A tým | Eurocup - 15.02.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
62
Galatasaray Istanbul Galatasaray Istanbul Hosté
77

Názory po utkání

Oktay Mahmutitrenér Galatasaray Istanbul
Oktay Mahmuti

Vyjma počátečních minut jsme v dnešním zápase kontrolovali rytmus hry. Po čtyřech minutách jsme vzali zápas do svých rukou a drželi jsme ho až do konce. Myslím si, že jsme v obraně odzbrojili nymburský útok. V útoku jsme byli trpěliví a tento fakt nás vedl až ke dvacetibodovému vedení. Vítězství nás vrací zpět na správnou cestu k případnému postupu.

Změnili jste něco oproti minulému zápasu?
V minulém zápase jsme byli ve velkých problémech, protože jsme měli hodně zraněných. Hodně hráčů nemohlo hrát ani trénovat. Tím jsme ztratili kompaktnost a jednotnost našeho týmu. V posledním týdnu mám k dispozici všechny hráče. Co se týče změny, tak si nemyslím, že bychom toho tolik změnili. Největším posunem je to, že jsme byli schopni se připravovat všichni dohromady. 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Hráli jsme proti dobrému týmu. Možná až teď si lidé uvědomili, jak dobrý zápas jsme v Turecku odehráli. Tam jsme měli zápas v podstatě vyhraný, ale Galatasaray ho vyhrál díky štěstí v úplné koncovce.

Dneska jsme hráli dobře pouze deset minut. Věděl jsem, že v této fázi soutěže to bude těžké, že budeme narážet na kluby z velkých basketbalových zemí. Nevím, zda bychom sahali po vítězství, pokud bychom měli kompletní soupisku s Alešem Chánem i Pavlem Pumprlou, ale určitě by to byl jiný zápas.

Byl jste spokojen s výkonem vašich hráčů?

Většina našich hráčů se pokusila odevzdat maximální výkon, na který měli. Systémem hry Galatasaraye je: donutit soupeře střílet zvenku. Je to složité proti nim hrát, když nemáte k dispozici podkošové hráče, kteří by byli schopni účinně hrát zády ke koši ve vymezeném území jeden na jednoho. V dnešním zápase jsme měli spoustu otevřených střel, ale museli jsme střílet třeba už v desáté vteřině. V minulém utkání, na rozdíl od tohoto, jsme měli výborné procento střelby a největší zbraň tureckého týmu byla trochu otupena. 

Na jak dlouho budou Chán a Pumprla chybět?

Aleš Chán by měl být zpátky do týdne nebo dvou. U Pavla Pumprly očekáváme, že nám bude chybět čtyři až šest týdnů, s tím, že teď má týden za sebou. U Pavla zatím nevíme úplně přesně.

Myslíte, že mohl Vlado Štimac dostat větší časový prostor?

Ne. Pokud bychom se dívali pouze na ofenzivní část, nebylo by hodnocení špatné. Ale v obraně, hlavně v řešení pick and roll měl velké mezery. Když šel poprvé na palubovku, ztratili jsme nadějné vedení. Vlado dává jiné možnosti v útoku, ale dnes jsme za tyto možnosti platili vysokou cenu. 

Jak chcete pozvat diváky na další zápas proti Estrudiantes?

V prvé řadě by fanoušci měli ocenit to, co jsme dokázali do této chvíle. Našim cílem bylo postoupit do skupiny LAST 16 a to se nám povedlo. Očekávám, že přijdou fanoušci, kteří mají rádi basketbal, ti, kteří jsou fandové Jiřího Welsche. Do Pardubic přijede další kvalitní evropský klub a já doufám, že fanoušků přijede dost.

Co mají fanoušci očekávat od nového hráče?
S Diontem jsme se dohodli na smlouvě, protože máme zraněné hráče a máme před sebou velké množství zápasů. Jeho zapracování do sestavu bude trvat delší dobu, myslím tak dva týdny. Jako hráče bych ho specifikoval jako skórera. Kdekoliv hrál v minulosti, měl slušné statistiky. Doufám, že i v Nymburce dosáhne solidních statistik.
Radoslav Rančík.hráč Galatasaray Istanbul
Radoslav Rančík.

V dnešním zápase bylo nejdůležitější to, že jsme hráli dobře v obraně, ustáli jsme jejich rychlý protiútok a to byl největší rozdíl.

Jsi už zdravotně v pořádku?

Nemohu si stěžovat. Pár dní mi ještě trvalo, než se dalo všechno dohromady. Ztratil jsem hodně vody, zhubnul jsem.

Nechtěl sis v zahrát trochu více?

Samozřejmě, že jsem chtěl,…. Já takové věci nechci komentovat. Počet minut strávených na palubovce je vždy věcí trenéra.

Kam se podle tebe může Galatasaray v Eurocupu dostat?
Dostat se můžeme daleko. Záležet bude jen a jen na nás. Pokud si udržíte stejnou intenzitu v obraně, můžeme sahat po vyšších metách. Musíme se koncentrovat na každý zápas v lize i poháru, trénovat na sto procent, být k sobě nekompromisní na tréninku a jen tak můžeme postupovat dál.
Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda
Jak jsi po dnešním zápase spokojený?

To jsou jednoduché počty: Hráč, kterého jsem měl bránit dal 22 bodů, já osm. Odečtením vznikne mínus čtrnáct…..

Kde vznikla ta vyšší ztráta ke konci?

Dostali jsme nějakou trojku, nějaký koš s faulem a to body přibývají po třech. Na přelomu první a druhé čtvrtiny jsme se trochu sesypali. Ještě jednou jsme dokázali trochu zvýšit aktivitu. Zmenšili jsme odstup, ale přišel zase nějaký pitomý koš s faulem a soupeř toho využil. Také jsme v obraně neřešili dobře pick and roll.

Bylo dáno nižší procento střelby kvalitní obranou soupeře?

Galatasaray dobře brání, ale v některých momentech to byla spíše naše křeč, především ve druhé polovině. Když neproměníš už před tím více střeleckých pokusů, těžko se ti zvedá míč k další střelbě.

Na které straně hřiště jsme měli větší problém?

Hůře jsme hráli v obraně. Pivoti soupeře dokázali střílet i těžké střelby a svým výkonem tým podrželi. Myslím, že dali kolem 45 bodů a to je hodně

 
Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Dnes jsme hráli o možnost postupu do dalších bojů ve Eurocupu, ale náš výkon byl na obou stranách kurtu mizerný a konečný výsledek tomu odpovídá. Dnes se projevilo, že nemáme vyrovnaný tým na hru ve vymezeném území a mimo něj. Při zápasech se silnými soupeři potřebujeme pivota, který bude hrát zády ke koši. Snažili jsme se využít skutečnosti, že hrajeme na pět rychlejších hráčů, ale dnes se nám to nepovedlo zužitkovat.

Co bylo našim největším problémem?

Nedali jsme téměř žádný jednoduchý koš. Na všechny body jsme se enormně nadřeli. Některé krkolomné pozice jsme neproměňovali, soupeř však ano.

Jak hrál soupeř?
Galatasaray hrál pomalý basket, ale na nás to stačilo.
Byla dána naše méně úspěšná střelba kvalitou obrany hostů?

My jsme měli hodně otevřených pozic, ale neproměňovali jsme je. Oni správně zatáhli obranu ještě více pod koš a nechávali nás střílet. Vzhledem k tomu, že nás všech pět stálo na oblouku, neměli jsme ani pod kontrolou eventuální útočný doskok.

Nastal zlom už ve druhé čtvrtině, ve které se nám nepodařilo srazit náskok hostů a možná jsme už pak stříleli trochu pod tlakem?

Myslím, že takto se časově nedá specifikovat. Nám více chyběl rychlý přechod na útočnou polovinu. A když už se to povedlo, balón jsme málo pouštěli přihrávkami dopředu a postup se pak přibrzdil a soupeř se stačil vrátit. Koše v rychlého protiútoku se dají spočítat na prstech jedné ruky. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.