A tým | Český pohár - 10.02.2019 17:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
102
BK Opava BK Opava Hosté
68

Komentář k zápasu

Zápas v Novém Jičíně, ve kterém se rozhodovalo o držiteli Českého poháru skončil podle očekávání naším vítězstvím 102:68. Jakožto překvapením nebyl konečný výsledek, nebyl neočekávaný ani průběh finálového zápasu.

Opava musela oželet Jakuba Šiřinu, který má odraženou patu a v průběhu zápasu se navíc zranil trojkový specialista Jurečka. Zranění přišlo už ve fázi zápasu, kdy bylo o všem rozhodnuto. Absence prvního rozehrávače nebyla na výkonu Opavy v první čtvrtině patrná. Bodově ho zastoupil Václav Bujnoch, jenž za první poločas nastřílel 19 bodů. Opava nás ničila útočnými doskoky, kterých měla za dvacet minut devět. „Opava to hrála hokejovým stylem. Hodili míč na útočnou polovinu a tři borci vyběhli na doskok,“ smál se Vojtěch Hruban.

V první čtvrtině se Opava držela bodově před námi s výjimkou prvních několika desítek sekund. Naše ztráta nabrala v úvodním dějství maximální hodnotu sedmi bodů, ale žádné panické záchvaty to našim hráčům nepřivodilo. Stále si hráli to svoje. O prvních 18 bodů Opavy se postarali jen dva hráči Kouřil a Bujnoch. Pak Zbránek trefil trojku, na kterou však vzápětí odpověděl Hruban. Závěrečný náš nápor zosnovala americká dvojice Wright (5 bodů) a Davis (koš s faulem). Právě košem s faulem Alex vyrovnal na 26:26.

Ve druhé čtvrtině nás i nadále bodově táhl Bracey a když Petr Benda proměnil trojku, rozdíl ve skóre se pomalu dostával k první desítce. Bujnoch s Kouřilem ještě pomalu klesající prapor pozvedli. Ovšem jen na své dva koše. Pak zaúřadoval Vyo a Per Benda poprvé po 16 minutách zápasu dostal skóre do dvouciferného rozdílu (44:33). Na jedenácti bodech vydržela až do poločasové přestávky.

Ještě zkraje třetí čtvrtiny dokázala Opava vzdorovat a na naše dobře připravené akce bodově odpovídat. I proto se skóre pohybovalo kolem deseti bodů. Opava zkusila zónu, ale naši trojkoví střelci do té doby jen odpočívali. Když teď získali lepší pozice, začali úřadovat. Ve druhé půlce třetí čtvrtiny jsme rychle navýšili náskok až na 21 bodů a začalo být nad slunce jasné, že největší pohár z připravených do Opavy nepojede. Nejvyšší rozdíl zápasu ustanovil posledním košem Vyo na hodnotě 23 bodů (77:54).

V poslední čtvrtině si krásně někteří hráči zasmečovali a v poklidu jsme si šli pro vítězství. Jako správný kapitán navíc dvě a půl minuty před koncem překonal Pavel Pumprla stobodovou hranici. Svou nejkrásnější smeč si Pampi nechal na úplně poslední koš letošního Final 4 Českého poháru. Vojta získal míč, prodloužil ho trochu kuriózně na Pavla Pumprlu, který se pak vznesl nad obroučku.

Body: Wright a Hruban po 17, Pumprla 12, Lawrence 10, Myers 9, Bohačík 8, Benda, Peterka a Vyoral po 7, Kříž 5, Davis 3, Novotný 0 – Bujnoch a Kouřil po 19, Zbránek 7, Dragoun 6, Švandřlík a Kvapil po 4, Jurečka 3, Bukovjan, Štěpánek a Slavík po 2
TH: 27/20 – 22/14, trojky: 10 – 6, doskoky: 45 – 38, zisky: 7 – 7, ztráty: 10 – 9, asistence: 18 – 9, fauly: 19 – 23, čtvrtiny: 26:26, 25:14, 26:14, 25:14

Oren Amiel
„Dlouho to bylo vyrovnané proto, že Opava je dobrý tým a někdy ve finále nezáleží na tom, s kým hrajete, protože pořád jste pod tlakem, který musíte zvládnout. A my když hrajeme domácí pohár, tak se pokaždé čeká výhra. A s tím se musíme pokaždé poprat. Jsem ale rád, že po těch posledních těžkých pěti týdnech, spoustě zápasů a spoustě zklamání pořád máme kluky, kteří to dokážou odtáhnout jako lídři a dotáhnout zápas k vítězství. K němu nám pomohlo to, že jsme postupně přitáhli obranu, hráči zodpovědněji přistupovali ke krytí svých hráčů, líp jsme doskakovali a atakovali Opavu vyrážením do brejků.

Petr Czudek:
Souhlasím, že Vašek Bujnoch z toho dnes udělal zápas. My jsme nechtěli být jako ovce na porážku, chtěli jsme se soupeři postavit. Nymburk ze začátku hrál vlažně, ale když se dostal do svých otáček, bylo vidět, že je někde jinde než my. Já ale musím poděkovat klukům, že do toho dali opravdu všechno. Kvalita a potom i síly byly nicméně na straně soupeře… A pokud jde o dvě nová zranění Kuby Šiřiny ze soboty a Luďka Jurečky z dnešního zápasu, už jsem kolegovi z Nymburka říkal, že mám dvě příjmení a to druhé je Zraněný.
Sportovní hala Nový Jičín

Sportovní hala Nový Jičín

Adresa:
"Bazén"
Novosady 914/10, 
Nový Jičín

GPS: 49°35'54.604"N, 18°0'44.849"E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.