A tým | VTB liga - 23.10.2011 16:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
86
Azovmash Mariupol Azovmash Mariupol Hosté
94

Názory po utkání

Aco Petrovićtrenér Azovmash Mariupol
Aco Petrović

Gratuluji svým hráčům k vítězství. Bylo dnes pro nás těžké hrát tento zápas potom, co nás předevčírem porazil Chimik Južnyj. Měli jsme pouze dva tréninky na to, abychom se dali dohromady, zregenerovali a šli do zápasu s Nymburkem. Nevím, zda je to nějakým pravidlem, že hráč, který hraje proti svému bývalému klubu, podává tak výborný výkon, ale Rado dnes podal svůj nejlepší výkon. Výborný zápas odehrál také Ewing, který byl vynikající ve hře jeden na jednoho, ale i další. Pohltila mě vynikající atmosféra v nymburské hale, byla sportovní a přátelská. Já teď přeji Nymburku, aby naskočil na vítěznou vlnu a dostal mezi první čtyři týmy naší skupiny.

Jak si vysvětlujete tak velký rozdíl v počtu faulů a házených trestných hodů?

Od třetí minuty poslední čtvrtiny jsme vedli, a protože nás Nymburk už víceméně doháněl, musel začít hrát o trochu agresivněji. Z toho plynuly zmiňované statistické údaje.

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Byl to zvláštní zápas….. Po většinu zápasu jsme hráli špatnou obranu. Pokud necháte tým soupeře jako je Mariupol hrát, necháte volnost jeho největším hvězdám, musíte na tom být velmi dobře v útoku, abyste takový tým porazili. Za celou dobu se nám podařilo jen dvakrát jít do vedení. I potom jsme se dostali do otevřených pozic, ale ty jsme neproměňovali. Učinili jsme ve hře nějaké změny, ale to samé udělal i soupeř a zastavil nás. Za všechny chyby jsme pak tvrdě zaplatili. Pohledem do statistik v nich nenajdete kromě trestných hodů mnoho rozdílných hodnot.

Jak se projevil rozdíl ve velikosti hráčů a jak pomohl Šime Špralja?

Šime absolvoval s námi pouze jeden trénink a odehrál svůj part tak, jak nejlépe v daný čas mohl. Největší chybou bylo, že jsme nechali rozehrát Rančíka. Jinak ale souhlasím, že pod košem máme v současné době problémy a určité problémy jsou i v ofenzivě. My potřebujeme hlavně proměňovat otevřené střely a potřebujeme mít v útoku mnohem více zbraní. I přesto všechno jsme byli velice blízko k vítězství.  

Jak bude na psychiku hráčů působit stav 0:3 na zápasy ve VTB lize?

Především musíme rozlišovat mezi prvními dvěma a tímto zápasem. V Petrohradu i Moskvě jsme sice skórovali kolem dvaceti bodů na čtvrtinu, ale hráli jsme lépe v obraně. Dnes jsme ale ztratili zápas v defenzívě.

Necelé dvě minuty šli do zápasu Tomáš Vyoral a Lukáš Palyza. Bylo důvodem jejich získávání zkušeností?

Oba dva hráči nastoupili proto, že jsem byl rozzloben, jak hráli někteří hráči, kteří tam byli předtím. 

George Ewinghráč Azovmash Mariupol
George Ewing
Byl to těžký zápas, protože jsme se s Nymburkem přetahovali o skóre. Důležitým prvkem zápasu byl výkon Rado Rančíka, který se hodně snažil. Nicméně musím říct, že celkové vítězství je týmovým výkonem.
Radoslav Rančíkbývalý hráč Nymburka
Radoslav Rančík

Zápas to byl velice těžký, protože Nymburk hraje rychlý basketbal. To bylo hlavní téma předzápasové porady. V utkání jsme dávali i těžké střely a v závěru už Nymburk musel faulovat a to nám vyhovovalo. Důležité bylo, že jsme vyhráli doskok.

Čekali jste zápas takhle těžký?

Určitě (rozhodně). Jak bys mohl čekat lehký zápas, když Nymburk má tak dobrý tým. To, že nevyhrál ještě ani jeden zápas, o ničem nesvědčí a je třeba si na ně stále dávat pozor.

Jak ses cítil ty sám?

Trenér mi důvěřuje, dává mi prostor ke hře a dnes jsem měl štěstí, že se mi povedl vstup do zápasu i že se mi dařilo v útoku. V obraně jsem hrál celkem solidně.

Myslíš, že Nymburk hrál špatnou obranu?

Ne, to si nemyslím. Ale pokud hrají takový rychlý basketbal, je těžko očekávat, že padne málo bodů.

Proti kterému obránci se ti hrálo nejhůře?

Já si ani neuvědomoval, kdo proti mně hraje, spíše jsem přemýšlel, jak mám hrát já sám.

Jakého se ti dostalo přijetí v Nymburce?

Úžasné!! Miluji toto město a rád se sem vracím. Jsou tu výborní fanoušci a děkuji jim moc na perfektní přivítání i za ten plakát. Doufám, že jim hráči přinesou co nejvíce vítězství.

Lukáš Palyzahráč Nymburka
Lukáš Palyza

Dnes to bylo zajímavé utkání. Pochopitelně po dvou prohrách jsme chtěli utkání vyhrát, ale vývoj zápasu byl jako na houpačce…. Prosadili se naši tahouni i jejich tahouni, přičemž 27 bodů Rančíka bylo moc.

Byla naše obrana špatná nebo jejich útok tak dobrý?

Já nemyslím, že by naše obrana byla až tak špatná, že bychom něco vypustili nebo že by se někomu nechtělo. Trochu sehrálo roli štěstí, protože někdy se balóny odrážely vyloženě do pozic, kde byli oni. Problémy pod naším košem nám dělala výška pivotů Azovmashe. Chyběly nám pak útoky po získaných míčích pod vlastním košem.

Na konci jsi dal tři trojky v řadě….

Bránil mě Ewing a nechal mi dost prostoru. To už je teď jedno. Raději bych ty trojky vyměnil za naše vítězství. To potřebujeme více. 

Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

Zase se opakují naše zápasy z VTB ligy, kdy začínáme dobře, celý zápas hrajeme solidně a poslední čtyři minuty jsou jako z černého snu. Kupíme chyby v obraně i útoku a nejsme schopni dát jednoduchý koš. Dnešní poslední čtyři minuty snad byly nejdelší v mém basketbalovém životě, protože se stále střílely šestky.

Proč jsme na konci nabrali tolik faulů?

Bylo to tím, že jsme se snažili jít pro útočný doskok, a z toho plynuly ty fauly.  

Máme hledat za porážkou horší útok nebo obranu?

My nejsme zvyklí dostávat tolik bodů, a proto intenzita útoku „stačí“. Dnes jsme v obraně nehráli dobře. Za první čtvrtinu jsme dostali 32 bodů a soupeř si pak v útoku hodně věřil.

Hodně problémů dělal Rado, čím to, vždyť ho dobře známe?

To, co jsem říkal o celém týmů, platilo beze zbytku i o něm. Nechali jsme ho rozehrát. Kdybychom ho zastavili na začátku, možná by o dalších střelách alespoň zapochyboval.

Zdálo se mi, že jsme se v některých momentech báli střílet. Proč?

Asi jsme se snažili najít lepší, volnější pozici, což se u nás stává.

Jak na nás zapůsobila ztráta vedení 66:60 na 66:72?

V této fázi zápasu jsme byli v laufu…. Možná, kdybychom dostali rozdíl nad deset bodů, mohlo se utkání vyvíjet jinak. 

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas
Kde bys hledal příčinu naší porážky?

My jsme dnes nezastavili jediný postupný útok jinak než faulem, proto jako hlavní příčinu prohry musím jmenovat obranu. Obdržených 90 bodů není na této úrovni konkurenceschopné. Ve druhém poločase jsme se dostali do zápasu, ovšem na obrat to nestačilo.

Proč se nám v obraně nedařilo? Mohlo to být i výškovou převahou pod košem?

S touhle situací jsme počítali, Azovmash skutečně hrál pod koš. Při pick and rollu jsme nepokrývali hráče, kteří bez problému stříleli, a když nedali, dokázali si doskočit míč.   

 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.