A tým | Basketball Champions League - 14.11.2018 20:30

Baloncesto Fuenlabrada Madrid Montakit Baloncesto Fuenlabrada Madrid MontakitDomácí
71
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
72

Komentář k zápasu

Na předměstí Madridu byl k vidění zajímavý basketbal a stíhací jízda domácích, která však neslavila úspěch, i když v poslední čtvrtině jsme už všichni cítili na zádech dech rozparáděného španělského býka.

 

Upřímně, pokud by vyhrál domácí tým, bylo by to dnes hodně nespravedlivé. Za celý zápas ani jednou nevedl. V poslední čtvrtině byli objektivně domácí lepší, ale nám se nohy nepodlomily, i když nás domácí zasypali houfem přesných střel za dva, ale hlavně za tři body. My jsme odráželi jejich mocná tempa přesnou střelbou trestných hodů a možná i ti největší ateisté se dnes dali na chvíli na modlení.

 

Trenér Amiel poslal na palubovku sestavu se dvěma vysokými pivoty Bendou a Davisem, kterým na perimetru pomáhali Hruban, Bohačík a Lawrence. Utkání začalo plným soustředěním na obranné polovině, po čtyřech minutách byl stav 2-3. Po dvou rychlých protiútocích, kdy šel nejprve Boči sám na koš a pak po zisku zakončil Vojta dunkem Genovu přihrávku, jsme se poprvé trochu cukli do vedení. Po chvíli upravil Petr trojkou na 5:10. Tradičně v polovině první čtvrtiny začala výměna našich hráčů. Čtyři body Braceyho, přičemž jeho druhý koš, kterým jsme přiblížili rozdíl deseti bodům, byl z hodně těžké pozice za pohybu do strany. Na začátku 9.minuty si Mičego vyškolil svého obránce a za lehkého pískotu, kterým dávali domácí fanoušci na vědomí, že se jim výkon jejich hráčů moc nelíbí, upravil na 8:18. Bracey Wright posun rozdíl na tucet, ale poslední dva koše patřily domácím. Při vyrovnané střelbě trojek i trestných hodů se rozhodovalo ve střelbě za dva body. Domácí 8/4, my 13/8. Důležitý byl i poměr ztrát 6:2.

 

Dobrá obrana, se kterou jsme se prezentovali v prvních deseti minutách, se přenesla i do druhé čtvrtiny. Také v útoku jsme ukázali pěkné akce, kterým však chybělo bodové vyjádření. Především v úvodu, kdy jsme při dvou útočných doskocích třikrát rozezvučeli přední část obroučky. Alex si záhy připsal druhý faul a na chvíli ho nahradil Myers. Po jednom společném tréninku však byl jeho přínos malý, nicméně nechal chvíli svého spoluhráče odpočinout. Když jsme neproměnili alley-oop a domácí skórovali z rychlého protiútoku, vzal si náš trenér oddechový čas. Vedli jsme 22:17 a ze střelecké mizérie nás vytáhla divoká střela Vojty ze záklonu. Kdo ho ale zná, ví, že v takových na první pohled krkolomných pozicích se náš snajpr vyžívá. Domácí sice trojkou za clonou snížili na 20:24, ale technická chyba Gonzalese za komentář znamenala úpravu skóre na 20:28, ale tím naše představení ve druhé čtvrtině ještě nekončilo. Mičego „and one“, Vojta trojka a Bracey čtyři trestné hody vynesly při třech bodech domácích vedení 38:23 v poločase. Stále jsme byli lepší na doskoku, pochopitelně i v obraně a v aktivitě směrem ke koši.

 

Na úvod třetí čtvrtiny přišly chvíle Alexe. Nejprve vystihl trochu naivní přihrávku Popoviče a v nájezdu jedna na nula zakončil, pak zužitkoval povedenou nahrávku na krátko od Vojty. Stav byl 24:42. Pak přišly dvě Alexovy chyby. Nejprve mu soupeř vyrazil míč z rukou a pak se dopustil kroků, což Popovič potrestal dlouhou trojkou. Za stavu 29:42 si vzal oddechový čas náš kouč. Fuenlabrada vytáhla obranu, ale s presingem jsme si poradili dobře, avšak se zakončením se nám nepoštěstilo. Drobný risk v obraně uvolnil na perimetru Garciu a ten se nemýlil. Už už chytali domácí tempo, ale do patřičných mezí je odkázal nejprve Gino. Chvíli poskakující míč nakonec zamířil do koše, těžkou střelu proměnil i Bracey (34:50). Pak se ale ukázalo, jak je basketbal rychlý sport plný zvratů. Popovič po soustavě clon proměnil první trojku a následujícího útoku přidal Garcia druhou trojku. Alex pak proměnil jednu šestku, a domácí, jak byli v laufu, zkusili další trojku. Ta se naštěstí neujala a podle hesla nedáš-dostaneš, zůstal v levém rohu chvilku volný Vojta. Ten moc času na střelu nepotřebuje - 40:55.

 

Přišla poslední čtvrtina, náskok patnácti bodů … všechno bylo na dobré cestě k cennému vítězství. Totéž si nemyslel Slovinec Luka Rupnik. V první minutě dal dvě trojky a rázem byl náskok pod deseti body. Stejný hráč přišel s dalším košem za dva body a bylo to 50:57. A když Nogueira rozložil trojku na 2+1, po třech minutách čtvrté čtvrtiny už nám dýchali domácí na záda. Na vině byly i tři útočné fauly našich hráčů. Z nájezdu první snahu odrazil Wright, ale faul Rupnika na trojce znamenal snížení na 56:59. Kdo jiný by měl zakročit než Vojta. Trpělivě číhal na levém rohu, odkud už jednu střelu proměnil, a když tam dostal míč, zkusil to znovu - 56:62. Za stavu 60:64 se Cruz dopustil úmyslného faulu. Sice se rozhodčí museli poradit s videem, ale k nevoli domácích fanoušků, se Petr Benda postavil na čáru trestných hodů. Nervy jako špagáty - proměnil oba. Následný útok nám nevyšel a Garcia trojkou zase bod z našeho vedení srazil (63:66). Dominový efekt, když jeden ze spoluhráčů strčil do Rupnika a ten pak do Wrighta, poslal na čáru trestných hodů Braceyho a sebe pro pět faulů mimo palubovku. Trestné hody byly úspěšné, ale Garcia další trojkou zase ubral bod (66:68). Petr Benda s klidem odstřelovače proměnil další dvě šestky. Jak odpověděl Garcia? Asi tušíte. Ano trojkou. Na starosti ho měl Boči, ale nestihl dorotovat z pozice mezi dvěma střelci na perimetru. Náš kouč za čárou poskakoval jako čertík, nicméně stav byl 69:70. Bracey proměnil obě šestky. Do konce zápasu zbývala minuta. Popovič trojkou nevyrovnal, ale dopich Gonzalese byl účinný (71:72). Geno koš nedal Cruz na druhé straně také ne. Míč se dostal ven ze hřiště a na poslední útok jsme měli 6 sekund. Domácí nás nestačili faulovat, Vojta se kontaktu vyhnul, až Wrighta na půlce zastavil Gonzales. Rozhodčí posoudili zákrok jako nesportovní, a protože už Gonzales jeden nesportovní faul měl, musel do sprch. Devět desetin sekundy před koncem šel do té doby přesný střelec na čáru trestných hodů. Nedal ani jeden, ale vzhledem k předchozí klasifikaci nedovoleného zákroku jsme měli míč my. Vojta stihl vystřelit, ale to už z hlediska výhry nic neřešilo.

 

Body: Garcia 15, Rupnik 12, Popovič a Cruz 8, Llorca 7, Nogueira 5, O’Leary, Gonzales, Eyenga po 4, Clark 3, Bellas 1 - Wright 20 (7 doskoků, TH 10/8) Hruban 20, Benda 9 (7 doskoků), Lawrence 7, Peterka 6 (5 doskoků), Bohačík a Davis 5, střelba za 2 body: 32/14:43/20, trojky: 33/11:23/4, TH: 14/126/20, doskoky: 37:44, ztráty: 13:12, fauly: 21:22, čtvrtiny: 12:20, 11:18, 19:19, 29:15

Polideportivo Fuenlabrada

Polideportivo Fuenlabrada

Adresa:
Polideportivo Fernando Martin
Calle de Grecia, 2, 
28943 Fuenlabrada, Madrid, 
Španělsko

GPS: 40°16'56.9"N 3°48'02.2"W

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.