A tým | Mattoni NBL - 08.06.2011 19:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
86
BK Prostějov BK Prostějov Hosté
84

Komentář k zápasu

Byla to reklama na basketbal, kterou by žádný režisér nezvládl. Byl to koktejl bojovnosti, šťastných střel, výborně připravených akcí, radosti a smutku.


I když se v průběhu prvního poločasu jeden nebo druhý tým dostal do vedení, byly to zanedbatelné rozdíly do čtyř bodů. Oba týmy se snažily hrát co nejlépe v obraně a díky tomu byl poločasový stav jen 36:35. O jednobodové vedení domácích se postaral trojkou v samotném závěru poločasu Simmons. Naši hráči se snažili dostat míč pod koš a několikrát toho využili ke skórování ať už Benda nebo podél koncové čáry nabíhající Sokolovský. Srážela nás menší úspěšnost trestných hodů. Šestku minul dokonce i Afik, pro něho to byl teprve třetí nedaný trestný hod v Mattoni NBL. Oba týmy ukázaly soustředěný výkon s minimem chyb. O body Prostějova se postaral hlavně Landry, který dal skoro polovinu (16), dále pak skórovali Lawrence, Veikalas a Šležas a pouze dvěma body přispěl jediný Čech na listině střelců David Marek. Na naší straně byl střeleckým lídrem Simmons s 8 body, ale dalších sedm hráčů mělo nějaký přesný zásah – Sokol s Bendou po šesti bodech, Křemen a Nečas po pěti, další body dali Lenzly, Štimac a Nissim. Dohromady tedy 8 střelců.

Ve třetí čtvrtině se Prostějov zlepšil ve většině herních situací, především na doskoku a v úspěšnosti střelby za dva body. Přestože jsme ve třetí minutě třetí čtvrtiny vedli po trojce Simmonse o šest bodů, hosté několika zázračnými koši přebrali vedení také o šest bodů. Byly to v dosavadním průběhu zápasu nejvyšší rozdíly, na které se jeden nebo druhý tým utrhl.

Poslední čtvrtinu jsme začali třemi body Simmonse a po ostrém faulu Lawrence na Bendu dal náš pivot jen jednu šestku. Stav byl 53:55. Pak dal neuvěřitelnou trojku Šležas, Pampi sice obrátkou po zadní lajně snížil, ale další trojku zaznamenal David Marek a když Lawrence skóroval z podběhu, vedl Prostějov o 8 bodů (63:55). Po time outu trenéra Ginzburga rozradostnil naše fanoušky trojkou Afik a když byl po Bendově koši stav 60:65, zahodil Tre míč po odpískaném faulu a vyfasoval technickou chybu. Všechny čtyři šestky Veikalas proměnil a šlo do tuhého. Čtyři a půl minuty před koncem řádné hrací doby jsme totiž prohrávali o devět bodů. Ještěže průnik po bonusovém vyhazování ze strany zazdil Nicholson prorážením, když se mu odvážně a hlavně včas postavil Láďa Sokolovský. Za další minutu se skóre posunulo, ale rozdíl zůstával stejný. Potom skóroval Benda po výborné přihrávce Nissima (64:71). Na druhé straně zaznamenal air ball z perimetru Lawrence, ale pak jsme se zachovali podle hesla nedáš-dostaneš. Nejprve sice Sokol trojku neproměnil, ovšem po útočném doskoku se prosadil trojkou Lenzly (67:71). Na naší polovině se zase k radosti hostů prosadil trojkou Veikalas (67:74). Trojkovou přestřelku neprodloužil Afik, ale při útočném doskoku dostal Lenzly možnost dvou trestných hodů. Věren dnešní tradici o „úspěšnosti“ střelby šestek nedal Mike ani jednu, ale také věrni tradici dnešního zápasu jsme si míč opět v útoku doskočili. Simmons se snažil projít kolem Nicholsona, který ho fauloval a házely se opět dvě šestky. Tentokrát úspěšně (69:74). Minutu a dvacet jedna vteřin před koncem přidal Benda další koš (71:74) a elektrizující atmosféra pokračovala. Na air ball Davida Marka odpověděl Afik Nissim svou typickou trojkou po uvolnění do strany. V čase 38:57 bylo vyrovnáno (74:74). David Marek zastavený v průniku faulem dal jen jednu šestku a padesát vteřin před koncem čtvrté čtvrtiny drtil nadšení hostů další trojkou Nissim. Byla to pátá trojka ze sedmi pokusů ve čtvrté čtvrtině!! Lawrence sice 21 vteřin před koncem vyrovnal na 77:77, ale poslední útok jsme měli my. Škoda že poslední střelu normální hrací doby vyslal Tre jen na přední obroučku, ale v dobrém čase, takže hosté už nestačili míč dopravit ani na útočnou polovinu.

Přišlo prodloužení. V něm jsme začali špatnou přihrávkou na nohy Petra Bendy, ale ani Šležas se svou trojkou neuspěl. Po dalším našem neúspěšném útoku nejprve Sokol na druhé straně vytáhl nádherný blok, ale nakonec stejně Lawrence dopravil míč do koše. V protiútoku sice Nissim koš nedal, ale útočný doskok Mika Lenzlyho vrátil našim hráčům naději na úspěch. Míč putoval na perimetr, kde Tre přihrál zadovkou na Sokola a ten chladnokrevnou trojkou obrátil skóre na 80:79. Veikalas však košem s faulem poslal do vedení opět Prostějov (80:82). Desítka hráčů se přesunula pod koš Prostějova a Sokolovský byl faulovaný při průniku pod koš, ale šestku proměnil jen jednu. V dlouhém útoku, Prostějov nikam nespěchal, nejprve Benda čistě ubránil Landryho. Míč se však dostal na Lawrence, který v časovém presu musel střílet z perimetru. Krátkého časového úseku si všiml i Lenzly a tušil, že Eugene bude střílet. Mike vyšrouboval svoje tělo vysoko nad palubovku a střelecký pokus zblokoval. Na více už Prostějovu nezbyl čas, protože skončil limit pro postupný útok. Pod košem Prostějova jsme však trojku nedali a pak, necelé dvě minuty před koncem prodloužení odpískali rozhodčí Lenzlymu docela přísně nesportovní chybu. Prostějov však proměnil jen šestky (81:84), bonus vyhazování ze strany nedali hosté ani na dvakrát. Minutu a tři vteřiny před koncem Veikalas fauloval Simmonse, ale ten proměnil jen jednu šestku (82:84). Pak se ale tentýž hráč vyznamenal, když devět vteřin před koncem limitu postupného útoku vypíchnutím míče rozrušil útok Prostějova. Bohužel 46 vteřin před koncem fauloval Petr Benda Lawrence, což byl pro Petra pátý faul. Lawrence ovšem ani jednu šestku neproměnil a obranný doskok jsme si pohlídali. Třicet osm vteřin před koncem vyrovnal z čáry trestných hodů Afik (84:84), když ho při nájezdu pod koš trochu zbytečně fauloval Nicholson. I pro něho to byl pátý faul, takže dva pivoti byli venku. Pod naším košem pak spálil svou příležitost díky výborné obraně Nečase Landry, Pampi doskočil míč v obraně a poslední útok jsme měli my. Simmons, stejně jako na konci čtvrté čtvrtiny, pálil opět nepřesně. Odražený míč se dostal pod koš, kde ho nejprve zachytil Pavel Pumprla. Pak se oranžový nesmysl dostal do rukou Veikalase, ale nakonec Radek Nečas míč Litevci vyrval z rukou a tři vteřiny a třiatřicet setin před koncem dostal pohotově míč do koše. Hosté si pochopitelně vzali oddechový čas, čímž se posunuli při vyhazování na naší polovinu. Naši hráči však obranu sehráli znamenitě. David Marek dlouho neměl komu nahrát, a tak se pro míč k půlící čáře vrátil Veikalas. Toho však naši obránci vytlačili na obrannou polovinu, což se podle pravidel trestná ztrátou míče. Touto ztrátou Prostějov definitivně pohřbili svoje šance na úspěch. I když faulovali ještě Láďu Sokolovského, který nedal ani jednu šestku. První Láďa, netrefil přestože chtěl. Že nedal druhou už bylo dobře. Radek Nečas totiž odražený míč doskočil a ve stoje aplaudujícím fanouškům udělal obrovskou radost. 

Body: Simmons 21 (trojky 7/3, 6 doskoků, 4 asistence, 4 získané fauly), Nissim 16 (trojky 5/3, 4 získané fauly), Benda 15 (9 doskoků), Sokolovský 10, Lenzly 7 (6 doskoků, 4 získané fauly), Nečas 7 (12 doskoků, 7 v útoku, 4 ztráty), Křemen 5, Štimac 3 (6 doskoků), Pumprla 2 - Lawrence 19 (z pole 21/7, z toho trojky 10/3, TH 6/2, 7 asistencí, 6 získaných faulů, 3 zisky), Landry 18 (8 doskoků, 4 získané fauly, 3 zisky), Veikalas 17 (8 doskoků, 4 získané fauly), Cadri-Nicholson 14 (6 doskoků, 4 ztráty), Šležas 10 (z pole 13/3, z toho trojky 9/2, 5 získaných faulů), Marek 6, střelba za 2 body: 56/24:42/22, střelba za 3 body: 21/9:30/8, TH: 25/11:21/16, fauly: 25:25, doskoky: 52 (26 v útoku!!) : 34 (10), ztráty: 12:9, zisky: 3:8, body zpod koše: 38:24, body laviček: 31:20, čtvrtiny: 21:21, 15:14, 13:20, 28:22, prodloužení 9-7.

 
 
 
 
 
 
 
 
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.