A tým | Eurocup - 18.01.2011 20:00

Estudiantes Madrid Estudiantes MadridDomácí
87
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
80

Názory po utkání

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas
Jak bys hodnotil svůj podíl v zápase?

Mně osobně se utkání nepovedlo. Po nemoci mi chybí kondice. Musím ještě trochu potrénovat, abych se dostal do stejné pohody jako před týdnem.

Kde se utkání zlomilo?

Když hrál soupeř rychle dopředu, snažili jsme se také rychle ztrátu dohnat a řešili jsme některé akce příliš zbrkle. Ať už to byly riskantní přihrávky nebo snaha se prosadit pod košem i přes poměrně zahuštěný prostor. Soupeř si hodně vypomáhal a prosadit se pod košem nebylo vůbec jednoduché. Těmito několika ubráněnými nájezdy se dostali na koně a získali mírné vedení. V závěru se dostali do dvouciferného vedení. My jsme zkusili hrát trochu vabank, když jsem stáli v pěti na perimetru a obstřelovali koš. V tomto zápase to vyšlo, ale jinak z hru, kterou jsme v některých momentech předváděli, můžeme být rádi za porážku jen o sedm bodů.

Byl soupeř k poražení?
Určitě byl. Dnešní zápas se odvíjel od prvního poločasu, kdy jsme nehráli na maximu našich možností. Přesto jsme drželi remízu. Do druhého poločasu jsme chtěli zabrat hlavně v obraně, protože tam jsme hořeli. Soupeř občas dával dost těžké střely. 
Jiří Welschhráč Estudiantes Madrid
Jiří Welsch

Za prvé jsem rád, že jsme vyhráli. Nebylo to pro nás jednoduché vítězství. Nymburk potvrdil to, že se jedná o kvalitní tým. Trenér nám řekl v šatně, že bychom měli být rádi, že jsme vyhráli o sedm, protože to byl velice dobrý a vyrovnaný zápas.

Kdy jste začali věřit, že utkání dovedete do vítězného konce?

Zlom přišel na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny. Tam jsme začali věřit, protože se jsme vedli o deset a více bodů. Na konci si ještě Nymburk vytvořil tlak, všichni excelentně stříleli. Nám se to podařilo odrazit a můžeme být šťastní za sedmibodové vítězství.

Nadřeli jste se více, než jste čekali?
(S úsměvem) Tady Nymburk nikdo nepodceňuje, nemyslete si. Hrajeme druhou fázi Eurocupu! Nikdo nepředpokládal, že vyběhneme na hřiště a tím už vyhrajeme. Pro nás to byl třetí zápas v šesti dnech. Byl to těžký zápas.
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

V Madridu jsme odehráli zápas proti typicky španělskému týmu, který nám ukázal, jak hrát v obraně a to i přesto, že jsme nastříleli poměrně dost bodů. Bylo to ale tím, že jsme měli dobrý střelecký den. Estudiantes vyhráli utkání na doskoku a také díky našim ztrátám. Dvaadvacet ztrát je příliš na to, abychom mohli vyhrát na španělské půdě. Nakonec utkání skončilo sedmibodovým rozdílem a to není tak špatné.

Myslíte, že rozdíl ve skóre je do příštího zápasu „rozumný“?

Pokud dojde na lámání chleba a měly by rozhodovat body, věřím tomu, že rozdíl sedmi bodů je poměrně dobrý. Raději nepředbíhejme událostem. Systém bojů ve skupině nám jednoznačně velí, vyhrát proti Casertě doma a až potom můžeme přemýšlet o nějakém bodovém rozdílu proti Estudiantes.

Co jste říkal na druhý zápas v naší skupině? Vítězství Caserty bylo poměrně neočekávané…..

Neměním svůj názor, že Galatasaray je vynikající tým. To však neznamená, že Caserta je špatný tým a nemůže svého soupeře porazit. Bylo by krátkozraké, kdyby někdo jakýkoliv tým v naší skupině podceňoval. Jak může někdo podceňovat tým, který o víkendu porazí Benetton o třicet bodů? Výsledek druhého zápasu tedy jen potvrzuje to, že vyhrávat na italské palubovce není nic snadného, pokud hrajete proti týmu nejvyšší soutěže. Tím chci říct, že to zase žádné velké překvapení není.

V prvním kole oba týmy vyhrály na domácí palubovce. Co nám tyto zápasy řekly o nadcházejícím kole?

Ještě jsem neviděl zápas Caserta versus Galatasaray, ale obecně platí, že Caserta má velice dobrou soupisku s velmi dobrými hráči. Jádro týmu je pospolu dvě, tři sezony a je vhodně doplněné o čtyři výborné americké hráče. Jsou sehraní. My hrajeme na domácí palubovce, a proto je to zápas, který chceme a musíme vyhrát.

Vyslal zápas Turků proti Casertě nějaký varovný signál?
Chápu, že široká veřejnost tento tým podceňuje, protože není tak známý jako jiné italské týmy. Ono to na papíře vypadá, že Galatasaray je nejsilnější tým, ale není podstatné jaké má tým jméno, jaké je jeho postavení v tabulce domácí soutěže. Teď hrajeme Eurocup, skupinu LAST 16 a tady nemůže být soupeř, o kterém bychom řekli, že je outsider. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.