A tým | Eurocup - 25.01.2011 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
68
Pepsi Caserta Pepsi Caserta Hosté
74

Názory po utkání

Ronen Ginzburgasistent trenéra Nymburka
Ronen Ginzburg

Jsem zklamaný. Myslím si, že většinu zápasu jsme měli pod kontrolou. Ve druhém poločase jsme dvakrát za sebou vedli o pět bodů, měli jsme míč, nedokázali jsme dokončit rychlý protiútok. Kdybychom se dostali do vedení o sedm nebo devět bodů, mohl mít zápas jiný směr. Na konci zápasu Italové proměnili tři střely za tři body a my ne. Možná toto hrálo velkou roli. V obraně jsme zastavili Jonese, ale měli problémy s Williansem. Myslím si, že 74 bodů je skóre, se kterým se dá vyhrát. Větší problémy jsme měli v útoku.

Jaké jsou naše šance v Istanbulu?

Pokud budeme hrát tak jako dnes, nevím, zda můžeme pomýšlet na vítězství. V minulé skupině stačily tři výhry na postup do další fáze. Galatasaray je silný tým, bude hrát doma a my potřebujeme jednoznačně podat lepší výkon, abychom měli šanci.

V posledních dvou zápasech jsme dali méně bodů. Co se za tím skrývá?

Někteří naši hráči nejsou v optimální formě. Myslím, že nemůžeme porovnávat poslední dva zápasy. Dnes jsme byli daleko agresivnější v obraně. V prvním poločasu jsme nepodali špatný výkon v útoku, ve druhém poločase se naše i soupeřova obrana zlepšila. V současné době jsou obrany na vysoké úrovni a pokud se naši hráči nesejdou s dobrou formou, je hodně komplikované se prosadit. 
Stefano Sacripantitrenér Caserty
Stefano Sacripanti

Byl to pro nás důležitý zápas, protože jsme dokázali zvítězit i ve druhém utkání v řadě. Máme za sebou velice těžký zápas proti Galatasaray, který jsme vyhráli až v prodloužení. Sice jsme dnes vyhráli, ale vítězství nebylo jednoduché, protože ani jeden tým si nevypracoval po celých 40 minut žádný výrazný náskok . Začali jsme trochu měkce, nehráli jsme dobře v útoku, nepohybovali jsme se dobře bez míče, nestavěli jsme dobré clony a dostali jsme v prvních minutách příliš mnoho bodů. Po deseti minutách se naše hra zlepšila.. Později jsme dokázali do hry zapojit hráče z lavičky a ti se chytli. Doonerkamp přinesl na hřiště novou energii, Luka Garri přidal důležité body a také Williams po návratu přinesl další energii pod koš. Nymburk je ale silný tým a má výborné hráče na perimetru jako Simmons nebo Pumprla a nebylo jednoduché je zastavit. Také v obraně na perimetru odvedli hráči soupeře dobrý výkon, když nás skoro zastavili. Bohužel jsme dnes stříleli velice špatně z čáry trestných hodů.

I když jste nastoupili se čtyřmi Američany, hráli jste kolektivně. To nebývá obvyklé ….

Není to problém. Williams se pohybuje v Itálii už delší dobu,  Bowers přišel z Izraele a díky tomu má evropský koncept hry v krvi.

 
Vratislav Šísteksportovní manažer a vedoucí týmu Nymburka
Vratislav ŠístekZatím krátké audio, text bude doplněn

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Ladislav Sokolovskýhráč Nymburka
Ladislav Sokolovský

Začali jsme velice dobře. Pomohlo nám, že nás soupeř trochu podcenil. Neběhali, možná si mysleli, že to neumíme (úsměv). Postupem doby se zlepšili, ale přesto jsme drželi vyrovnaný průběh. O výsledku zápasu rozhodla naše tradiční nemoc. Když jde zápas do tuhého, prohráváme o dva, čtyři body, si to každý chce zkusit. Hrajeme individuálně, nehledáme volné hráče, nepustíme míč z ruky, střílíme v páté vteřině přes hráče.  Třeba se nám to povede už konečně odstranit.

Myslím, že jsme se zlepšili na obranném doskoku, nepouštěli jsme soupeře do tolika útočných doskoků…

Když to srovnáš s minulými zápasy, tak je to pokrok a odvedli jsme dobrou práci. Bohužel jsme si opět nepohlídali ztráty. Myslím, že máme zbytečně moc nevynucených ztrát, které pramení z přemíry driblinku a někdy vymýšlíme nesmysly. Skoro to vypadá, jako kdybychom to na tréninku trénovali.

Co bys řekl k závěru. Vyhrál šťastnější?

V některých zápasech se to tak dá říct, ale v dnešním vyhrál lepší. My jsme si to prohráli sami svou naivitou. V této skupině bychom si měli zápasy užívat a odcházet třeba i z prohraného zápasu s dobrým pocitem, ale se dneska nestalo. Kdyby byli lepší, řekneme i po prohraném zápasu „OK, byli lepší a vyhráli“, ale dneska to říct nemůžeme. Byli k poražení.

Dal by se v zápase najít nějaký zlomový bod?

Dneska si myslím, že takový bod nebyl. Zlomové mohly být poslední dvě trojky z čistých pozic, které jsme nedali. Bylo vidět, že na konci byl soupeř ve větší pohodě než my. My jsme měli udržet vedení z první čtvrtiny a bylo po starostech.

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Dovolili jsme soupeři jen sedm útočných doskoků. To je solidní výsledek a zlepšení oproti minulým zápasům…..

Pokud nebyl na hřišti Williams, hrála Caserta hodně zvenčí a pod košem nebyl takový tlak na hráče jako je to v Jadranské lize. Tam jsou většinou dva ortodoxní pivoti. V tomto utkání jsme dokázali dobře hráče soupeře odstavovat. Díky tomu se skóre stále drželo vyrovnané.

Dnes jsme neměli tolik rychlých protiútoků….

Nesouhlasím. V prvním poločase jsme se dostávali do rychlých protiútoků často. Pokud míč neletí po doskoku zpátky pod koš ale na půlku, je to vždy dobrý pokus o přečíslení obrany soupeře a takových situací si myslím, že bylo dost.

Jak se na výsledku podepsaly koše s faulem Caserty?

Uškodily nám především u Williamse, kterého jsme měli posílat na čáru trestných hodů. Bohužel jsme mu dovolili skórovat. Tyto situace vznikaly po přebrání a proti tak silnému hráči nebylo jednoduché se prosadit a useknout mu balón i s rukama. 


+ audio

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Byl to vyrovnaný zápas. V některých fázích zápasu jsme hráli dobře, soupeře jsme přehrávali. V té době jsme dobře bránili a ze zajištěné obrany jsme vyráželi do rychlých protiútoků. Byly z toho volné střely a jednoduché koše. Kdybychom v té hře pokračovali, dostali bychom se na deset bodů a hrálo se jinak. Bohužel, když jsme se dostali na pět bodů, přišly horší chvíle…. V obraně jsme si někdy špatně vypomáhali. Musíme si dávat pozor na to, když se jeden z hráčů začne více prosazovat, jako Williams ve čtvrté čtvrtině, měli bychom si na něj vypomoci a raději ho poslat na čáru trestných hodů, než aby se prosadil lehkými koši přes rozehrávače.

Dal by se najít nějaký zlomový bod?

Utkání bylo až do poslední minuty vyrovnané. Pak přišla moje neproměněná trojka a na druhé straně proměněná trojka di Belly za clonou. Jakmile se to místo nuly dostalo na minus šest, bylo to špatné.  


+ audio

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Petr Bendahráč Nymburka
Petr BendaZatím audio, další text bude doplněn

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.