A tým | Mattoni NBL - 30.03.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
86
Unibon Nový Jičín Unibon Nový Jičín Hosté
83

Komentář k zápasu

V dnešním zápase jsme opět lechtali paní Štěstěnu a ta se k nám obrátila čelem. 

Francouzské slovo Déja vu padlo po utkání na více stranách. Ano, opravdu takový zápas byl už v nedávné době v podání těchto týmů k vidění. Stejně jako ve finále Českého poháru našim hráčům nevyšel začátek zápasu. Také v tomto zápase měla třetí čtvrtina velký význam pro celkový výsledek zápasu, protože jsme v ní nejvýrazněji zlikvidovali vedení soupeře. V posledních deseti vteřinách se hráči Nového Jičína pokoušeli nahánět Afika Nissima, aby ho mohli faulovat a náš rozehrávač jim mrštně utíkal. Odlišnosti by se určitě našly, tou největší bylo, že utkání nedošlo do prodloužení, ale také to, že hosté neudělali v závěru tak viditelné chyby jako v Opavě. 
Už v první čtvrtině bylo cítit, že elektrizující atmosféra z minulého zápasu se ještě zcela nevybila. Hráči se mírně pošťuchovali pod košem a především novojičínští hráči často komunikovali s rozhodčími. Ještě v první čtvrtině neunesl pocit křivdy hostující Corey Muirhead. V sedmé minutě těsně po třetím faulu obdržel tento hráč za nevhodné chování technickou chybu a kromě dvou trestných hodů ho musel trenér Choleva posadit na zbytek prvního poločasu na lavičku, což na hře soupeře zanechalo hlubší stopy. 
V prvních pěti minutách se nám nedařilo vůbec nic a také naše hladina bojovnosti nebyla příliš vysoko. Hosté stříleli ze snadných pozic, když trojkaři zůstali několikrát na své parketě dlouho zcela sami. Nakonec i díky dvěma našim ztrátám i třem trojkám se Nový Jičín ujal vedení o čtrnáct bodů. Za stavu 10:18 došlo ke zmiňované události s vyústěním v technickou chybu. Pavel Slezák, na kterého byl faul Muirheada poprvé směrován, proměnil obě šestky, a protože mu to tak pěkně šlo, přidal ještě dvě šestky za technickou chybu. Z následujícího útoku pečetil Láda Sokolovský dalšími dvěma body. Skóre 16:18 dávalo naději, že se převezmeme aktivitu v zápase. Nejnebezpečnější hráč seděl na lavičce a trenér Choleva měl právě na místě křídla při absenci Panduly méně hráčů do rotace. Bohužel nám se šestnáctka natolik zalíbila, že jsme jí nechali na ukazateli skóre více než minutu svítit. Za hosty přidal čtyři body Šteffel a teprve pak vlil trochu energie trojkou Pavel Slezák (19:22). Do konce čtvrtiny jsme však hosty nedohnali. Šestadvacet bodů za čtvrtinu nebylo dobrou vizitkou naší obrany. Ve druhé desetiminutovce se nám po třech minutách podařilo vyrovnat na 30:30, ale Channels trojkou zase odskočil. Po chvíli bylo opět srovnáno, když Petr Benda proměnil i bonusový trestný hod po koši. Pečiukas a Channels znovu poslali hosty do pětibodového vedení. Do jednobodového vedení jsme se dostali minutu a půl před koncem druhé čtvrtiny, ale do druhého poločasu vstupoval Nový Jičín o dva body bohatší. 
Do třetí čtvrtiny poslal Zbyněk Choleva i se čtyřmi fauly Muirheada a ten ještě během první minuty dal dva koše. Slezákova trojka v čase 23:20 za stavu 45:55 jen na chvíli přerušila šňůru hostů. Ti opět využívali naší málo intenzivní obrany a navýšili vedení až na 14 bodů (48:62) a to už bylo hodně povážlivé. Po dobře sehrané akci s Křemenovou trojkou na konci byl náskok 11 bodů a trenér Choleva si bral oddechový čas. Po něm ještě dva body dal Pečiukas, ale pak to šlo s týmem z Nového Jičína s kopce. Nejprve snížil po útočném doskoku Simmons a pak se v 27.minutě vyfauloval Muirhead. Hosté přišli o jeden z pilířů své ofenzívy a než se vzpamatovali, snížili jsme jejich vedení na čtyři body. Hosté se vyrovnání bránili ještě čtyři a půl minuty, ale neubránili. Radek Nečas po rychlém přenesení hry vyrovnal na 68:68. Po oddechovém čase ještě na chvíli poslal hosty do vedení Luděk Juračka, ale naši nejprve vyrovnali a pak naprosto čistou trojkou, která obroučkou prolétla jako blesk aniž by se síťka pohnula, dostal Nissim náš tým do vedení. Po dlouhých 17 minutách jsme se dostali před hosty z Jičína. Vyrovnat se podařilo Šarovičovi trojkou a trojkovou přestřelku zakončil Simmons (76:73). Do konce zápasu chybělo něco přes tři minuty a oba týmy se hůře prosazovaly v útoku. Minutu a půl před koncem normální hrací doby vyrovnal Šarović (80:80) a nařízený trestný hod za faul ještě dostal svůj tým do vedení. Odpověděl Simmons dvojkou, ale na druhé straně dokázal o hlavu vyššího Šaroviće ubránit Sokol jen za cenu faulu. Robert obě šestky proměnil a opět poslal svůj tým o bod před nás (82:83). Do konce hrací doby zbývala už méně než minuta a Simmons dalšími dvěma body upravil na 84:83. Pečiukas nebyl za tři body úspěšný a rychlý faul Channelse na Simmonse potrestal náš hráč dvěma šestkami. Do konce zbývalo 17 vteřin a když hodiny ukrojily necelých sedm vteřin, pokusil se Ubilla vymodlit faul při dost zoufalé trojkové střele. Jednak netrefil ani zařízení a za druhé si ani nevymodlil faul. Poslední oddechový čas našeho trenéra posunul místo vhazování až na útočnou polovinu. Po vhození míče se ještě pokusili hosté honit driblujícího Afika, aby ho faulem poslali na čáru trestných hodů, ale náš rozehrávač jim šanci nedal. Po pěti vteřinách to novojičínští vzdali.
Body: Benda 20 (7 doskoků, 6 získaných faulů), Simmons 17 (7 doskoků, 4 získané fauly), Nissim 15 (8 asistencí, 4 doskoky, 4 získané fauly), Slezák 13, Křemen 12 (3 doskoky), Sokolovský 4 (4 doskoky), Nečas 3 (3 doskoky), Pumprla 2 - Šarovič 17 (6 doskoků, 4 získané fauly, 4 ztráty), Channels 15 (3 doskoky, 3 asistence, 3 získané fauly), Muirhead 15 (3 doskoky, 3 získané fauly), Pečiukas 13 (3 získané fauly), Ubilla 7 (3 doskoky, 4 získané fauly), Pelikán 4 (7 doskoků), Šteffel 4 (3 doskoky, 3 získané fauly), Jurečka 4 (3 doskoky), Šoška 4, Střelba za 2 body: 48/25:39/22, Střelba za 3 body: 15/7:25/8, TH: 20/15:20/15, fauly: 21:24, doskoky: 32:31, ztráty: 13:14, zisky: 8:6, body zpod koše: 30:34, čtvrtiny: 22:26, 20:18, 20:22, 24:17

Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.