A tým | Mattoni NBL - 13.04.2011 18:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
94
NH Ostrava NH Ostrava Hosté
64

Názory před utkáním

Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg

Ostrava je tradičně velmi nebezpečný tým. Umí totiž porážet soupeře, kteří jsou na špičce tabulky a letos to všechny přední týmy pocítily.

Pro nás z toho plyne fakt, že musíme maximálně zužitkovat domácí prostředí, které bude naší výhodou. K zápasu musíme přistoupit maximálně zodpovědně a koncentrováni. Měli bychom si také vzít ty dobré věci z posledních dvou zápasů a použít je i proti Ostravě.

Zdeněk Hummeltrenér Ostravy
Zdeněk Hummel

Mladší hráči jedou do Nymburka s napětím, starší z rutiny a s čím jede zkušený trenér?

Pro mě to bude premiéra v rekonstruované hale v Nymburce. Pro mě osobně to bude jeden z posledních zápasů v mé kariéře hlavního kouče, takže se těším. Horší to je s očekáváním vývoje zápasu. Věřím, že nedostaneme nakládačku a že budeme hrát co nejdéle vyrovnaný zápas. Nám bohužel budou chybět zranění Burke a Stehlík. Nymburk bude jednoznačným favoritem. Trochu jsem si myslel, že po skončení všech ostatních soutěží bude mít Nymburk krizi, ale je vidět, že kádr je tak zkušený a rozehraný, že dokážou překonat i období, kdy se jim nedaří. V pravou chvíli umí zapnout a rozhodnou zápas.

Jak jste spokojen s letošní sezonou?

Já osobně jsem dost spokojen. Vloni jsme hráli spíše podřadnou roli a zachraňovali jsme ligu, letos je jednoznačným úspěchem postup do první šestky. Hrajeme i s týmy horní pětky často vyrovnaná utkání, která pak konči rozdílem do deseti bodů. Pro nás je dobrým oceněním, že hala Tatranu je většinou plná. To ukazuje, že jsme schopni produkovat basketbal, který se lidem líbí. Myslím, že jsme dostali ostravský basketbal na vyšší úroveň, na úroveň, kam svou tradicí patří. Věřím, že to bude dál postupovat, že to není jen přestupný rok.

V minulých sezónách jste byli nebezpeční hlavně doma, letos se vám daří vyhrávat i venku….

To je pravda. Kádr mladších hráčů je zase o rok zkušenější. I když mám, jako vždy, určité výhrady k zahraničním hráčům, myslím, že se letos povedli. Je škoda, že se nám zatím letos nesešlo, aby se nám dařilo v útoku i obraně současně.

Říkal jste, že je to jeden z posledních zápasů. Hodláte pověsit trenérské řemeslo na hřebík?

Chci. Měl jsem nějaké zdravotní problémy a myslím, že je na čase skončit. Nechci se od basketu úplně vzdálit, ale jako první trenér už pracovat nebudu. Dovedu si představit, že bych mohl být asistentem trenéra nebo nějakým poradcem.

  
Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen

Vzhledem k tomu, že se Ostrava dostala do první šestky, nemůže to být slabý soupeř a nemůžeme si dovolit je podcenit. V zápase jsme favority a je třeba dokázat to také na hřišti.

V čem je Ostrava jiná než vloni?

Má více cizinců než měla v minulé sezoně, ale jinak to bude stále ta samá Ostrava, která když se zblázní, dokáže porazit kohokoliv. Podstatně silnější jsou na domácí palubovce.

Není to zvláštní pocit, když se s nějakým týmem střetneš v podstatě po roce?

Ani ne, já už hraju proti Ostravě deset let, tak mi to ani nepřijde, že by to byl v této sezoně první zápas.

Které z hráčů soupeře považuješ za nejdůležitější?

Z Čechů to bude určitě Marek Stuchlý a nebo Lukáš Palyza. Cizince jsem zatím tolik nesledoval, ale myslím, že silní budou. 

Marek Stuchlýhráč Ostravy
Marek Stuchlý

Ty jako zkušený harcovník, zažíváš stejné napětí jako mladí hráči před zápasem s Nymburkem?

Před zápasem jsem nervózní jako každý člověk. U někoho to trvá minutu a u někoho třeba pět. Jsou i tací, kteří se z toho nedostanou celý zápas. To jsou takoví, jak říkám, tréninkoví hráči.

A jak je to u tebe?

Jen se v zápase trochu opotím a hlava už myslí na něco jiného než na to, že bych mohl být nervózní.

Jaký průběh očekáváš?

O tom se dá jen spekulovat. Nymburk je jednoznačným favoritem, zatím doma neporaženým a divil bych se, kdyby vás (Nymburk) někdo doma porazil. Předpokládám, že ve čtvrtfinále ani v semifinále nebudete mít problémy, možná až ve finále proti Prostějovu. Ten má tým na vaší úrovni a předpokládám, že to budou vyrovnané zápasy.

V čem je největší hráčský rozdíl mezi Nymburkem a Ostravou?
Nymburští hráči jsou ve všech směrech lepší, mají daleko více zkušeností. My máme čtyři, pět kvalitních hráčů, ale po vystřídání zatím nedokážeme udržet většinou nastavenou laťku.

více najdete v rozhovoru s Markem Stuchlým

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.