A tým | Kvalifikace - 30.09.2011 20:45

Banvit Bandirma Banvit BandirmaDomácí
57
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
69

Komentář k zápasu

Nymburští hráči vstoupili do kvalifikačního turnaje v belgickém Charleroi velice dobře, když porazili silný turecký tým Banvit o 12 bodů.

Naši hráči měli velice dobrý vstup do zápasu. Po šesti minutách jsme vedli 17:4!! Náskok jsme získali především rychlým přechodem na útočnou polovinu a úspěšnými otevřenými střelami. Ještě tři minuty před koncem první čtvrtiny jsme vedli 19:5, ale díky třem ztrátám se náš náskok trochu snížil. Krom toho jsme minuli dva trojkové pokusy. Ve druhé čtvrtině jsme zpočátku udržovali vedení do deseti bodů, abychom ho do dvojciferné hodnoty dostali 3,5 minuty před koncem čtvrtiny (28:17). Pak ještě Wilson košem s faulem zmnožil vedení na 14 bodů. Davis z Banvitu necelých deset vteřin před koncem prvního poločasu smečí upravil na 31:21 a náš kouč si vzal „plánovací“ oddechový čas. Společně s hráči připravil poslední akci, na jejímž konci potěšila srdce nymburského fanouška, hráčů i celého realizačního týmu trojka Michala Křemena. „Trojka s klaksonem od Michala byl první důležitý moment zápasu,“ vyzdvihl úspěšný střelecký pokus Michal Ježdík. V prvním poločase nás střelecky držel Lamayne Wilson a Tre Simmons (dohromady 17 bodů, tedy přesná polovina). Na straně Banvitu dali skoro polovinu bodů také dva hráči a to Davis a Ermis (celkem 9 bodů).    
Třetí čtvrtina se zpočátku nevyvíjela moc dobře. Banvit začal trochu kousat a třikrát stáhl nás náskok na osm bodů. Pod tuto hranici jsme ho však nepustili. Naopak soupeř se vlastní nedisciplinovaností připravil o možnost zdramatizovat závěr zápasu. Dvě minuty před koncem třetí čtvrtiny za stavu 45:36 byl při skórování faulován Radek Nečas. Radek koš dal stejně tak jako proměnil i následný trestný hod. Protože lavička Banvitu se neudržela, potrestal Tre technickou chybu dvěma šestkami a po vyhazování z půlky přidal Wilson trojku (53:36). Osm bodů z jednoho útoku je velice dobrá výtěžnost. Turci se zmohli už jen na jeden koš. Po třech minutách poslední čtvrtiny narostl náš náskok na 17 bodů. I přes snahu Banvitu jsme náskok bezpečně uhájili.
„Celý zápas jsme dobře bránili, dobře jsme rotovali a přebírali, čímž jsme eliminovali jejich výborné hráčské individuality. Zastavili jsme rychlý protiútok Banvitu a naopak po jejich mentálních chybách jsme zaznamenali více jednoduchých košů z rychlých protiútoků. Utkání nás stálo hodně fyzických a psychických sil i proto, že se při čtvrtečním tréninku zranil Naymick, s nímž jsme dnes absolvovali vyšetření v nemocnici. Pro našeho pivota tento kvalifikační turnaj skončil,“ shrnul zápas i komplikaci Michal Ježdík.
Spiroudome Charleroi

Spiroudome Charleroi

Adresa:
Rue des Olympiades
Charleroi

kapacita cca 6000 diváků

GPS: 50°25' 32,5" N ; 04°26'33" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.