenzlyho kontroval čtvrtou trojkou v řadě. Když pak Petr Benda po Mikově asistenci přidal další dva body, přiblížili jsem se na rozdíl dvou bodů (82:80). Klubovým hrdinou se pravděpodobně stane Sergio Sanchez, který v poslední minutě dal svůj jediný koš v zápase a měl hodnotu tří bodů, a tím rozmetal naše naděje na vyrovnání. Sice jsme se po time outu pokusili o dvě trojky, ale ani jedna se neujala. Bojovností pod košem domácích jsme získali faul, ale Pampi neproměnil ani jednu šestku a Clark pak ukončil zápas dvěma body z bedny.

Body: Asselin 20, Clark 15, Caner-Medley 14 (2 trojky), Ellis 12 (3), Jasen 8, Gabriel 6, Granger 5, Welsch 4, Sanchez 3(1) – Simmons 16 (2), Benda 15 (1), Pumprla 15 (1), Lenzly 14 (4), Sokolovský 9 (3), Nissim 5 (1), Štimac 4, Chán, střelba za 2 body: 51/25 (49%) : 36/20 (56%), trojky: 19/7 (37%) : 22/12 (55%), TH: 24/16 (67%) : 6/4 (67%), fauly 12:21, doskoky (DÚ/DO): 14/23 : 3/26, ztráty: 17:22, asistence: 21:19, ranking: 104:79, čtvrtiny: 29:25, 18:22, 22:17, 18:16.

  
 
Palacio Vistalegre Madrid

Palacio Vistalegre Madrid

Adresa:
C/Utebo 1/28025
Madrid

Otevřená v roce 2000 
kapacita 15.000 pro basketball

GPS: 40°23' 10" N ; 03°44' 20" W

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.