A tým | Eurocup - 06.12.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
80
Rudupis Prienai Rudupis Prienai Hosté
83

Názory po utkání

Virginijus Šeškustrenér Rudupisu
Virginijus Šeškus

V tomto zápase jsme hráli lépe než Nymburk a o hodně lépe než minulý týden. Vyhráli jsme dnes proto, že Nymburk nehrál tak dobře jako u nás.  

Je to pro vás oživení postupových šancí?

Pochopitelně, vítězství bylo důležité pro zachování našich postupových šancí. V tuto chvíli máme zase postup více ve svých rukách. Předpokládám, že se bude rozhodovat mezi námi a Arisem, tedy za předpokladu naší výhry v Holandsku.

Co jste změnili oproti minulému zápasu a co bylo klíčem k dnešní výhře?

Největší problém v minulém zápase v Kaunasu tkvěl v tom, že jsme nebyli dobře připravení na pokrytí trojkové střelby Nymburka a to se nám v tomto zápase povedlo o mnoho lépe. Pravdou je, že nám více bodů dali podkošoví hráči, bodové ztráty Nymburka z perimetru tím nebyly zcela nahrazeny.

 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Chtěl bych pogratulovat Rudupisu k jejich vítězství. Přijeli dobře připraveni, od první vteřiny byli soustředění na zápas. My jsme se za nimi honili celý zápas. Byť jsme měli momenty, kdy jsme byli opravdu blízko, nepovedlo se nám přejít do vedení.  Musím říct, že hráči nejsou roboti a v posledním týdnu jsme hráli dva důležité zápasy, které nám ubraly hodně energie. Neberte to jako výmluvu, tento zápas jsme měli prostě vyhrát.  

Myslíte si, že úspěšnost trojek byla příčinou prohry?

Ano, byl to jeden z faktorů. Kdyby nám padla jedna nebo dvě trojky navíc, mohlo by se nám povést se dostat do vedení. Klíčovým faktorem byla naše obrana. Nebyli jsme dostatečně na obranu koncentrovaní a soupeř nás potrestal.

Je důležité, že jsme prohráli jen o tři body a venku jsme vyhráli o dvanáct?

Pokud by došlo k nějakému rozhodování mezi dvěma týmy, má pochopitelně bodový rozdíl smysl. My se ale musíme soustředit na vítězství a ne spoléhat na body v jednotlivých zápasech.

 
Michal Ježdíksportovní ředitel
Michal Ježdík

Za celých 40 minut se nám nepodařilo najít recept, jak dostat soupeře pod sebe. Rudupis dokázal eliminovat naše silné stránky a to hru křídel, která se nedokázala prosadit. Měli jsme problém i s obranným doskokem, protože především v prvním poločase jsme inkasovali hodně košů z druhých pozic. Dvakrát jsme se dokázali do zápasu vrátit na rozdíl dvou bodů, ale v tento moment  jsme se nedokázali dostat do vedení.

Na druhou stranu je nutno říct, že jsme hráli se soupeřem, který hrál velmi dobře, velmi dobře do hry zakomponoval rozehrávač Virgilia, který v minulém zápase nehrál. On byl mozkem hry Rudupisu. Potvrdilo se, že Rudupis je silný soupeř, který jen nemá jméno v Evropě.  Má velice dobře atleticky vybavené hráče i velmi dobré střelce.

Na závěr chci připomenout, že jsme ze čtyř důležitých zápasů, které jsme v řadě odehráli, jsme prohráli až ten čtvrtý.

 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.