A tým | Kooperativa NBL - 02.02.2019 18:00

USK Praha USK PrahaDomácí
59
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
97

Komentář k zápasu

Základní část jsme zvládli čistou jízdou. Nevyzráli na nás, podle všeobecného očekávání, ani hráči USK Praha, pro které byl ve hře postup do skupiny A1. Především díky druhé čtvrtině jsme vyhráli 97:59.

 

Pokud by USK vyhrálo, mohlo by pomýšlet při výhře Kolína v Pardubicích (což se nakonec stalo) na postup do A1 z osmého místa. Obrpřekvapení se nekonalo, protože jsme kromě první střely USK měli zápas plně pod kontrolou.

 

O tom, zda bude USK konkurenceschopné, rozhodovaly trojky. Pokud je USK dávalo, což bylo v první čtvrtině a také v některých úsecích druhého poločasu, rozdíl se zvyšoval jen nepatrně. Trenér Amiel rozdělil minuty mezi všechny hráče ještě rovnoměrnější než v jiných podobných zápasech. Ani jeden z hráčů nepřesáhl 20 minut na palubovce a nikdo neměl méně než 12 minut. Také všichni hráči zaznamenali nějaké body. Nejlépe pálil revolver Bočimu, který za necelých dvacet minut proměnil všechny čtyři trojky, osm z osmi trestných hodů a to dalo dohromady dvacet bodů. Když se k tomu přidá 5 asistencí a 5 získaných faulů, vyjde nám nejužitečnější hráč zápasu s 30 rankingovými body. 

 

V zápase jsme si udrželi výbornou úspěšnost střelby z pole a když se k tomu přidá 14 útočných doskoků, je jasné, že většina našich útoků skončila košem. Zvlášť když k tomu připočítáme ještě třicet tři trestných hodů. Na doskoku jsme dominovali i celkově, jen v počtu získaných míčů nás USK o jeden porazilo.

 

USK se doma v první čtvrtině drželo především díky třem trojkám, my jsme vystřelili z perimetru jen dvakrát. Všechny akce jsme tlačily přes podkošový prostor. I to byl důvod, proč jsme stáli na čáře středných hodů průměrně přesně každou minutu (10 trestných hodů). Také jsme hráli rychle dopředu, a kdybychom proměnili všechny nájezdy, vedli bychom o více než dvacet bodů už po první čtvrtině.

 

Druhou desetiminutovku začal dunkem Mike Myers, ale po trojce Sehnala sehnal náš trenér všechny své hráče k postranní čáře k time outu. Minutová porada pomohla. Vyo trefil trojku a když Mičego proměnil svou střelu zpod koše, vedli jsme poprvé dvouciferným rozdílem. To jsme ale jen ladili nástroje. To pravé začalo za chvíli. USK zaznamenalo několik ztrát, nějaký airball a už se zápas rozběhl tím správným směrem. Vojta potlačil skóre trojkou, stejně tak jako po chvíli Pampi po výborné přihrávce Gena. Asi nejkrásnější akce zápasu se urodila za stavu 37:51. Geno zachytil lajdáckou přihrávku jednoho z hráčů USK, vyslal přihrávku na půlku, kde už sprintoval Boči, a protože byl Vojta už sám tváří v tvář koši, nesla se od Bočiho nad rukami bránícího Böhma přesně načasovaná asistence a našla Vojtovy ruce nad obroučkou. Takové zakončení si Vojta rozhodně nenechá ujít. Touto akcí alley-oop dokončil naši dvaadvacetibodovou šňůru, kterou přerušil jen koš Mareše. Trojkou po zisku Gena zakončil první poločas Boči a stanovil tak třicetibodové vedení po dvaceti minutách.

 

Druhý poločas se hrál tak nějak jen pro formu. Vyhráli jsme třetí i čtvrtou čtvrtinu, ale pravděpodobně jsme si nechávali nějakou munici na středeční zápas v Lize mistrů. Druhý poločas jsme při plné kontrole vývoj zápasu nastříleli o 8 bodů více než domácí, který stříleli lépe trojky než ve druhé čtvrtině a tím přeci jen odvrátili totální propadák. Před stovkou se nakonec domácí ubránili.

 

Oren Amien (trenér ČEZ Basketball Nymburk): „Kontrolovali jsme hru od prvních minut a vždy říkám, že pokud střílíte s dobrou úspěšností, máte větší šanci vyhrát. A my dnes stříleli dobře, rozdělili jsme minutáž. Přijeli jsme s respektem, soupeře jsme dobře znali, připravili se a dosáhli svého. Přeji trenéru Repešovi a jeho týmu hodně zdaru a možná se naše cesty ještě zkříží v letošním ročníku.“

 

Dino Repeša (trenér USK Praha): „Nezačali jsme úplně tak, jak jsem si přál. Nechtěli jsme rychlé protiútoky soupeře, ani druhé šance na střelu po útočném doskoku. Později jsme se snažili rychlostně přizpůsobit a dali Stevanoviče na pozici 5. Do té doby jsme neměli žádný protiútok. Nejsem šťastný z toho, jak jsme v útoku řešili obranu Nymburka, která nás přebírala. Pracovali jsme na tom tři dny, ale práce hráčů bez míče nebyla dobrá. V momentě, kdy Nymburk přebíral, bylo horší dostat míč do dolního postavení. Můžeme růst jen, když se jednotlivě posuneme výš.“

 

Body: Sehnal 13, Mareš 11, Křivánek a Petružela 8, Stevanovic 7, Appleby a Böhm 5, Mazič 2 - Bohačík 20, Wright 13, Hruban 12, Davis 11, Lawrence 8, Benda 6, Kříž, Myers a Vyoral po 5, Novotný, Peterka a Pumprla po 4, střelba za 2 body: 29/13:38/21, trojky: 30/8:21/11, TH: 18/9 : 33/22, doskoky: 28:47, fauly: 25:19, ztráty: 14:12, zisky: 8:7, čtvrtiny: 20:27, 9:32, 16:19, 14:19

 
Folimanka, USK Praha

Folimanka, USK Praha

Adresa:
Na Folimance 2
120 00 Praha 2

Kapacita haly: 1300 diváků

GPS: 50°04' 01.066" N, 14°25' 55.085" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.