A tým | Basketball Champions League - 29.01.2019 18:30

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
104
Baloncesto Fuenlabrada Madrid Montakit Baloncesto Fuenlabrada Madrid Montakit Hosté
87

Komentář k zápasu

Proti španělské Fuenlabradě jsme podali výborný výkon, byť jsme se nevyvarovali slabších okamžiků, měli jsme utkání od páté minuty pod kontrolou a zápas vyhráli 104:87.

 

Jediným stobodovým vítězstvím včerejšího programu BCL a třetím celkově v naší účasti v Lize mistrů jsme udrželi šance na postup do play-off poháru FIBA Europe Cup, o který aktuálně hrajeme. Přestože soupeř přijel bez nemocného trenéra a několik hráčů nahradil osmnáct až dvacetiletými hráči, stále to bylo družstvo z nejlepší ligové soutěže Evropy. Navíc hlavní hráči jako Rupnik, Kravcov, Garcia nebo Kemp nechyběli. Jediné, co mohlo soupeři hrozit, že jim dojdou fyzické síly.

 

Oba dva týmy střílely trojky s velkou přesností nad padesát procent. Soupeř vyslal 23 pokusů a proměnil tucet, my jsme byli o jednu trojku lepší, ale spotřebovali jsme o jeden pokus méně. Především Rupnik v úvodu ukázal, jak rychlým střelcem bez nervů je. Možná nám trochu připomněl Dardana Berishu. Jenže my jsme si schovali dvě nejlepší trojky na poslední desetiny sekund dvou hracích období. Tu první vyslal těsně před klaksonem první desetiminutovky Geno, tu druhou před koncem třetí čtvrtiny zase Bracey Wright.

 

Další bojovou zónou byl podkošový prostor. Fuenlabrada přijela se dvěma typově odlišnými ale dominantními pivoty. Rus Kravcov byl s 212 centimetry nepřehlédnutelný i svými kilogramy, se kterými na začátku zápasu Petr Benda velice těžce bojoval. Silový pivot se tlačil do zakončení jako buldozer. Naproti tomu lehkonohý Maurice Kemp měřil „jen“ 203 cm, ale výskok měl výborný. Kemp ukázal především pod naším košem několik povedených akcí, když pomohl šesti útočnými doskoky. Na naší straně bavil diváky Mike Myers, který se v tomto zápase našel a emoce z jeho výrazu jen sálaly. Například po krásném alley-oop z asistence Pampiho nebo po bloku na Llorcu. Ke střelbě 8/6 přidal 7 doskoků, 2 asistence a žádnou ztrátu.

 

Fuenlabrada nás v úvodu zasypala třemi trojkami, po jedné dali Garcia, Rupnik a Kemp. Nejvíce našeho trenéra rozčílila Rupnikova, že dokonce už po dvou minutách vystřídal Gena zodpovědného za jeho bránění. Po dvou a půl minutách byl stav 2-11 a svůj první oddechový čas si vzal trenér Amiel o hodně dříve než obvykle. Zhruba za stejnou dobu, jako uplynula od začátku zápasu, jsme se dostali do vedení, když hosté nedali ani bod a na naší straně se po dvoubodových koších prezentovali Hruban, Bohačík, Davis a Benda. Pak se zase připomněl Rupnik svou rychlou rukou, na což odpověděl Petr Benda ze střední vzdálenosti. Dunk Kempa poslal Fuenlabradu čtyři a půl minuty před koncem první čtvrtiny do vedení. Bylo to však naposledy, co španělský tým vedl a co horší pro ně, do konce čtvrtiny už nezaznamenali ani bod. Nedůrazný útok hostů, několik jejich ztrát a děravá obrana v kombinaci s naší hrou na vlně euforie přinesla dvaadvacetibodovou čistou šnůru našeho týmu, kterou přerušil jen konec první čtvrtiny. Za vedení o 20 (36-16) najednou soupeř přestal ztrácet, k trojkám a útočným doskokům přidal i hru dovnitř přes své vyšší pivoty a náš náskok téměř zlikvidoval. Pomohla tomu i zónová obrana, kterou ve druhé čtvrtině praktikoval.

 

Krátce po začátku druhého poločasu jsme už na zádech cítili dech dotahujících toreadorů od Madridu. Vyjádřeno číselně, rozdíl byl jediný bod 51-50 a na dvacetibodové vedení zůstaly jen příjemné vzpomínky. Naše hra se opírala o brejky tažené všemi hráči a postupně se lepšící obranou. Nedůslednost a také menší výška a fyzično kolem koše při obranných doskocích nás ale stály dost obdržených bodů, a tak se hosty i při dobrém střeleckém dni Wrighta dlouho nedařilo setřást. Slabší střelba za tři body Fuenlabrady nás přeci jen pomalinku posouvala do vedení. Na konci třetí čtvrtiny, po buzzerbeateru Braceyho jsme vedli 80:68. Radost byla veliká, ale ostražitost nutná.

 

Ve čtvrté čtvrtině se rozdíl pohyboval kolem deseti bodů a pak nesportovní faul na půlce od Gena pomohl hostům ke čtyřem bodům a snížení našeho náskoku pod deset bodů (86:78). Pak se monster blokem prezentoval Mike a na druhé straně dal Bracey trojku. Kemp se nedal zahanbit a odpověděl košem stejné hodnoty. Že i naši pivoti umí střílet za tři, dokázal Petr Benda a po jeho koši začala poslední pětiminutovka. Minutu se střílelo na obou stranách bez dostatečné přesnosti, ovšem na další dvě minuty jsme si nechali dvě trojky a jednu dvojku a najednou byl stav 100:81. Hosté měli problémy zakončit v limitu pro postupný útok a naše převaha byla více než patrná. Na konci sice hosté konečný výsledek korigovali, ale radost nad vítězstvím nám to nevzalo.

 

Body:  Wright 21, Lawrence 14, Bohačík, Benda a Myers po 13, Hruban 12, Peterka 10, Davis 4, Vyoral 2, Pumprla a Kříž po 1 - Garcia a Kemp po 20, Rupnik 13, Llorca 12, Kravcov 11, O’Leary 7, Ehigitor a Martin po 2, střelba za 2 body: 44/28:44/20, trojky: 22/13:23/12, TH: 14/9:17/11, doskoky: 29:36, asistence: 30:19, ztráty: 10:18, fauly: 20:17, čtvrtiny: 28:16, 21:27, 31:25, 24:19, body po útočném doskoku: 8:18, body z rychlého protiútoku: 25:9, body lavičky: 48:11. 

Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.