A tým | Eurocup - 13.12.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
78
Aris Thessaloniki Aris Thessaloniki Hosté
72

Názory po utkání

Vangelis Aleksandris trenér Aris Soluň
Vangelis Aleksandris

Byl to velice složitý zápas pro oba dva týmy. Oba dva týmy potřebovaly vyhrát, aby se kvalifikovaly do dalších bojů z prvního místa. My jsme hráli 38 minut dobrý basketbal, ale protože jsme mladý a nevyzrálý tým, tak jsme v posledních dvou minutách ztratili koncentraci a vyrobili jsme mentální chyby. Šňůra 11:0 byla velice krutá, ale došlo k ní, bohužel.

Jak se na vašem týmu a vůbec na řeckém basketbalu projevila ekonomická situace Řecka?

Ekonomická situace v Řecku se negativně projevila v celém sportu, basket nevyjímaje. Rozpočty týmů, vyjma Olympiakosu a Panathinaikosu, byly očesány na minimum. Naše týmy však mají zkušenosti a dokážeme vybudovat kvalitní tým i s minimem prostředků.

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Nejprve bych chtěl pogratulovat Arisu ke skvělému výkonu. Já odhaduji, že tento tým skončí v řecké lize na třetím nebo čtvrtém místě, i když jsou aktuálně ve druhé polovině tabulky. Hráli jsme proti týmu, který je velmi dobrý v obraně. V posledním time outu za stavu 67:72 jsme učinili malé změny v obraně. V závěru rozhodovaly detaily. Nám se například podařilo získat cenné útočné doskoky. Vítězstvím v dnešním zápase jsme dosáhli prvního cíle v sezoně a já jsme na své hráče hrdý. Je opravdu těžké hrát tři soutěže naráz.

Jaké změny jste v posledním time outu učinil?

Poslal jsem na palubovku nižší sestavu. Abrams vystřídal Naymicka, Pampi šel na pozici vysokého křídla. Vytěžili jsme z toho útočný doskok Bendy, který vyhodil míč na Simmonse. V následném útoku jsme byli schopni dojít si pro faul a házet trestné hody.

Jak důležité je první místo pro další pokračování?

Abych pravdu řekl, není pro ně tak podstatné, zda půjdeme do dalšího kola z prvního nebo druhého místa. V minulé sezoně jsme postupovali z prvního místa a dostali jsme těžší soupeře, než kdybychom postoupili z druhého místa. 

Radek Nečashráč Nymburka
Radek Nečas

Jsme rádi, že jsme odčinili naše zaváhání z minulého týdne s Rudupisem a že jsme si zajistili v předposledním zápase první místo ve skupině. To nám do dalších zápasů proti Levicím i Minsku ve VTB lize dodá více klidu.

Zápas se možná nevyvíjel tak příznivě, jak bychom chtěli. Jednu z příčin vidím v závěru první čtvrtiny, kdy jsme vedli 20:12, měli jsme poslední útok a místo abychom ho dohráli do poslední vteřiny, dostali jsme čtyři body. To soupeře trochu nakoplo a skóre se neustále tahalo. V závěru rozhodovaly maličkosti a my jsme měli více štěstí, i když jsme nedávali šestky. 
Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda

Byl to daleko těžší zápas než na půdě Arisu, protože se od té doby soupeř hodně zlepšil. V prvním zápase hráli hodně nekoncentrovaně, ale tady jen pokračovala jejich dobrá výkonnost v posledních zápasech domácí soutěže. Zápas se dneska vyvíjel jako na houpačce a v závěru jsme soupeře ve skóre předběhli a vyhráli.

Kdo vám činil největší problémy?

Osmadvacetibodový James. Dnes jsme na něho nemohli najít obranu …. Možná bylo pro nás dobře, že se nechytil další hráč. Možná nám paradoxně pomohl, protože nepustil do hry další své spoluhráče a ti si pak na konci tolik nevěřili.

Na konci pak udělal pár chyb ….

Celý zápas byl ústřední postavou, hodně se hrálo na něho a on často využíval hru jeden na jednoho. V závěru nezbývalo než se na něj sesypat. Udělal pak zbytečnou chybu a místo vyhození na volného spoluhráče chtěl zakončit sám. 

Pavel Pumprlahráč Nymburka
Pavel Pumprla

Jsem rád, že jsme i za nepříznivého stavu dvě minuty před koncem dokázali utkání otočit a dovést do vítězného konce.

James celý zápas a hlavně druhý poločas táhl úplně sám a to se nedá zvládnout. Na konci pak několika chybami a vyfaulováním nám pomohl k výhře.

Myslíš, že na vás ještě trochu ležela porážka z minulého kola nebo vám svazovala ruce tíha okamžiku?

Na minulý zápas jsme už nemysleli. Věděli jsme, že poslední krok bude těžký a zvlášť proti soupeři, který kromě prvního zápasu s námi žádný jiný neprohrál.

Jedním z klíčových momentů byl v závěru i tvůj blok na Jamese. Jak moc tě potěšil?

Jo, to bylo příjemné. Už před tím byly dvě akce, kdy na mě najížděl a vyloženě do mě naskočil. Rozhodčí to pískli jako faul, a tak jsem si dal pozor a zůstal od něj co nejdál. Tušil jsem, že půjde zadržený dvojtakt a vyplatilo se to. Myslím, že to byla trochu rána jeho sebevědomí.

Jak ses cítil bezprostředně po utkání?

Byla to ohromná úleva a radost. Splnili jsme svůj cíl, i když vítězství se nerodilo vůbec lehce. V některých chvílích to vypadalo, že jsme hodně dole a že bude těžké se vrátit. Ukázali jsme ale ohromný charakter a myslím, že si první místo ve skupině zasloužíme.

Dvě minuty před koncem za stavu 67:72 si bral Neno oddechový čas. Jaká byla nálada na lavičce?

Nebyla to příjemná chvíle. V této době se lámal zápas. Věděli jsme, že musíme rychle nějaký koš dát, abychom se dostali zpátky do zápasu a udělali dramatickou koncovku. 

Michal Ježdíksportovní ředitel
Michal Ježdík

Jako fanoušek Arisu bych byl 38,5 minuty hodně spokojený, protože proti favoritovi skupiny to bylo velice těsné utkání, které v koncovce bylo možné  vyhrát. Jako fanoušek Nymburka, bych byl šťastný v koncovce. Tento zápas byl takový, jaký mají diváci rádi: vyrovnané utkání s koncovkou, kterou vyhraje jejich tým. Jako nezaujatý fanoušek bych byl spokojený s celým zápasem.

Co bylo hlavní zbraní soupeře?

Jednak měli Jamese, který byl těžko zastavitelný, ale také hráli dobře jako tým. Měli výborně propracovanou hru. Nám se vyplatilo to, co je v současném basketbalu velice důležité – hráli jsme celých 40 minut a celých 40 minut jsme věřili ve vítězství, i když jsme 38,5 minuty nebyli lepším týmem. O to je toto vítězství cennější.

O čem svědčí poslední dvě minuty, které jsme vyhráli 11:0?

Že jsme dokázali hrát celých čtyřicet minut. V koncovce jsme získali dva rozhodující míče a to nám hodně pomohlo. Dám příklad. Lamayne Wilson dnes neměl nejlepší den na útočné polovině, ale získal nejdůležitější míč zápasu, když ubránil v posledním nájezdu Jamese a po dvou minutých trestných hodech dokázal doskočit míč. To je právě velice důležité a svědčí to o vnitřní síle Nymburka. To je to, z čeho jde obava, když proti nám nastupují české týmy.

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.