A tým | Mattoni NBL - 13.04.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
94
NH Ostrava NH Ostrava Hosté
64

Názory po utkání

Zdeněk Hummeltrenér Ostravy
Zdeněk Hummel

Patnáct minut jsme vydrželi poměrně vyrovnanou hru. Během pár minut, díky naší nepozornosti v obraně, Nymburk odskočil na rozdíl 21 bodů a ukázala se kvalita domácích hráčů. Bohužel jsme dnes nepřijeli do Nymburka kompletní, chyběl nám Stehlík a Burke. Do rotace jsem zařadil i mladé hráče. My jsme sem ani tak nepřijeli pro výhru, jako se spíše připravit na zápasy následující.

Splnil tedy tento zápas svou roli?

Každopádně. Pro mladé hráče je to obrovská zkušenost, když se mohou poměřit s mistrovským Nymburkem, který odehrál kvalitní zápasy v Adriatické lize i Eurocupu.

S čím jste byl spokojený a s čím nespokojený?

Byl jsem spokojený s hrou našich hráčů v některých úsecích zápasu. Naopak nespokojený s řešením situací dva na jednoho a podobně, kdy jsme si nepřihráli balón. To bylo trestuhodné. Občas se nám dařila střelba, občas to bylo špatné. 

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg
Myslím, že jsme dnes měli v utkání hodně dobrých momentů, ale také i chvil, kdy jsme nebyli dostatečně soustředěni a přesní. Do zápasu jsme šli pochopitelně s tím, že jej na domácí palubovce chceme vyhrát. Nyní se musíme poučit z některých malých chyb, které jsme udělali, abychom se jich pro příště vyvarovali.
Marek Stuchlýhráč Ostravy
Marek Stuchlý

Prvních patnáct minut jsme hráli velice dobře, bylo to o devět bodů, ale za tři minuty to bylo o jedenadvacet a je po zápase. Tohle byl zlom dnešního zápasu. Nymburku stačí jedno zakolísání soupeře a je to špatné. Poslední čtyři minuty prvního poločasu rozhodly. Neříkám, že bychom tu vyhráli, ale rozdíl mohl být menší než třicet bodů.

S čím jsi spokojený?

Myslím, že jsme se zahráli všichni, celá lavička. Všichni strávili na palubovce podobnou porci minut. S tím mohu být spokojený.

Lukáš Palyzahráč Ostravy
Lukáš Palyza

Prohra o třicet je krutá. Myslím, že by se dalo utkání sehrát lépe. Nymburk mě překvapil v útočné fázi, pouštěl si míč dokola a bylo těžké ho bránit. Místy jsme vypadali jako hadr na holi. Obrana domácích nebyla až tak agresivní jak jsem si představoval.

Jaký byl průběh zápasu?

Drželi jsme se patnáct minut, pak jsme udělali několik individuálních chyb, které nám trenér vyčítal v time outu a domácí už po šňůře deset nula získal jednoznačné vedení.

Jak se motivuje do druhé půlky, když prohráváte o dvacet?

Proti jiným týmům je to složitější, ale proti Nymburku je to motivace v každý okamžik zápasu. Každá minuta na hřišti je obrovská škola, zvlášť pro nás, kteří máme věkový průměr kolem dvaceti let.

Měl jste proti Nymburku nějakou speciální motivaci?

Já speciálně neměl. Věděli jsme, že Nymburk není letos tak suverénní jako v minulých letech. Hrají dobře, ale v letošním roce je průměrný rozdíl kolem osmi bodů a vloni to bylo kolem třiceti. 

Chester Tre Simmonshráč Nymburka
Chester Tre Simmons
Jak bys zhodnotil dnešní zápas?
Vyhráli jsme.
A co dál?

Soupeř prohrál (smích). Myslím, že jsme hráli dobře, ale měli jsme moc ztrát, tedy náš výkon mohl být lepší.

Proč jsme se dopouštěli tolika ztrát?

(přihlížející Vlado pohotově odpověděl: „No, to bylo v momentech, kdy jsem nehrál.“). Když se zápas dostane do situace, kdy výrazně vedeme a je jednoduchý, stává se složitým. Místo toho, abychom zahráli nějakou jednoduchou akci, vymýšlíme trochu komplikovanější řešení, protože ta původní akce by byla moc jednoduchá.

Jak se dá motivovat proti týmu, který je na opačném pólu tabulky?

Budu mluvit jenom za sebe. Pro mě je to jednoduché. V Nymburce ani v Poděbradech není moc co dělat, takže je fajn chodit na tréninky a hrát zápasy. 

Vladimir Štimachráč Nymburka
Vladimir Štimac

Byl to dobrý zápas, protože jsme vyhráli. Ostrava přijela bez dvou důležitých hráčů a na jejich hře to bylo vidět. Chyběl především Burke. My jsme vyhráli protože jsme v dobré kondici, jsme v zápasovém rytmu, trenér hodně střídal.

Měl jsi proti sobě subtilního Trybanského a nevysokého Gniadka. Jak se proti nim hrálo?

(Vlado ometení ramena naznačí, že to žádná těžká práce nebyla). Bylo to jiné než proti pivotům třeba v Adriatické lize nebo proti Landrymu či Pelikánovi. Trybanski proti mně tolik nenahrál a Gniadek to měl svou výškou proti mně těžké. Ale nebylo to lehké ani pro mě. Tím, že jsou menší, tak jsou pohyblivější.

 

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.