A tým | VTB liga - 11.11.2011 19:10

Jenisej Krasnojarsk Jenisej KrasnojarskDomácí
66
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
69

Komentář k zápasu

V dnešní zápase jsme se museli poprat s horší úspěšností střelby z pole. Sice nakonec úspěšnost střelby z pole byla průměrných 47%, ale velkou spoustu košů z bezprostřední blízkosti jsme nedali. Katastrofické byly trestné hody, skoro byly pro nás za trest. Z 25 pokusů jsme proměnili jen 14 (56%). Ještěže ty klíčové v závěru střílel Eugene Lawrence, ten měl úspěšnost 6/7. Utkání se pro nás v závěru nevyvíjelo moc dobře, ale díky posledním čtyřem minutám, které jsme vyhráli 17:1, jsme dovedli zápas do vítězného konce.   

Vstup do zápasu jsme neměli moc dobrý, prohrávali jsme 1:6 a celou první čtvrtinu jsme za soupeřem pokulhávali o jeden až čtyři body. V posledních dvou minutách se však rozvášnil Komorovský a pěti body navýšil vedení Jeniseje na 25:18. My jsme v té době dvakrát chybovali v rozehrávce. Jednou to byly kroky, podruhé jsme se prodriblovali až za postranní čáru. Hřebíček do rakve nám zatloukl Syrovatko, který se závěrečným klaksonem proměnili trojku ze zoufalé pozice. V první čtvrtině jsme měli do příchodu Naymicka problémy i na doskoku a také jsme museli skousnout čtyři nepříjemné ztráty. Po prvních deseti minutách jsme prohrávali o deset bodů, ale soupeř o tolik lepší nebyl. Ve druhé čtvrtině to byl především boj s nepřesnou střelbou na obou stranách i po vyložených situacích. První koš padl až po skoro čtyřech minutách. Wilson s Nečasem ubrali polovinu z náskoku, ale Komorovský trojkou z rychlého přechodu na útočnou polovinu opět posunul Jenisej o 10 bodů před nás. Místo odpovědi za dva body jsme ztratili míč, ale ani soupeř nedotáhl akci do konce. Šestnáct vteřin před koncem poločasu Radek Nečas po dobré akci upravil na 39:29 a poslední útok měl Jenisej. Zastavil ho však Baxtrův útočný faul ve cloně. Náš pětivteřinový úsek jsme bohužel také místo bodů zakončili útočným faulem. Druhá čtvrtina skončila 11:11.  

Třetí čtvrtinu začal trojkou Lawrence a bodová produkce obou týmů se přeci jen, ve srovnání s druhou čtvrtinou, trochu rozběhla. Na straně Jeniseje byl úspěšný především Baxter (6 bodů). Po třech smečovaných koších Naymicka (2) a Pampiho (1) jsme se dostali do závěsu 45:41, ale domácí odpověděli trojkou, dále dvěma šestkami a po pick and rollu přidali domácí další dva body. Rozdíl ve skóre dne 11.11.11 byl 11 bodů. Další dva body přidal Kikanovič (54:41) a komentátor on-line přenosu se už podruhé divil, jak je možné, že jsme porazili Chimki. Za 29 minut a 57 vteřin zápasu jsme v podstatě nedali šťastný koš, až přišel poslední střelecký pokus Špralji dvě vteřiny před koncem. Ten se z trojky nemýlil a snížili jsme náskok na 54:45. Při shrnutí této čtvrtiny vyřkl komentátor prorockou větu, na jejíž slova na konci opravdu došlo: "Nymburk vyhrál třetí čtvrtinu o bod.... stará basketbalová poučka říká, že kdo vyhraje třetí čtvrtinu, vyhraje celý zápas."

Poslední čtvrtina začala nepříjemným čtvrtým faulem Lawrence, ale trenér ho nechal na palubovce. Eugene si hned poté zajistil průnikem dva trestné hody. Po sérii ztrát (po dvou na každé straně) se dvakrát trefil za domácí Truškin (58:47). Po výborné akci domácích zatížil naše konci Komorovský z trojky a rozdíl byl už 13 bodů (61:48). Po chvíli si ale nejlepší hráč udělal čtvrtý faul a Lawrence jeho chybu odměnil dvěma body z čáry trestných hodů. Čtyři minuty před koncem jsme po koši Toporova prohrávali o 13 bodů (65:52) a nic nenaznačovalo, že bychom se mohli ještě poprat o konečný úspěch. Pak se na trojkovém oblouku ocitl sám Wilson a svůj pokus proměnil. Do konce zápasu zbývaly tři minuty a nám nezbývalo než se pokoušet koši s vyšší bodovou hodnotou ztrátu dohnat. Dvakrát jsme byli neúspěšní, ale dvakrát jsme míč v útoku doskočili. Tento dlouhý útok zakončil Sokolovský trojkou a po chvíli Lawrence zaznamenal z průniku další koš. Když Wilson skvěle našel Špralju pod košem a my zaznamenali další dva body, byla nálada na naší lavičce o mnoho lepší. Minutu a 37 vteřin před koncem dal Komarovský jen jednu šestku (66:62) a Lawrence si to z protiútoku namířil do koše přes faulujícího Baxtra. Koš s faulem znamenal přiblížení na 66:65. Útok domácích jsme zastavili, ale v protiútoku odpískali rozhodčí Špraljovi kroky. Výborná obrana dlouhou dobu odolávala dalšímu útoku a pak se Marinovič rozhodl v závěru čtyřiadvacetivteřinového limitu k zoufalé trojce. Ani nedohodil. Míč jsme získali a přešli do útoku, kde snahy domácích popravil svou druhou trojkou Sokolovský (66:68). Do konce čtvrtiny chybělo 29 vteřin, domácí útočili, ale v polovině času nezvládli náš tlak a Hukič díky krokům přišel o míč. Ovšem ani my jsme nebyli v útoku úspěšní a zastavil nás útočný faul. Po time outu (třetím Jeniseje - důležité) se hra domácích zaměřila na skórování trojky, aby padlo rozhodnutí už v normální hrací době. Řešení to však nebylo správné. V posledním útoku se už jeden z hráčů Jeniseje rozbíhal poměrně volnou cestou ke koši, ale ještě vyhodil na perimetr na relativně volného spoluhráče hráče. I on se bál střílet a volil nahrávku dál od koše na Toporova. Kolem něj však byli dva naši hráči. Technický zápas přisoudil zisk Sokolovskému, což ale nebylo podstatné. Po ztrátě zastavili domácí Pampiho nedovoleně a ten 1,4 vteřiny (čas se posunul po urgencích domácí lavičky z 0,2 vteřiny) před koncem zápasu stál na čáře trestných hodů. První proměnil, ale bodovou jistotu druhou šestkou nedal. Vzhledem k tomu, že domácí trenér Karadžić neměl další oddechový čas, rozehrávalo se zpod vlastního koše a čas byl už tak krátký, že domácí ani nestačili vystřelit. 

Body: Komarovský 17, Baxter16, Toporov 10, Truškin 8, Marinović 7, Syrovatko a Hucic 3, Kikanović 2 – Lawrence 16, Wilson 10, Pumprla a Nečas 7, Benda, Naymick a Sokolovský po 6, Špralja 5, Simmons 4, Abrams 2, střelbaza 2 b.: 39/19:36/17, trojky: 17/6:20/7, TH 12/10:25/14, doskoky 28:30, fauly 23:17, ztráty: 22:19, zisky 9:13, valorizace 62:64, čtvrtiny: 28:18, 11:11, 15:16, 12:24

Palác Sportu >Jenisej< Krasnojarsk

Palác Sportu >Jenisej< Krasnojarsk

Adresa:
Palác Sportu >Jenisej<
Ivana Jarygina
Ostrov odpočinku 7
Krasnojarsk

hala umístěná na ostrov uprostřed řeky Jenisej
kapacita pro basketbal - 4100 diváků

GPS: 55° 59' 43" N ; 92° 52' 30" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.