A tým | Mattoni NBL - 07.10.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
93
BK Breda & Weinstein Opava BK Breda & Weinstein Opava Hosté
60

Názory po utkání

David Klapetektrenér Opavy
David Klapetek

Náš start do sezony nebyl nejlepší, byla zranění, přišla ztráta formy a s tím i určitá psychická deka. Proto jsem rád, jak jsme odehráli druhý poločas. Před zápasem jsme měli trochu obavy, ale za dnešní zápas musím kluky pochválit, i když zpočátku byli hodně zakřiknutí. Ve druhém poločase byli o hodně odvážnější.

Proč byl začátek utkání tak tragický z vaší strany?

Nymburk je tým, který hrál málem Euroligu, porazil Chimki Moskva a pochopitelně vzbuzují určitý respekt. Kluci se nikdy nepotkali s takovým basketbalem, vždyť mnozí vloni ještě nehráli ani ligu.

Co se změnilo před druhým poločasem?
Uvědomili si, že Nymburk jsou normální hráči (úsměv).
Kdo se vám ve vašem týmu líbil nejvíc?

Já nemohu říct, že by někdo hrál špatně. Jsem rád, že se Jakub Šiřina po zranění vrací do formy, že si začíná věřit. Jsem rád, že si Radim Klečka nebo Petr Strnisko zahráli proti tak kvalitnímu týmu.

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Po nepovedeném zápase v Děčíně jsme chtěli předvést lepší výkon. To se nám podařilo, i když je jasné, že Děčín je svou kvalitou jinde než náš dnešní soupeř. V zápase jsme odehráli spoustu dobrých minut, ale i úseky, kdy jsem nebyl s hráči spokojený.   

 
Jakub Šiřinahráč Opavy
Jakub Šiřina

Nymburk na nás vletěl obranou po celém hřišti a především v obraně hráli výborně. Náš mladý tým z toho byl hodně zaskočený. První čtvrtina byla z naší strany špatná, ale druhý poločas byl lepší. Zjistili jsme, že můžeme dát koš a hrát vyrovnanější partii než v prvním poločase.

Co se změnilo ve vašem myšlení o poločasové přestávce?

Uvědomili jsme si, že opravdu nemáme co ztratit, i když hrajeme proti mistrovi. Odhodili jsme strach, ale hlavně nám začala fungovat zóna dobrou rotací a posuny hráčů. V osobní obraně na začátku zápasu nás Nymburk opravdu rozebral, neuměli jsme vyřešit obyčejnou driblingovou dvojičku….

Po zranění se cítíte už dobře?

Není to ještě jako po reprezentační pauze, ale hodně se to zlepšuje. 

Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

V tomto utkání jsme si potřebovali napravit reputaci po nepovedeném utkání v Děčíně. Chtěli jsme ukázat divákům, že to zase s námi není tak špatné. Od začátku jsme hráli celoplošnou obranu a ta nesla svoje ovoce. Po pěti minutách jsme vedli o patnáct a v podstatě jsme nedovolili soupeři, aby se chytl. První půlku jsme odehráli výborně, ale třetí čtvrtina byla za naší strany nejhorší. Výkon v druhém poločase ovlivnilo, že Opava hrála celou dobu zónu. Jinak by to vypadalo, kdyby hráli osobku. Proti zóně se nám opět nedařilo z delší vzdálenosti a to byl důvod, že náskok už nenarůstal.

Lukáš Palyzahráč Nymburka
Lukáš Palyza

Bylo výborné, že se nám vydařil vstup do utkání jako v minulých zápasech kvalifikace. Za stavu 20:0 už bylo v podstatě o zápasu rozhodnuto. Ve druhém poločase už s námi Opava hrála plichtu a musím uznat, že hrála velice dobře. Určitě nepřijeli odevzdaní a toho je třeba si vážit.

Předpokládal jsi, že se po poločase ještě tak zvednou?

Ani ne. Ono to tak bývá, že když mančaft už o poločase dostává o třicet, ztratí zábrany a hraje tak, že nemá o co přijít. Navíc na naší straně už byla vidět určitá nekoncentrovanost při vstupu do třetí čtvrtiny.

Trenér Ginzburg byl i za naprosto jednoznačného průběhu mnohdy nespokojený. Čím si to vysvětluješ?

Trenér je perfekcionalista a vyžaduje po svých hráčích naprostou koncentrovanost bez ohledu na věk a zásluhy. Je to jeho přístup a ten je třeba respektovat. 
Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Do utkání jsme vstoupili dobře. Opava má hodně pozměněný kádr a na začátku byli její hráči trochu ustrašení. Vůbec jsme je nepouštěli k jednoduchým košům. Snažili se zakončovat příliš rychle, ale nedařilo se jim to. Ve druhém poločase nebyla naše koncentrace taková, jaká by měla být. Podstatné bylo, že si všichni zahráli, chytli se a snad získali i sebevědomí do dalších zápasů.

Co se trenérovi nelíbilo?
Určitě naše obrana. V útoku jsme body dávali , ale na druhé straně jsme je dostávali. Určitě očekával, že s takovým soupeřem poroste skóre rychleji.
Martin Křížhráč Nymburka
Martin Kříž

V útoku jsme neměli větší problémy, v obraně byly chvílemi nějaké díry, ale celkově to byl dobrý zápas.

Občas jsme si, především ve druhém poločase, v útoku nerozuměli. Čím to bylo dáno?

Jednak to bylo menší koncentrací ve druhém poločase a také jsme zkoušeli nové systémy proti zóně a ty ještě nejsou zažité.

Během zápasu ses hlásil o střídání. Došly síly? (s úsměvem) To byla situace, kde jsem si dal pár sprintů nahoru dolu a nějak mi to zahltilo plíce (ovšem trenér Ginzburg křížek z rukou Kříže, značící střídání, nepostřehl a Martin zůstal) Nakonec jsem byl ale rád, že jsem zůstal a dostal takový prostor. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.