A tým | Kooperativa NBL - 26.05.2019 17:15

BK ARMEX Děčín BK ARMEX DěčínDomácí
65
tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball Nymburk Hosté
76

Komentář k zápasu

Už jen jediná výhra nás dělí od obhajoby titulu v Kooperativa NBL. Ve druhém finálovém utkání jsme na hřišti Děčína v defenzivně laděném souboji zvítězili 76:65. V sérii hrané na tři vítězství tak vedeme už 2:0 a v úterním utkání můžeme doma už získat svůj šestnáctý titul v řadě za sebou. Navíc ho stále můžeme získat bez jediné porážky v sezoně, což se nám dosud povedlo v historii jen jednou.

Oproti prvnímu duelu od začátku dominovaly obrany. A když už se objevil volný střelec, tak se netrefil. Skóre tak narůstalo pomalu. Na naší straně se pod košem prosazoval Michael Myers, v děčínském dresu zlobili hlavně Lamb Autrey s Ondřejem Šiškou.

Prvních pět minut druhé čtvrtiny se naši hráči nedokázali v útoku prosadit a Děčín šel do těsného vedení. Pak ale Myers předvedl hodně důraznou smeč, kterou nabudil spoluhráče. Vzápětí přepnul na vyšší level Eugene Lawrence, který odehrál nejvydařenější zápas v letošním play off. Dvakrát po sobě získal míč a šel do brejků, při kterých byl tvrdě faulován. A po dalším brejku Vojtěcha Hrubana si Děčín bral time out za stavu mínus pět.

Válečníci se ale udrželi v kontaktu a nepouštěli nás do dvouciferného rozdílu. Až ve třetí části série trojek zařídila výraznější náskok, který nakonec narostl až na 19 bodů, když se rozstříleli Hruban s Lawrencem.

Ale ani to oproti prvnímu duelu Děčín nezlomilo a dokázal zápas ještě zdramatizovat. Po trojce Lukáše Feštra, pěkné smeči Šišky, který přidal i trojku, byl čtyři minuty před koncem rozdíl jen čtyři body. Pak ale Myers proměnil trestné hody, Hruban dal trojku a výsledkem byla šňůra 9:0, která definitivně rozhodla o našem vítězství.

Děčín tak může těšit alespoň to, že nás udržel na 76 bodech, což je náš druhý nejnižší počet nastřílených bodů při vítězném utkání na venkovní palubovce ve finálové sérii vůbec. Méne bylo jen v roce 2008, kdy jsme na palubovce v Novém Jičíně dali 67 bodů. Ale i naše obrana byla dnes pevná.

K výhře pomohlo i třicet našich věrných fanoušků, kteří se snažili konkurovat bouřlivé atmosféře v Děčíně. A jeden z nich Marek Dytrych dokonce bojoval o ceny v poločasové soutěži a skončil těsně druhý. 

BK ARMEX Děčín - ČEZ Basketbal Nymburk 65:76 (14:19, 14:16, 18:28, 19:13)
Nejvíce bodů: Autrey 25, Feštr 13, Šiška 11 - Hruban 20, Lawrence 18, Myers 14, Benda 11, Peterka 7, Pumprla 4, Wright 2, Bohačík, Davis a Šafarčík po 0, Vyoral nehrál.  Fauly: 25:18. TH: 17/11 - 21/15. Trojky: 8:7. Doskoky: 38:41. Ztráty: 15:17. Zisky: 6:9. Asistence: 12:17.

Oren Amiel (trenér Nymburka): „Byla velmi dobrá atmosféra. Bouřlivé prostředí nás namotivovalo k vítězství. A věříme, že v úterý sérii ukončíme.“

Tomáš Grepl (trenér Děčína): „Odbojovali jsme to od první do poslední minuty, ale Nymburk má našlapaný kádr a je těžké se s nimi udržet. Jsem ale rád, že jsme trochu odčinili ten druhý poločas z prvního utkání, který se nám nepovedl. Musíme teď rychle zregenerovat, abychom v úterý zas mohli celý zápas odbojovat a být důstojným soupeřem."

Pavel Pumprla (kapitán Nymburka): „Atmosféra byla super, tak jako v Děčíne vždycky. Domácí i my jsme si to užili. Nečekal jsem, že když jsme odskočili na 19 bodů, že se to ještě zvrtne do toho, že se budeme o výhru obávat, takže jsme rád, že jsme to ubojovali. Utkání to přidalo hodně na zajímavosti. Děčín si za celou sezonu takový dobrý zápas zasloužil. My na ně ohledy ale brát nebudeme a v úterý chceme sérii ukončit a doma bychom to měli zvládnout."

Robert Landa (kapitán Děčína): „I když děláme, co můžeme, tak soupeř svou kvalitou a zkušeností nás k vítězství nechce pustit. Ale my se o to pokusíme i v Nymburce. Oceňuji, že i když do nich zajíždíme, tak to dokáží ustát. Pozitivní je, že jsme se dokázali vrátit do zápasu, ale pak přišla moje ztráta v útoku."

Eugene Lawrence (rozehrávač Nymburka): „Atmosféra tu byla hodně nepřátelská a to občas dodá energii navíc. To se dnes stalo u mě. Snažil jsem se spoluhráče táhnout ještě víc než jindy. Jsem připravený na tvrdé fauly, jaké tam dnes byly. Děčín je hodně fyzický tým, dělá vše pro výhru. Mě tím ale nerozhodí. když hrajete na hráče, jako je Robert Landa, musíte být připraveni, že vám nedá nic zadarmo a nesmíte se nechat rozhodit, když do vás zajede. Doufáme, že v úterý ukončíme sezonu, ale nesmíme se uspokojit. Děčín přijede bojovat, my nesmíme polevit a doma musíme dodělat svou práci.“

Michael Myers (pivot Nymburka): „Děčín hraje tvrdě a trochu i zákeřně, ale my s tím počítáme a oplácíme jim stejnou mincí. Já se snažím především dostat do hr svou energii a atletičnost. To se povedlo ve druhé čtvrtině, kdy jsme se nemohli trefit, tak jsem to tam tvrdě zasmečoval a prolomil to. Spoluhráčům to dodalo energii. Líbí se mi atmosféra, jaká byla dnes, dodává mi to energii. Zpět do Děčína už ale nechci. Těším se domů za rodinou, takže hodlám v úterý sérii ukončit."
ČEZ Sportcentrum Děčín

ČEZ Sportcentrum Děčín

Adresa:
Maroldova 2, 
405 02 Děčín

Kapacita: 1.200 diváků

GPS: 50° 46' 53.307" N, 14° 12' 59.675" E

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.