A tým | Kooperativa NBL - 10.03.2019 17:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
83
BK JIP Pardubice BK JIP Pardubice Hosté
77

Komentář k zápasu

Ačkoli jsme se v 5. kole nadstavby Kooperativa NBL museli doma hodně nadřít, nakonec jsme urvali vítězství 83:77 nad Pardubicemi. Ty sice prohrály popáté z posledních šesti zápasů, ale předvedly sympatický výkon a zlobily i díky 24 bodům reprezentačního pivota Ondřeje Kohouta. V závěru jsme ale zkušeně nedovolili drama.

Úvodní rozskok musel být na poslední chvíli zhruba o deset minut posunut kvůli technickým potížím a nečekaná pauza se na našich hráčích projevila. Oproti předchozím zápasům se nedostali hned do tempa a brzy prohrávali 1:8. První čtvrtinu ale zakončili šňůrou 13:0 a získali tak zápas pod svou kontrolu. Trojkou s klaksonem první desetiminutovky k tomu přispěl Pavel Pumprla. Šest bodů dal během šňůry Bracey Wright.

Pardubice ale oproti předchozím zápasům hrály velmi solidně a druhou čtvrtinu dokonce o bod vyhrály. Stále se tak držely ve hře. Starali se o to zejména pivoti Kamil Švrdlík a Ondřej Kohout. Ten byl hlavní postavou druhé půle a měl tak hlavní podíl na tom, že se Východočeši drželi v kontaktu až do koncovky.

Ještě šest minut před koncem byl rozdíl pouhých pět bodů, ale pak dal Vojtěch Hruban důležitou trojku a šňůrou 7:0 získal dvouciferné vedení. Hosté se však nenechali zlomit a třicet vteřin před koncem snížili na čtyři body. Vedení už jsme si ale zkušeně pohlídali, když pomohly útočné doskoky.

Právě doskoky držely tým, kterému se tentokráte nedařila tolik střelba. Z trojky svěřenci trenéra Orena Amiela trefili jen šest z dvaadvaceti pokusů. Možná se na nich projevilo, že za poslední týden mohli ve své hale trénovat jen jednou.

Komplikace se objevila i u fanoušků, když někteří zakoupili vstupenky s chybným datem 9. března. Pokud k nim patříte i Vy, můžete si takovou vstupenku vyměnit za lístek na jiné utkání dle vlastního výběru.

Body: Hruban 18, Wright 16, Bohačík 12, Kříž 9, Benda a Davis po 7, Pumprla 6, Myers 4, Peterka a Šafarčík po 2, Vyoral 0. - Kohout 24, Švrdlík 12,Pavlović 11, … fauly: 18:24, TH: 30/21:18/16, trojky: 6:7, doskoky: 45:39, ztráty: 15:15, zisky: 9:10, asistence: 16:19, čtvrtiny: 20:13, 22:23, 21:18, 20:23, Hráč utkání: Hruban (Nymburk).


Oren Amiel (trenér Nymburka): “Proti Pardubicím musíme být vždy co nejlépe připraveni. Dnes nám nešla střelba tak, jak bychom potřebovali. Proto to pro nás bylo těžké utkání. Ale musíme také ocenit výkon Pardubic, které odvedly v obraně dobrou práci. Vždy byly u našich střelců a nedávaly nám volné střely. Musíme už ale myslet na další zápas, který je jen za dva dny. Přeji Pardubicím, ať se jim hráči brzy uzdraví, a hodně zdraví.”

Levell Sanders (trenér Pardubic): “Byl to dobrý zápas z obou stran. My se hodně snažili, ale proti tak silnému soupeři potřebujete téměř ideální zápas. Domácím pomohl doskok, který je držel celý zápas. A rozhodly maličkosti. Musíme dál makat, doufat, že se brzy vrátí zranění hráči a dál se snažit.”

Ondřej Kohout (hráč Pardubic): “Můžeme odejít s hlavou nahoře. Byl to dobrý výkon a nechybělo moc a mohli jsme urvat i vítězství. Chyběli nám ti tři zranění hráči, což se odrazilo na tom, že nám došla energie a dovolili jsme soupeři lehké doskoky. S tím, co jsme tady byli, jsme předvedli asi maximum.”

Vojtěch Hruban (hráč Nymburka): “Pardubice přijely s velkou chutí, dali do toho hodně energie a nedávali nám nic zadarmo. Nemohli jsme běhat do protiútoků a nedávali jsme tak lehké koše. Proto jsme ten zápas neutrhli. Vždy, když jsme se dostali na plus deset, tak Pardubky daly těžkou střelu a byly zpátky v zápase. Takže jsme to museli ubojovat až do konce. Rozhodly jedna, dvě akce, jedna střela, doskok, byl to hezký a vyrovnaný zápas.”
Sportovní centrum Nymburk

Sportovní centrum Nymburk

Adresa:
Sportovní centrum Nymburk
Sportovní 1802
Nymburk

GPS: N 50° 10' 40.893" E 15° 03' 33.201"

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.