A tým | Mattoni NBL - 30.03.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
86
Unibon Nový Jičín Unibon Nový Jičín Hosté
83

Názory po utkání

Zbyněk Cholevatrenér Nového Jičína
Zbyněk Choleva
Nymburk nijak oslnivě nehraje, ale vyhrává…. Třicet dva minut jsme lepší, vedeme a zápas prohrajeme….. To je škoda, protože v Nymburce se nevyhrává často. Hráli jsme dnes dobře, ovšem trápily nás fauly. Dušan Pandula jako rychlé křídlo zůstal doma nemocný, Muirhead měl brzy čtyři fauly a ještě ve třetí čtvrtině se vyfauloval. Hráli jsme se dvěma rozehrávači a přesto to nebylo špatné. V rozhodující fázi jsme udělali chyby v obraně, kdy nás domácí přečíslili pod košem. Když jsme se soustředili na podkošový prostor, dali nám trojku. V obraně to mělo být lepší. Na druhou stranu Nymburk umí velice dobře posílat míč, využívat situaci, velice dobře se hráči vidí, jsou nebezpeční. Všichni dlouzí hráči váží prostor uvnitř a pokud ne umí přenést balón. 
Prohráli jste zápas na konci nebo už ve třetí čtvrtině, kdy jste nechali Nymburk, aby se nadechl?
Náš výkon byl hodně závislý na tom, zda hrál nebo nehrál Muirhead. Když se posadil na lavičku s pěti fauly, nebyli jsme tak rychlí a důrazní. Hledali jsme pozice nahoře, déle jsme driblovali nebo jsme drželi míč déle než bylo zdrávo. 
Jste spokojený s vašim výkonem?
My jsme do Nymburk přijeli překvapit a roli jsme splnili. Škoda, že jsme to nedotáhli do konce. Na to, že jsme ještě ve třetí čtvrtině výrazně vedli, jsme nedokázali zápas dovést do úspěšného konce. Nymburk má zkušenosti a nezpanikaří, když se nedaří. Stále hraje pořád svou hru a nakonec ty koše dá a ubrání. 
Myslíte, že hráči při vyrovnané koncovce začali přemýšlet o zápase v Opavě?
Je rozdíl, jestli hrajeme v Novém Jičíně, na neutrální palubovce nebo v Nymburce. Tady je možná obav více, ale nemyslím, že by si naši hráči nevěřili. 
Český pohár jste si prohráli vlastními chybami. Co stálo v Nymburce za vaší prohrou?
V Opavě jsme udělali chyby, které byly vidět. Pokud se udělá nějaká chyba v obraně, když hráč není tam, co má být, nenahlásil clonu nebo nepřebral a podobně, není tak vidět, ale její důsledky jsou stejně smrtící jako ztráta na půlce. Naší největší chybou je, že nedokážeme držet tempo. Když vedeme o 14 bodů, máme soupeře na lopatě a můžeme hrát v klidu, připravovat si akce, přijde nějaký zkrat. V útoku se něco nepovede, protože Nymburk má široký arsenál zbraní, jak soupeře zastavit. Nepovede se to jednou, dvakrát, ale je potřeba stále stejně hrát v obraně a to se nám dnes nepovedlo. 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg
Dnešní zápas byl přesně ten, kdy se Vám nic nedaří. Dělali jsme chyby jak v obraně, tak v útoku, když jsme nedávali koše z vyložených pozic. Ztratili jsme příliš mnoho míčů. Tím jsme dali NJ sebedůvěru, která vzrůstala během utkání. Zápas jsme vyhráli v koncovce změnami v obraně. 

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Jiří Zídektiskový mluvčí
Jiří Zídek
Bohužel jsme měli zase špatný vstup do utkání a zápas jsme vyhráli opět s dávkou štěstí. Je to poněkolikáté, kdy jsme se museli spolehnou na štěstí a na chyby soupeře, abychom zápas vyhráli. Je to pro nás k zamyšlení.  
Dokážete pochopit slabý začátek?
Nedokážu. Hráči si jsou jednoznačně vědomi, že Nový Jičín je kvalitní tým a mohli to poznat i ve finále Českého poháru. V zápase jsme využili mentálního zakolísání soupeře a dostali jsme se zpátky do zápasu. Druhý poločas byl jak přes kopírák první polovině. 
Pozitivum dnešního zápasu?
Výhra. 
Kde se zápas zlomil?
Vyfauloval se Muirhead a zdálo se mi, že jsme pak začali více hrát a více jsme si věřili. Corey byl ústředním hráčem hostů ve třetí čtvrtině. Bylo evidentní, že Jičín měl bez Panduly kratší rotaci. 
Ladislav Sokolovskýhráč Nymburka
Ladislav Sokolovský
Nepovedl se nám vstup do zápasu. Po posledním zápase v Pardubicích jsem myslel, že budeme hrát s větší koncentrací. Druhá polovina byla stejná jako první, opět jsme byli v deficitu čtrnácti bodů. Koncovku jsme uhráli i díky troše štěstí. 

Nainstalujte si Flash přehrávač.

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas
To bylo deja vu zápasu v Opavě. Zase jsme si nechali utéct začátek a po velkou část zápasu Jičín vedl. My jsme se přes ně nedokázali převalit nějakým výraznějším bodovým rozdílem. V závěru se nám nekonec podařilo vyhrát a udržet si domácí neporazitelnost. 
Čím to je, že nám utekl začátek?
Jako v poháru. Rozehrál se Corey Muirhead a bylo štěstí, že neudržel nervy na uzdě a po faulu si vykoledoval ještě technickou chybu. Ve druhém poločase měl problém čtyř faulů Channels, který nám také dělal problémy. V momentě, kdy jeden nebo druhý seděli na lavičce, jsme hru vyrovnali. 
Když jsme se přes ně přehoupli, vypadalo to, že bychom se měli více odpoutal, ale Jičín se nedal….
My jsme v ten čas udělali nějakou chybu v obraně nebo jsme nedali zpod koše. Nový Jičín má zkušené hráče. 
Měli jsme oproti Jičínu vložený zápas s Pardubicemi. Mělo to nějaký vliv?
Nemělo. Obvykle hrajeme středa-sobota a to není nic, co by nám mělo nějak více ubírat síly. 

Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda
Jako ve finále Českého poháru jsme nezachytli začátek a prohrávali jsme o deset bodů. Zase jsme si připravili nelehkou situaci. 
Čím se nám podařilo vývoj zápasu obrátit?
Zlepšenou obranou. První minuty obou poločasů byly z naší strany hodně vlažné. Bohužel jsme se nepoučili z minulého zápasu. Jičín má výborný tým s hodně individualitami. 
Jaký bude zápas v Novém Jičíně? 
Věřím, že když se vyvarujeme slabšího začátku, že bychom měli Nový Jičín porazit o více než dva body.   
I ve druhém zápase jsi podal výborný výkon, začíná se vracet forma. Co se stalo?
Změnil jsem trochu styl své hry. Nechci tolik obíhat po perimetru a chci se vrátit pod koš. Spoluhráči mě tam nacházejí přihrávkami a já nemám už tak těžkou situaci pro skórování. 

David Hájekhráč Nového Jičína
David Hájek
Zápas jsme prohráli, podobně jako v Českém poháru, ve třetí čtvrtině. Měli jsme využít chyb Nymburka a vybudovat si vedení patnáct až sedmnáct bodů i na konci třetí čtvrtiny. Místo toho jsme vedli jen o 4 body. 
 
Luděk Jurečkahráč Nového Jičína
Luděk Jurečka
Byla to velká škoda. Dvakrát jsme vedli o 14 bodů. I bez Coreyho jsme hráli dobrý zápas. Domácím stačilo aby zapnuli na pár minut, dají koše z těžkých střel, stahují a v závěru si to nenechají ujít. 
Jak moc mrzí prohra v koncovce dvakrát po sobě?
Strašně. Hodně to působí na psychiku. My víme, že hrajeme dobře a nedotáhneme zápas do vítězného konce. Doufám, že se nám to povede ve čtvrtfinále nebo semifinále a právě o ty dva, tři body vyhrajeme. 
V čem jste udělali nejvíce chyb?
V době, kdy jsme vedli dvouciferným rozdílem a neumíme chytře zahrát dlouhý útok na 24 vteřin, aby se obrana Nymburka unavila stálým běháním. Volíme rychlé střely, i když jsou relativně otevřené. Když ale nedáte, Nymburk má rychlý protiútok a hned se skóre hodně pohne. 
Proběhl vám hlavou při vyrovnaném konci zápas finále Českého poháru?  
Během utkání na to nebyl čas. Jak zazněl konec zápasu, hned jsem si na to vzpomněl. To bylo jak na kopírce. 
Dá se předpokládat, že v Jičíně budete nebezpečnější?
Já doufám, že za podpory našich fanoušků vám v posledním kole nadstavbu porážky vrátíme. 

David Šteffelhráč Nového Jičína
David Šteffel
O tom se nemohu vyjadřovat, za to jsou pokuty. O zápase rozhodla jedna věc a my to nebyli. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.