A tým | Eurocup - 25.01.2011 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
68
Pepsi Caserta Pepsi Caserta Hosté
74

Komentář k zápasu

Rozdíl mezi oběma družstvy byl v týmovém pojetí hry. Pokud jsme hráli kolektivně, míč rotoval rychle mezi hráči, dařilo se mám nacházet volné hráče a ti pak skórovali. V době, kdy se týmu nedařilo, hledali se zachránci tím pro nás nejhorším způsobem a to snahou individuálně se prosadit. Především v závěru jsme se pouštěli do podkošového prostoru bezhlavě a přes sice nevysoké, ale jinak udělané pivoty jsme neměli šanci se prosadit. Navíc rozhodčí měli pochopení pro tvrdší obranu pod košem, takže ani snaha „dojít si pro faul“ a dostat se tak na čáru trestných hodů, nezabírala. Naopak Caserta dokázala přečíst, že nemáme adekvátní obránce na Williamse a od druhé čtvrtiny běžela spousta akcí právě přes tohoto dobře stavěného pivota hostů. Ten byl nakonec nejlepším střelcem svého týmu, když nasázel 18 bodů při úspěšnosti 12/8 za dva body. Jeho výkon byl nejlepším v dosavadním průběhu letošního ročníku Eurocupu. Kdyby ještě přidal alespoň průměrnou střelbu trestných hodů (2/9), byl by ještě platnějším hráčem.

Z našich hráčů měl nejlepší statistiky Simmons, který nastřílel 21 bodů a sedm doskoků, ovšem neubránil se někdy zbytečné snaze se sám prosadit pod košem. Druhým nejlepším střelcem byl Pavel Pumprla, který s vysokou úspěšností za dva body (88%) nastřílel 15 bodů, když hodně z nich dal díky smečím.

Mezi hráči Caserty stojí za povšimnutí 11 obranných doskoků Jonese, který se do střelby moc nenutil, ale pod vlastním košem byl v podstatě stoprocentní jistotou. Skvělou střelbu za tři body předvedli Ere a di Bella a právě poslední trojka zápasu z rukou Itala di Belly rozhodla o naší prohře. Za tříbodového vedení totiž tento italský rozehrávač dokázal z těžké pozice skórovat a tím se náskok natáhl až na šest bodů. Bylo jasné, že při naši špatné střelecké potenci, bude šest bodů už nepřekonatelný rozdíl.

V našem týmu chyběly body některých střelců. Nejvíce za očekáváním zůstal Afik Nissim, který při třiatřicetiprocentní střelbě z pole přinesl do týmu jen 4 body a tři ztráty. Petr Benda také ještě zcela nenašel střeleckou jistotu. Přidal sice solidních sedm bodů, ale několik střel z „jeho“ pozice zůstalo jen ve stádiu pokusu.

Týmové statistiky byly poměrně vyrovnané, kromě dvou. Počet faulů byl na naší straně o 8 vyšší a pak ve střelbě za tři body byl soupeř výrazně lepší v procentu úspěšnosti při nižším počtu vystřelených pokusů. Soupeř zase pokulhával v procentu úspěšnosti trestných hodů. Za zmínku stojí také počet bodů, které nastřílela základní pětka a lavička. U našich hráčů (Benda, Pumprla, Simmons, Nečas, Lenzly) to bylo 77% bodů, u Caserty (di Bella, Bowers, Ere, Williams, Jones) 83%. I když trenér Sacripanti hovořil velkém významu nástupu italského hráče Garriho, byli Italové v jeho výběru menšinou. Na palubovku se dostali pouze tři a odehráli dohromady jen 50 minut. Byly v utkání úseky, kdy v italském týmu neběhal po palubovce ani jeden Ital.   

Do zápasu jsme vstoupili excelentně, naopak soupeř působil ospalým dojmem a jen stěží stíhal naše rychlé protiútoky. Za stavu 10:2 po necelých čtyřech odehraných minutách si vzal domácí trenér Sacripanti oddechový čas. Byl to osvěžující čas pro hostující hráče, kteří pak dokázali hrozící nebezpečí zažehnat a průběh zápasu skoro vyrovnat. Toto snahu jsme ještě odrazili především zásluhou rychlých protiútoků, na jejímž konci byl Pampi nebo Šutys. O rychlosti Pavla svědčí i náš 16.bod. Mike Lenzly donutil Fabia di Bellu ke ztrátě. Na úrovni naší šestky se míče zmocnil Pampi, cestou k dalšímu dunku dokázal předběhnout tři Italy a dva naše hráče a zcela jednoznačně sám tváří v tvář koši zakončit.

Na začátku druhé čtvrtiny se nám nedařila střelba ze střední vzdálenosti a hosté se začali přibližovat. Nejprve o čtyři body. Mezi dvěma koši Caserty nám byl rozhodčími odebrán míč, protože podle jejich mímění nerozehrál Afik dostatečně brzy. Limit je pět vteřin, ale televizní záznam ukázal 4,4 vteřiny. Po chvíli byl odpískán na půlce faul Pavla Pumrly, řekněme, při minimálně sporný. Jen těžko se dalo posoudit, zda stál v obraně Pampi dříve než do něj Kozsarek, který se obránce vůbec nevšiml, protože stál bokem k němu, vrazil. Průběžný stav utkání se dostal na 18:17, ale Simmons první naší trojkou vynesl náskok o kousek dál. Caserta se šesti body dostala do dvoubodového vedení. Dlouhou strkanici o vedení v zápase, vyřešili hosté jednoznačným košem Ereho. Naši se dostali do vedení za chvíli, když Bendys přihrál Křemenovi na naprosto volnou rychlostní silnici až ke koši (33:32). Ere trojkou o desku posunul do vedení hosty a na druhé straně kontroval Sokol z rohu hřiště po dvou rychlých přihrávkách. V posledních třech minutách druhé čtvrtiny jsme byli ve vedení, ale v posledních okamžicích první ho poločasu Doornekamp z dálky nakonec vyrovnal a poměrem 41:41 také první poločas skončil. 

Na začátku druhého poločasu jsme přeci jen zatlačili na soupeře více než na konci druhé čtvrtiny a výsledkem byly nějaké ztráty soupeře a naše rychlé protiútoky. Caserta se v prvních čtyřech minutách držela díky pěti bodům Ereho, ale nakonec jsme se ve 24.minutě dostali do vedení 51:46. To když Tre potrestal dvěma šestkami technickou chybu Jonese. Škoda, že útok po vyhazování ze půlky neskončil alespoň dvěma body. Ve střední části třetí čtvrtiny dokázali hosté dvakrát využít velice dobře clonu na hráče s míčem a při přebrání zůstal na Williamse menší hráč. Americký pivot ve službách Italů pěti body vyrovnal. Pak se dvakrát prosadili naši rozehrávači, nejprve Afik potom Mike (55:51). Mohli jsme získat ještě dva body k dobru, ale v následujícím útoku Petr Benda si nemohl rozhodnout, zda vystřelí nebo přihraje a byla z toho ztráta. Mike při pokusu o útočný doskok fauloval, a protože se jednalo o 5.faul, hra se přesunula k našemu koši. Hosté se po sérii trestných hodů dostali do vedení 55:56 a minutu a půl před koncem stanovil Williams stav po třech čtvrtinách na 56:58. Škoda že se v poslední minutě a půl neujal ani Pampiho ani Křemenův střelecký pokus z perimetru.

Bodová přetahovaná pokračovala i v poslední čtvrtině. Dvěma slepenými koši jsme se dostali do vedení 60:59, ale Fabio di Bella těžkou trojkou upravil na 60:62. Následující dva útoky hostů neměly bodové vyjádření a ani náš útok nebyl odměněn posunem skóre. Teprve po chvíli Simmons dvěma slepenými koši ze střední vzdálenosti nás dostal do vedení (64:62). Tři minuty před koncem zápasu se hosté dostali do vedení a naši menší hráči se na sílu tlačili pod koš. Tre ani Mike neuspěli. Caserta upravila z trestného hodu na 66:69. V následujícím útoku Pampi nedal trojku, ale pod naším košem lišácky chytil přihrávku Sokol, ale v útoku se ze svého oblíbeného místa nechytil Bendys. Opět jsme zaúřadovali v obraně a tentokrát Pampi nenechal hosty vystřelit. Zhruba minutu před koncem využil di Bella toho, že bránící Afik nechal ruce dole a z poměrně těžké pozice proměnil střelecký pokus z perimetru. Prohrávali jsme o šest bodů a bylo jasné, že při střelecké nepohodě, která nás postihla v závěru čtvrtiny, už bude šestibodový náskok Caserty dostačující. Tak se také stalo a nic na tom nezměnily dva střelecké pokusy na tři body ani útočný doskok.

Body: Simmons 21, Pumprla 15, Nečas 8, Benda 7, Sokolovský 5, Chán a Nissim 4, Křemen a Lenzly 2 – Williams 18, Ere 15, Bowers 13, di Bella 11, Garri 7, Jones 5, Doornekamp 3, Koszarek 2, střelba za 2 body: 50/25:45/21, trojky: 20/5:14/6, TH 12/9:26/14, doskoky (DO/DÚ): 27/12:32/7, fauly 25:17+TCH, ztráty: 13:15, asistence 12:12, valorizace 67:74, čtvrtiny: 18:13, 23:28, 15:17, 12:16

 
ČEZ Arena Pardubice

ČEZ Arena Pardubice

Adresa:
ČEZ Arena Pardubice
Sukova třída 1735
Pardubice

GPS: 50°02' 24" N ; 15°46'10" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.