A tým | Mattoni NBL - 16.12.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
97
Astrum Levice Astrum Levice Hosté
61

Názory po utkání

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg
Zápas jsme rozhodně nezačali dobře. Nebyli jsme na utkání vůbec soustředění, předpokládám, že důvodem je náš postup do Last 16 v Eurocupu. V druhé půlce jsme to ale fanouškům vynahradili, hráli jsme skvěle v obraně a předvedli jsme i pár efektivních útočných akcí. V obraně dnes musím zmínit hlavně Šutyse, ale všeobecně bránili všichni dobře. Levice jsou dobrým týmem a budou ještě lepším. Teď máme před sebou zápas v Minsku a plně se na něj soustředíme.
Peter Bálinttrenér Levic
Peter Bálint

Z obou stran to bylo utkání dvou polovin. My jsme v první polovině hráli celkem dobře, solidně jsme pohybovali míčem, nacházeli jsme otevřené střely a na rozdíl od druhého poločasu jsme je také proměňovali. Nymburk hrál v prvním poločase s menším nasazením, potom hodně přitvrdil. My jsme paradoxně přestali pohybovat míčem, přicházeli jsme střelecké pozice, které jsme si těžce vytvářeli. Čtyři body ve třetí čtvrtině jsou toho důkazem.

Malý počet bodů v některých čtvrtinách je bolestí Levic poslední doby….

My hrajeme chvíli dobře, pak přestaneme hrát. Je tu mnoho aspektů, na kterých musíme pracovat. Ještě chvíli to potrvá. Rotace hráčů není tak vysoká. Slovenští hráči zatím moc neskórují, kromě Sýkory, kterému se dnes nedařilo. Musíme se pak spoléhat na cizince. Ti, pokud jsou dobře pokrytí, ztrácíme možnost skórování.

Tušil jste, že Nymburk do druhého poločasu přijde s jinou hrou?

Ano, říkal jsem hráčům v šatně, aby na to byli nachystáni. Potřebovali jsme lepší clony, lepší pohyb a opak byl realitou. Pohyb hráčů i míče se zhoršil, clony už ani nebyly, nutili jsme se do těžkých střel. Nymburk doskočil a rychlým protiútokem se dostával do snadného zakončení. To je to, co Nymburk potřebuje.

Hra stojí a padá na Grantovi. Je cesta, jak zapojit do hry i další hráče?

Já ji hledám, bohužel zatím neúspěšně. Slováci jsou zakřiknutí, zbavují se míče a nechávají hru na Grantovi. Zatím nám stagnují pivoti, nepřichází od nich důležité body. 

Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen

S vítězstvím o třicet můžeme být náramně spokojení, protože začátek se pozitivně nevyvíjel. Ve druhém poločase jsme zápas zlomili obranou, soupeř přestal hrát tak dobře jako na začátku. Ve druhém poločase jsem nastříleli i hodně trojek.

Mnoho zápasů hrajeme podle šablony  číslo 1, výborný začátek, horší konec, nebo jako dnes podle šablony 2, horší úvod, výborný konec. Která je lepší?

Ani ta první, ta kouče tolik nenaštve (smích). 
Lukáš Palyza
Lukáš Palyza

Neměli jsme dobrý start do zápasu. O poločasové přestávce nás trenér nabádal k lepší hře a ve třetí čtvrtině jsme se, myslím, hodně zlepšili. Mě osobně trenér kritizoval, že jsem nechal Štembergera dvakrát hodně volného a dal nám pět, šest bodů. Ve druhém poločasu si ho vzal na starosti Michal Křemen a totálně ho vymazal z hřiště. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.