A tým | Mattoni NBL - 26.03.2011 17:00

BK JIP Pardubice BK JIP PardubiceDomácí
59
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
69

Komentář k zápasu

Hráči obou týmů dnes vsadili na obranu a body více přibývaly jen v poslední čtvrtině.


V utkání nebylo snadné si vytvořit jednoduchou pozici na skórování kromě rychlých protiútoků a ani těch nebylo příliš. Akcí, kdy by byl útočník sám tváří v tvář koši bylo méně než pět, ale rychlé přenesení hry na útočnou polovinu bylo v podání našich hráčů vidět častěji a stálo za vybudováním rozhodujícího náskoku v poslední čtvrtině.

V prvním poločase oba trenéři hodně střídali. Těžko říct, zda to bylo kvůli hledání optimální sestavy nebo zvůli rozdělení minut na všechny hráče. I když nebyla v podkošovém prostoru nouze o tvrdé souboje, dokázali si naši hráči několikrát připravit velice dobrý útok s finální přihrávkou na vnikajícího podkošového hráče do prostoru pod koš. Drtivá většina bodů padla z prostoru uvnitř tříbodového oblouku. Trojková střelba byla Popelkou. Naši hráči proměnili jedinou z tuctu pokusů, domácí dali tři trojky z patnácti pokusů. Za dva body jsme měli téměř dvojnásobný počet pokusů než Pardubice. Důvody byly hned tři. Jednak jsme v obraně nedopustili snadné koše a raději než koš za dva body jsme volili faul. Domácí tak házeli dvacet devět trestných hodů, tedy jen o 6 méně, než stříleli dvojek a dali z nich jen o dva body méně než z košů z dvoubodové vzdálenosti. Dalším důvodem našeho vyššího počtu dvojkových pokusů bylo 12 útočných doskoků, po kterých přicházely střely druhé šance. Celkem deset bodů jsme dali po útočných doskocích, domácí jen dva. Za třetí jsme střelbu z kratší vzdálenosti volili z důvodu slabší úspěšnosti trojek. Dalším zajímavým srovnáním je střelba z vnitřního prostoru (z bedny). Pardubice nastřílely 14 bodů, my jsme odtud dali 44 bodů (to je téměř tři čtvrtiny všech našich bodů).

Skvělým výkonem se dnes zaskvěl Petr Benda, autor 25 bodů. V tomto utkání se v útoku hodně tlačil ke koši a dokázal se jednak prosadit ve hře jeden na jednoho nebo dokázal zužitkovat vynikající přihrávky svých spoluhráčů. Jeho střelba za dva body 16/12 jasně vypovídá, kdo byl pánem pod košem. K tomu Petr přidal 8 doskoků, blok, 2 asistence, 1 zisk a žádnou ztrátu. Celková valorizace byla 32 bodů, což bylo o parník více než druhý nejlepší hráč utkání Radek Nečas. Také Radek výborně střílel. Jeho 18 bodů z 15 pokusů je velice dobrých. Oba dva hráči strávili na palubovce více než třicet minut. Dalším třicátníkem, jak věkem tak minutami, byl Afik Nissim. Také on sehrál dobré utkání se čtyřmi asistencemi, stejným počtem získaných faulů a pět doskoky.

Před rekordní návštěvou 2705 diváků si naši hráči ohlídali začátek utkání a Pardubice pustili před sebe jen jednou za stavu 7:6. I za cenu vyššího počtu faulů nepouštěli domácí do zakončení a v páté minutě byl poměr faulů 1:5. V posledních dvou minutách jsme se po dvou koších (Simmons a Benda) dostali do pětibodového vedení. Také druhá čtvrtina byla spíše o obranách. Hodně osobních soubojů způsobilo, že v patnácté minutě byl stav 18:21 a oba týmy se pravidelně střídaly v úspěšném zakončení svého útoku. V 17.minutě došlo trochu ke kuriózní situaci. Rozhodčí se nedohodli na posouzení souboje pronikajícího Afika Nissima a bránícího Dereka Wrighta. O tom, zda se jednalo o prorážení nebo obranný faul, vyřešili rafinovaně udělením oboustranné chyby. Na konci 17.minuty se nejprve prezentoval Benda košem zblízka. Potom zužitkoval Šutys přihrávku Nissima, který na svého spoluhráče shodil míč při průniku na koš. Další dva body přidal Radek Nečas po vlastním zisku míče a přihrávce od Christmase pěknou smečí. Minutu a půl před koncem poločasu ukázal Hampton trojkou, že jsme si žádný rozhodující náskok nevytvořili. Konečný poločasový poměr 25:31 odpovídal urputným obranám.

Bodová slabota pokračovala i po přestávce. Průběžný stav třetí čtvrtiny za čtyři odehrané minuty byl 2:2 a celkový 27:31. Pak zaúřadovali Pampi, Benda a Simmons. Dva prvně jmenovaní dali koš s faulem a Tremu byl nejdříve přiznám technický koš a potom se stejný hráč prosadil po své typické akci i střele z delší vzdálenosti. Ve 26.minutě byl stav 27:43 (+16 bodů). Domácí to však ještě nezabalili. Čtyři minuty před koncem dal Černošek koš s faulem a po chvíli přidal další dva body. Další čtyři body přidaly Pardubice z trestných hodů a když proměnil Černošek těžkou střelu z kouta kutru, byl náskok pouze pět bodů. V poslední minutě však Pampi nejprve dvě šestkami zastavil jedenáctibodovou šňůru a pak po zisku míče zakončil sólo přes dvě třetiny hřiště. Do poslední čtvrtiny jsme šli s devítibodovým vedením. Kraus s Wrightem upravili na 42:47, ale to bylo nejblíže, kam se Pardubice ve čtvrté čtvrtině dostaly. Pak po několika výborných přihrávkách skóroval Benda, Hamptom z trestných hodů upravil na 44:49 a vyfauloval Simmonse. Zvýšená snaha v obraně donutila domácí k chybné přihrávce, kterou zachytil Lenzly a hned vyslal Radka Nečase do rychlého protiútoku. Potom Petr Benda skóroval z průniku zleva i zprava (44:55). Po jedné šestce Arnolda se trefil Benda a z rychlého protiútoku Nissim. V dalších čtyřech minutách dostal všechna privilegia Pardubic ke skórování Kraus, jehož deset bodů v řadě přerušovala vždy po jednom koši nějaká naše akce s bodovým vyjádřením. V této části zápasu to byl rychlý basketbal nahoru-dolů při slabších obranách. Vzruch mohla přinést technická chyba Mika Lenzlyho, ale Pardubice daly jen dvě šestky. V posledních dvou minutách už sílu na zdramatizování domácí neměli.

Body: Kraus 14, Hampton 11 (4 získané fauly, 3 ztráty), Černošek 7 (7 doskoků), Pospíšil 6, Arnold 5, Marek 4, Miloš 4, Sýkora 4 (6 doskoků), Wright 4 (5 získaných faulů, 4 ztráty) - Benda 25 (8 doskoků), Nečas 18 (7 doskoků), Nissim 9, Simmons 8 (6 doskoků), Pumprla 7, Slezák 2, střelba za 2 body: 35/13 - 64/31, střelba za 3 body: 15/3 - 12/1.TH: 29/24 - 5/4, fauly: 18 –24, doskoky: 34 – 36,  ztráty: 15 – 8, zisky: 3 – 6, asistence: 6 – 16, čtvrtiny: 12-17, 13-14, 13-16, 21-22.

SH Dašická Pardubice

SH Dašická Pardubice

Adresa:
Sportovní hala 
Dašická 1888, 
Pardubice 530 03

GPS: 50°2.17563', E 15°47.46110'

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.