A tým | Mattoni NBL - 30.03.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
86
Unibon Nový Jičín Unibon Nový Jičín Hosté
83

Názory před utkáním

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Cítíte, že jsou hráči již lépe aklimatizováni na českou ligu než minulou sobotu?

Myslím, že to bude ještě chvilku trvat, ale na hráčích cítím, že dané situaci rozumí. Hrají už jen českou ligu a vědí, že se na ní musí plně soustředit. Podle mě si uvědomují, že se musí plně soustředit na každý zápas skupiny A1, i když zatím všechna svá tři měření sil vyhráli.

Cítíte, že příprava v plném počtu hráčů je efektivnější než tomu bylo v uplynulých týdnech?

Pochopitelně, je to mnohem lepší. Já bych chtěl vyzdvihnout hlavně to, že konečně máme na tréninky čas, což v době cestování na zápasy Eurocupu nebylo. Pokud máte dvanáct hráčů, můžete některé při tréninku nechat odpočívat a zkoušet různé varianty.  

Které neduhy ze zápasu s Novým Jičínem musíte nejvíce odstranit?

Hráli jsme v prvním poločase velice měkce v obraně a dostali jsme 49 bodů, což je opravdu hodně. Ve druhé polovině jsme hráli mnohem agresivněji a s větším odhodláním. Tak bychom měli nastoupit už na začátku zápasu. 

Před kterým hráčem Nového Jičíně je třeba se mít nejvíce na pozoru?

Nový Jičín není tým s jedním klíčovým hráčem, musíme se na ně soustředit jako na celý tým. Jejich týmové pojetí hry je jejich velkou zbraní. 

Jak si vysvětlujete, že Nový Jičín v A1 vyhrál s obtížemi zápas proti Ostravě a zbylé tři prohrál, přesto nás zle trápil ve finále Poháru?

Každý tým má během sezony období, kdy je nahoře a kdy je dole. České týmy hrály jen dvaadvacet zápasů v Mattoni NBL, my jsme museli vstřebat větší porci, včetně Eurocupu to bylo 38 zápasů. Navíc každý tým, který hraje proti nám, má dvojnásobnou motivaci, než když hraje proti jinému družstvu české ligy.

Vím, že pro vítězství je třeba dát více košů než soupeř, ale je něco speciálního, co je třeba udělat, když soupeřem je Nový Jičín?

Musíme být hlavně mentálně připravení a musíme jim co nejvíce ztížit jejich útok. Pokud toto splníme, všechno ostatní už přijde samo. 
Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Je dobře, že jsme proti Novému Jičínu letos už deseti dny hráli?

Je to dobře. Velmi silně jsme si ověřili, že je to hodně nepříjemný soupeř, proti kterému se musí hrát na sto procent. Tahle zkušenost nám může do domácího zápasu hodně pomoci. Musíme nastoupit hned od začátku naplno.

Jak si vysvětluješ, že nás dokázal Jičín tolik potrápit, přestože v nadstavbě A1 prohrál tři zápasy ze čtyř?
Jednak musíme počítat s tím, že se na nás budou chtít všechny týmy vytáhnout. Porazit Nymburk má větší zvuk než jiné vítězství. My musíme teď dokazovat, že ani letos nebude jednoduché nás porážet. Jičín má ještě jednu vlastnost. Dokáže se namotivovat proti silným soupeřům.

Co je třeba oproti minulému zápasu nejvíce zlepšit?

Těžko říct. Oba zápasy - Český pohár a ten nadcházející - se nedají zase úplně srovnávat. V Opavě jsme hráli třetí zápas ve třech dnech a důležitost finále je jiná než obvyklý ligový zápas. Stačí klasické poučky o obraně a útoku a především vstoupit do zápasu naplno a nedovolit soupeři, aby se rozehrál. Pokud toto splníme, neměl by mít soupeř možnost držet zápas ve svých rukách.

Byl zápas proti Pardubicím už začátkem nového obrazu hry týmu?

Pokud nezačneme hned od začátku a nepustíme soupeře do žádného náskoku, nemusíme tolik plýtvat se silami, které by mohly na konci chybět. Před utkáním s Pardubicemi jsme na to byli hodně upozorňováni.

Na Českém poháru ses vracel po zranění. Je to teď: o týden lepší nebo o týden horší?

O týden horší to není, ale nijak výrazně se můj zdravotní stav v posledních dnech nezlepšuje. Myslím, že ještě hodně vody v Labi proteče, než se dostanu do stoprocentního stavu jako před zraněním.

Noha tě nějak limituje?

Během utkání na to chvíli zapomenu, protože adrenalin zápasu mě ovládne, ale hlava o tom stále ví. Při některých pohybech si to prostě člověk najednou uvědomí, když mě v kotníku trochu zabolí.

 
 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.