A tým | Eurocup - 22.02.2011 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
86
Estudiantes Madrid Estudiantes Madrid Hosté
88

Názory po utkání

Luis Casimiro
Luis Casimiro

Předně bych chtěl říct, že Nymburk hraje výborný basketbal, především velmi dobře napichovali naši obranu. V první části jsme nehráli žádnou obranu. Ve druhém poločase jsme obranu naopak zkvalitnili a udrželi ho na 35 bodech. To je počet bodů, které bychom chtěli obvykle soupeři povolit.

Preferujete ACB ligu nebo Eurocup?

Pochopitelně preferuji ACB ligu. Je to jednoznačně nejlepší liga v Evropě. Eurocup je pro nás také důležitý v tom, že hráči mají rádi rytmus dvou zápasů týdně. I proto se budeme snažit postoupit přes vyřazovací zápasy až do Final Four.

Co jste říkal úspěšnosti trestných hodů Jiřího Welsche?

Trestné hody jsou jeho problematickou činnosti. Myslím si, že je to mentální záležitost. Jirka má ve střelbě trestných hodů problémy v celém letošním průběhu obou soutěží (ACB a EC). Jinak Jirka velice dobře čte hru a dnes hrál i dobře v obraně

Proč šel Jiří na posledních 25 vteřin do zápasu?
Jiří hrál velmi dobře v obraně a bylo schopen bránit menší sestavu soupeře.
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Nejprve bych chtěl pogratulovat Estudiantes k postupu do dalších bojů. Dnes jsme odehráli slušný zápas, hráli jsme dobře jak v obraně, tak v útoku. Proti nám stál opět kvalitní tým, tentokrát ze španělské ligy. Je samozřejmě velká škoda, že jsme v konci nedokázali udržet koncentraci na drobnosti, jako například jeden, dva doskoky nebo proměnění šance zpod koše. Musím konstatovat, že jsem po dnešním zápase spokojený s výkonem týmu.

Dnes se ukázalo, že Nymburk není jen Pavel Pumprla a Afik Nissim a že má širokou soupisku….

Podle mého názoru, Nymburk nebyl nikdy jen tým dvou jmenovaných hráčů. Myslím, že máme širokou lavičku, ale na druhou stranu nemůžeme použít v každém zápase všech dvanáct hráčů, i když budou všichni zdraví. V průběhu sezony výkonnost hráčů bude kolísat. Známkou silného týmu je to, že tyto výpadky dokáže nahradit výkonem jiných hráčů.

Co byste řekl o výkonu Vlado Štimace, který v minulých zápasech mnoho nehrál, dnes ukázal dobrou hru?

Vlado má zatím ještě výkyvy ve výkonnosti. Zdá se mi, že někteří lidé sledují jen jeho hru v ofenzivě. To, že Vlado tolik nehraje vyplývá z jeho výkonu na obranné polovině. Na druhou stranu je to hráč, který na sobě hodně pracuje a já to oceňuji. 
Vratislav Šísteksportovní manažer a vedoucí týmu Nymburka
Vratislav Šístek

Byl to smolný zápas, který jsme prohráli až v koncovce. Na druhou stranu byl zápas velice kvalitní . Hlavně jsme zabojovali. Ohlasy diváků byly po tomto utkání pozitivní a to je pro nás velice důležité. Ukázali jsme, že předchozí výsledky nebyly obrazem našich skutečných možností.

Bez prvního rozehrávače vtiskli Mike Lenzly a Pavel Slezák našemu výkonu jiný styl hry. Míč putoval rychle mezi hráči, i hráči si svým pohybem vynucovali pozornost soupeře a dostávali se do dobrých střeleckých pozic. Doufám, že jsme se poučili a že až budeme kompletní, budeme pokračovat ve stejné způsobu. Tento styl nás povede k úspěchům v Českému poháru i Mattoni NBL.

Kdo z hráčů vás svým výkonem potěšil.

Nedávno jsem  říkal, že naši dlouzí hráči jsou teď trochu z formy. Teď mě Vlado přesvědčil, že to pokles formy byl jen dočasný. Dneska byl platným hráčem na doskoku a dal nám i body, se kterými jsme počítali. Na výsledku se jeho výkon pozitivně podepsal.

 
Pavel Slezákhráč Nymburka
Pavel Slezák

Dneska jsme odehráli proti španělskému týmu vynikající utkání, kterému chybělo jediné – dát více bodů než hosté. Škoda, byli jsme hodně blízko. My jsme do zápasu šli s odhodláním v utkání zvítězit. Chtěli jsme fanouškům ukázat, že dokážeme produkovat konkurenceschopný basketbal.

Co bylo důležité pro výsledek tohoto zápasu?

V prvním poločase jsme hráli dobře v útoku. Nezdržovali jsme se dlouho na obranné polovině, míč šel rychle z ruky do ruky. Nikdo nepředržoval míč a vycházely nám dobře nacvičené akce. Myslím, že dnes jsme hráli opravdu týmově, ale nevyvarovali jsme se drobných nedostatků především na obranném doskoku. Také možná koše s faulem byly příčinou naší prohry.  

V prvním poločase jsi měl trojky 3/3. Čím to bylo?

Třikrát jsem byl volný, vystřelil jsem a dal jsem. Co bych k tomu více dodal?

Ve druhém poločase ti rozhodčí odpískali prorážení, bylo to správně?

To se seběhlo tak rychle….. Já jsem neviděl, jde přesně stojí obránce. Díval jsem se na koš a že tam někdo stojí jsem si všiml až po tom, co jsem vystřelil.

Co bys řekl o posledním našem útoku?
Podle mě to bylo od Mika dobře zahrané.
Kdy už konečně prolomíme smůlu zápasových koncovek?

Snad už brzy. Doufám, že si to nepřeneseme do ligových koncovek. 

Vladimir Štimachráč Nymburka
Vladimir Štimac

Myslím, že jsme hráli dobré tři čtvrtiny zápasu, pokazilo se to až v posledních deseti minutách, kdy jsme soupeře nechali doskočit nějaké míče a nechali si dát pár košů s faulem. Estudiantes je španělský tým z ACB ligy a to není nikdy jednoduchý soupeř. Speciálně ve chvíli, kdy cítí šanci vyhrát.

Kde se v tobě vzal tak dobrý výkon?

Myslím, že se konečně zúročila moje příprava. Poslední dobou chodím často do posilovny a hodně trénuji. Dneska jsem dostal i minuty, abychom mohl předvést, čeho jsem schopen. Bohužel musím konstatovat, že to nebylo skoro k ničemu; jako tým jsme prohráli.

Nezlepšil ses proto, že se Aleš Chán vrací do tréninku?

Jasně (v uvolněném tónu). Já musím říct, že skutečnost, že se Aleš vrací na palubovku, je pro mě dobrou zprávou. Na tréninku zase budu mít proti sobě somaticky stejného soupeře.

Jací byli pivoti soupeře?

Jsou to určitě kvalitní hráči, ale každý den nemáš stejnou formu. Dneska svůj den neměli já ano.

Je pro tebe důležité pro tvůj výkon, když se hned v první střele „chytíš“?

To není důležité. Já se řídím takovouhle poučkou: „ Když netrefíš, měl bys rychle zapomenout, abys mohl střílet znovu. Když trefíš, měl bys taky rychle zapomenout, abys ses pocitem štěstí neopájel moc dlouho.“
Jiří Welschhráč Estudiantes Madrid
Jiří Welsch

Jiří, jaké to bylo, nastoupit po velké době prakticky na domácí?

Bylo to pro mne úplně jiné než s národním týmem. Poprvé jsem se totiž v České republice představil jako soupeř. Musím přiznat, že se v mém nitru odehrálo spousta emocí.

Jak byste zhodnotil vaší těsnou výhru nad Nymburkem?

V poslední době hrajeme celkem dobře, ovšem proti Nymburku jsme předvedli jeden z našich horších výkonů. Nakonec jsme ale měli v závěru více štěstí a urvali jsme vítězství potřebné k postupu.

Vám osobně se absolutně nedařilo při zahrávání trestných hodů. Český fanoušek nepamatuje, abyste ze sedmi pokusů hned šest zahodil...

Šestky jsou celou sezonu moje mentální slabina, naštěstí se osudově nepromítly do výsledku.

Nevykolejilo vás, že na vás diváci při jejich realizaci pískali?

Ale já to ani  nevnímal. Jsem zvyklý, když se láme chléb a já hraji v týmu soupeře, fandí domácí fanoušci proti mně. Jsem rád, že mě na začátku přivítali potleskem. Chápu, že po zbytek zápasu už jsem byl pro ně nepřítelem.⋌ 

Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

Co k tomu říct….. hrajeme dobře a stejně prohrajeme….. Jsem rád, že je vidět oproti minulým zápasů pokrok, kdy jsme totálně vyhořeli v útoku. Věřím, že jsme na správné cestě, abychom se vrátili ke hře, na kterou máme. Dneska jsme hráli soustředěně celých 40 minut. Pochopitelně se dají najít v našem výkonu chyby. Soupeře jsme drželi na uzdě a diktovali tempo hry nějakých třicet minut. Pak se vývoj zápasu obrátil.


bude doplněno

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.