A tým | Mattoni NBL - 06.04.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
93
BK Děčín BK Děčín Hosté
72

Názory před utkáním

Pavel Budínskýtrenér Děčína
Pavel Budínský

O osudu prvního zápasu rozhodlo deset minut, o druhém osm minut. Má trenér nějakou šanci nasměrovat v těchto krizových momentech svůj tým na jinou cestu?

Každý trenér tuhle situaci zná a jde jí ovlivnit různými způsoby. Lze si vzít time out, ale je třeba s oddechovými časy dobře hospodařit. Na této úrovni není možné reagovat time outem na každou bodovou šňůru soupeře. Trenérovi zůstává možnost pokyny buď zpomalit nebo naopak zrychlit hru. Také je možné střídáním zapojit typy hráčů vhodných pro zvládnutí situace.

Ze kterého zápasu (liga, pohár) byste si vzal více procent do nadcházejícího středečního?

Z ligového, protože v pohárovém ještě všichni hráči nevěděli, co to obnáší hrát proti Nymburku a také pohárové utkání bylo kumulací více zápasů v krátkém časovém horizontu. Druhé utkání jsme hráli mnohem, mnohem lépe a nechybělo moc, abychom ho vyhráli.

Motivuje hráče příkladem minulého zápasu?

Ano, používám tuto metodu a myslím, že jí používají všichni trenéři, kteří připravují tým na zápas s Nymburkem. Je však důležité vybrat podstatné momenty pro utkání. Já jsem vítězný typ trenéra a nedokáže mě uspokojit, že prohrajeme s Nymburkem třeba jen o deset bodů.

 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Do zápasu jdeme s tím, že budeme hrát s těžkým soupeřem. Přesvědčit jsme se o tom mohli už v této sezoně dvakrát – v Českém poháru i nadstavbové části.

Mohl byste soupeře stručně charakterizovat?

Je to silný a bojovný tým, který nám nedá určitě nic zadarmo. Pro nás je důležité, abychom od začátku zápasu nastoupili velmi agresivně a nedali soupeři šanci k tomu, aby se držel bodově blízko nebo dokonce vedl po delší část zápasu. Musíme hrát naplno celých čtyřicet minut. Přesvědčili jsme se, že se při takových zápasech musíme soustředit po celou dobu utkání.

Co je klíčem k vítězství?

Budete především mentální stránka. Je třeba se soustředit od první minuty až do poslední a po celou dobu utkání hrát velice agresivně. Je třeba využít všech výhod domácího prostředí, k tomu abychom získali výhru. Za odměnu bychom chtěli připravit všem divákům příjemně strávený středeční večer, aby v něm nechyběla žádná ingredience kvalitního utkání předních týmů Mattoni NBL.  

Michael Lenzlyhráč Nymburka
Michael Lenzly
Jaký bude zápas proti Děčínu?

Určitě to nebude jednoduché utkání, vzhledem k tomu, že Děčín je kvalitní tým. Nicméně pokud my budeme hrát dobrou obranu, tak bych se o výsledek nebál.

Jaká je úroveň Děčína ve srovnání s ostatními týmy skupiny A1?

Nerad bych se pouštěl do nějakého srovnání týmů. Myslím si, že důležitější je začít u sebe a soustředit se na náš výkon. Pokud jsme výborní v defenzívě a hrajeme dostatečně rychle, předvádíme solidní výkon a nemusíme přemýšlet o tom, zda jeden tým je lepší než jiný. Prostě máme zápas ve svých rukách.

V prvním zápase jsme s Děčínem hráli výborně deset minut, ve druhém osm minut. Bude to teď jen šest?

Ne, to by nestačilo. Pro nás je nejdůležitější výhra a my pro to musíme udělat všechno, co je třeba. Abychom měli dobrý pocit a také pobavili fanoušky, musíme hrát dobře celých čtyřicet minut.

Co je důležitější: vítězství nebo dobrý obraz naší hry?

Důležitější je sice výhra, ale všichni chceme, aby i obraz naší hry byl dobrý.

Je těžké hrát proti Sandersovi?

Je to stejně těžké jako hrát proti jinému hráči. Samozřejmě Ell má zkušenosti, ovšem pouze zkušenosti nejsou zárukou výborného výkonu. Navíc důležitější je výkon našeho týmu a ne jednotlivce soupeře.

Dá se Sanders porovnat třeba s Lawrencem z Prostějova?

V porovnání by asi vyšli oba stejně. Oba jsou dobrými hráči, jsou oporami svého týmu. Jediný rozdíl je ve věku obou hráčů.

Kterého z hráčů Děčína považuješ za nejnebezpečnějšího?

Myslím, že to je Hatcher, protože v prvním zápase proti nám nastřílel hodně bodů. V nadcházejícím zápase to musíme změnit a dobře ho bránit. 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.