A tým | Kooperativa NBL - 08.10.2016 17:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
88
BK ARMEX Děčín . BK ARMEX Děčín . Hosté
39

Komentář k zápasu

Od první minuty se buldozer jménem ČEZ Basketball Nymburk rozjel po palubovce Sportovního centra v Nymburce a bez milosti srovnal se zemí jakékoliv snahy hostů o vzdor už v prvních minutách. Konečný účet se psal za stavu 88:39.

 

Ve hře Nymburka proti Děčínu se nedala najít žádná slabina. Precizní obrana už od počátku dovolila hostům za první deset minut dát tři koše. Dva koše od Jakuba Houšky měly hodnotu jednoho bodu a jeden koš od Tomáše Vyorala měl hodnotu tří bodů. Už začátek mnohé naznačoval. Tři útoky domácích skončily košem, dva útoky Děčína ztrátou. Nymburská hra v útoku, pokud se nejednalo o rychlý protiútok, byla výborně organizována a zakončována přesnou střelbou. Po třech minutách byl rozdíl deset bodů (12:2) a dále stoupal. První time out si vzal trenér Budínský už po třech a půl minutách, za stavu 14:2. Hosté to zkoušeli z dálky, z kratší vzdálenosti, ale body jejich snaha nepřinášela a jen se domácím zvyšovala statistika obranných doskoků, ze kterých pak vyráželi svižně dopředu. Hostům nepomáhaly ani změny v sestavě a snaha trenéra Budínského aktivovat své hráče v obraně i útoku. Když se už konečně Děčínu podařilo probít ke koši, narazil na dlouhé ruce pivota Ibekweho, jenž za chvíli zase fantasticky přihrál Pavlu Pumprlovi na trojku, kterou domácí upravili na 24:2. Odehráno bylo teprve sedm a půl minuty. Do konce čtvrtiny se do listiny střelců zapsalo 8 nymburských hráčů.

 

Neuplynuly ani dvě minut druhé čtvrtiny a hosté už prohrávali o třicet bodů! Pak se přeci jen trochu vymanili ze střelecké neškodnosti a několika koši alespoň přibrzdili velkou rychlostí se otevírající nůžky rozdílu. I na straně Děčína se konečně objevily povedené akce jako přihrávka Jakuba Houšky na Filipa Kroutila (37:12). Jenže na druhé straně přišla fantastické uvolnění Petra Bendy, kterého našla skvostná příhra Vojty Hrubana. Před Petrem byl už jen koš, kterým nymburský pivot míč zasmečoval k všeobecné radosti fanoušků i hráčů. Díky několika nymburským ztrátám, méně přesné střelbě se osm minut druhé čtvrtiny hrálo vyrovnaně 10:10. Závěr prvního poločasu už zase patřil domácím hráčům, kteří už překročili polovinu cesty ke čtyřicetibodovému vedení v zápase (52:16).

 

Po dvaceti minutách byl nebetyčný rozdíl v úspěšnosti střelby. Domácí stříleli s úspěšností skoro 60%, hosté byli čtyřikrát horší. Sant-Roos, Ibekwe a Meier měli dohromady na svém kontě stejně doskoků jako děčínský tým - šestnáct. Celkově v první polovině Nymburk vyhrál na doskoky 28:16. Jediným dvouciferným střelcem byl Howard Sant-Roos s 10 body.

 

Na začátku třetí čtvrtiny byli dvakrát po sobě úspěšní děčínští hráči. Domácí však ukázali trpělivost a výbornou střelu Allena za tři body v poslední vteřině útoku navýšili na 55:20. Jen chvíli poté nebyl Vyoral dostatečně blízko Bryona Allena a ten druhou trojkou opět potěšil domácí kotel. Po minutě upravil Howie po útočném doskoku na 61:20. Psala se 24.minuta a trenér Budínský si vzal oddechový čas. Dvacet bodů za 24 minut, to byl bodový účet hostů. Nejlepším jejich střelcem byl Vyoral s pěti body, který by se v listině nymburských střelců dělil až o šesté a sedmé místo. Kralovali Allen (13) a Sant-Roos (12). Tím ale potupa hostů ještě neskončila. Po další ukázkové kombinaci se za tři trefil Meier (64:20). Stejný hráč a po něm Allen měli na ruce jasnou trojku, ale nedali. Po vzrušené debatě za Bendův faul na Pomikálka zapracovala výborně v defenzívě dvojice Pumprla - Lawrence. Prvně jmenovaný pak na konci rychlého protiútoku vybídl parťáka v útoku Lawrence se snadným dvěma bodům (26.minuta 66:20). Lucky shot pak ke konci čtvrtiny předvedl Matěj Svoboda, jenž dostal příležitost ke hře už od poloviny třetí čtvrtiny. Nejprve zachránil těžký míč u postranní čáry a pak v časové tísni vystřelil na koš. Míč si našel cestu obroučkou odrazem o desku (69:24)! I když převážnou část poslední čtvrtiny sehráli mladíci, projevilo se to na vývoji skóre minimálně.  K vidění byly jak pěkné individuální akce, tak rychlé protiútoky s přesnými přihrávkami a snadným zakončením i kontrolovaný doskok. Pobavilo uvolnění Allena, které postavilo Lukáše Bažanta do role začátečníka (83:35). I když bylo v poločase zaděláno na stovku, nakonec skončil zápas 88:39.

 

Body: Allen 16, Sant-Roos 12 (10 doskoků, 5 asistencí, 1 zisk, 0 ztrát), Meier 12 (6 doskoků), Hruban, Peterka a Pumprla po 9, Svoboda 8, Benda a Welsch 4, Lawrence 3, Ibekwe 0 (6 doskoků, 4 bloky, 2 asistence, 3 zisky, 0 ztrát) - Pomikálek 9, P. Houška 8, J. Houška 6, Vyoral 5, Bažant 4, Kroutil, Šiška a Krakovič po 2, Ježek 1, střelba za 2 body: 47/27:44/14, trojky: 28/9:18/1, TH 9/7:10/8, doskoky: 46:40, asistence 21:10, zisky: 16:4, ztráty: 14:23, fauly: 13:15, valorizace: 120:27, čtvrtiny: 31:5, 21:11, 17:13, 19:10 


Tisková konference: 

Pavel Budínský (trenér BK ARMEX Děčín)

Komentovat takový zápas je pro trenéra velice složité. Řeknu to, co cítím na srdci, svůj osobní názor. Já se stydím za to, co jsme tady dneska předvedli. Chvilkami jsem si myslel, že jsem dneska trénoval družstvo U11 našeho klubu proti Nymburku, protože už od začátku jsme hráli příliš naivně, jemně a nedůrazně. Vůbec jsme nestíhali rychlosti, jakou hrál Nymburk a po první čtvrtině byl zápas jen otázkou skóre. Ano, je to realita, ale dneska nemám pro svoje hráče pochopení, nemám pochopení pro to, jakým způsobem se sebeprezentovali a co se jim dneska chystám říct, to si budou dlouho pamatovat.

 

Ronen Ginzburg (trenér ČEZ Basketball Nymburk)

Zápas jsme dnes kontrolovali od samého začátku. Víme, že Děčín je dobrý tým, který přijíždí vždycky připraven. Nicméně donutili jsme je k několika ztrátám, nám se povedlo hodně rychlých protiútoků a to určilo ráz zápasu. Je to ale stále jen začátek ligy, uvidíme,jak bude pokračovat dál. Já osobně jsem s naším výkonem spokojený.

 

Tomáš Pomikálek (Děčín)

Je opravdu těžké tento zápas komentovat. My jsme utkání začali úplně hrozivě. Začátek 16:2 už mluví za vše a k tomu se vyjadřovat, je docela těžké. My se musíme co nejdříve otřepat z takové porážky a v připravit se na důležitější zápas, který nás čeká v pondělí.

 

Matěj Svoboda (Nymburk)

My jsme k zápasu nastoupili naprosto profesionálně, stoprocentně koncentrovaně, nepolevili jsme v zápase ani na minutu a hráli jsme to, co jsme měli hrát. Dařilo se nám i střelecky.

 

MVP: Anthony Meier

 
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.