A tým | Mattoni NBL - 14.05.2011 16:00

tymy/nymburk_n.jpg ČEZ Basketball NymburkDomácí
66
BK Děčín BK Děčín Hosté
63

Názory po utkání

Pavel Budínskýtrenér Děčína
Pavel Budínský

Bylo to na úvod semifinálové série atraktivní a pěkné utkání. My jsme se dokázali domácích držet v celém utkání a myslím si, že mít trochu štěstí, aby nám padly dvě závěrečné vítězné střely, mohli jsme si odvézt vítězství. V prodloužení jsme byli ještě tři minuty ve vedení, ale jakmile dal Afik Nissim pět bodů, tak nás zlomil a už jsme nenašli odpověď.

Tento zápas je pro nás velkým povzbuzením, dokázali jsme si, že v semifinále nejsme jen do počtu. V dnešním zápase byla na poměry v Česku opravdu výborná atmosféra. Myslím, že málokdo čekal, že to bude tak napínavý boj. Fyzicky to byl velice náročný zápas, plný tvrdých soubojů. Setkaly se dva podobné týmy, které stavějí na dobré obraně.

Co bylo tím závažím, které posunulo misky vah na stranu domácích?

Nymburk využil o malinko lepší individuální kvality.
Vaše obrana asi Nymburk hodně překvapila….

My jsme se opravdu pečlivě připravovali celý týden. Snažil jsem se zanalyzovat velké množství zápasů Nymburka v Adriatické lize, kdy museli ukázat, co umí. Snažil jsem se najít recept a vsadil jsem na obranu. Přeci jen v útoku nemáme takovou míru talentu jako soupeř. Neuvěřitelně nízké skóre v poločase nám vlilo energii do žil a zvýšilo sebevědomí. I ve druhé půlce jsme drželi týmový koncept, hráči plnili taktické pokyny výborně a to nás stále drželo ve hře. Obrana byl základ toho, že jsme odehráli takto vyrovnané utkání po celých 45 minut.

Máte ještě nějaké rezervy?

V každém výkonu se dají najít rezervy. Dnes se v útoku nedařilo Pavlu Houškovi a ani Alič nebyl ve své kůži. Na domácí palubovce umíme být útočně lepší a věřím, že obrana zůstane na stejné úrovni.

Bylo tak výrazné zapojení Luboše Strii do útoku plánované nebo vyplynulo ze situace?

Spíše si myslím, že je to vývoj Lubošova angažmá v Děčíně. Zpočátku se adaptoval, ale tři, čtyři měsíce dostával ode mě dost důvěry a nyní je vidět, že si hodně věří. U něj je vidět, že proti silnému soupeři je jeho výkon lepší než proti slabšímu. 
Ronen Ginzburgtrenér Nymburka
Ronen Ginzburg
Byl to typický zápas play-off. Oba týmy hrály skvělou obranu. My jsme byli nervózní při střelbě z dálky. Nevím, čím to je způsobené, možná tou přestávkou bez zápasů. Na konci zápasu jsme ale ukázali charakter, Afik vzal hru na sebe a dal důležité koše. Nyní se musíme koncentrovat na další zápas.
Luboš Striahráč Děčína
Luboš Stria

Byl to pěkný zápas, ale bezprostředně po zápase mě mrzí, že jsme v Nymburce nevyhráli. Stačila jedna vítězná střela, kterou jsme nedali. Mohlo to být úplně jinak a nemuseli bychom do prodloužení.

Tedy největší chyba se stala ještě před prodloužením?

Těžko to nazývat chybou, protože hrát takový zápas v Nymburce není špatná vizitka našeho týmu.

Co rozhodlo v prodloužení?

Dostali jsme dva koše od Nissima, který zase předvedl svou extra třídu. My jsme to už nedotáhli.

Byl to úkol od trenéra, abyste byl tak výrazným střelcem?

Ne (smích). Celou sezonu se trápím…. Jsem rád, že jsem mohl týmu pomoci. Škoda jen, že to nevedlo k vítězství. Vyměnil bych klidně svých 17 bodů za vítězství týmu.

Co v tomto zápase rozhodlo?

Bezprostředně po zápase nejsem schopen příčinu naší porážky najít.

Čekali jste, cestou do Nymburka, že byste mohli hrát tak vrovnaný zápas?

Jeli jsme sem pro vítězství a málem se to povedlo. Chceme postoupit do finále. Myslím, že letos máme velkou šanci. Hrajeme velice týmově ….. určitě se ještě o další výhry popereme.
Petr Bendahráč Nymburka
Petr Benda
Čekali jsme, že by vás mohl Děčín až tak trápit?

Nečekali jsme, že to bude až tak obtížné utkání, i když určitou nápovědu jsme měli z minulého zápasu na severu Čech. Děčín, když začne předvádět agresivní obranu, těžko se s tím v útoku vypořádáváme. Dnes to bylo vidět, protože v útočné fázi jsme trochu tápali.

Co bylo příčinou útočného trápení?

Většinu útoku jsme hráli na jedné straně. Nesnažili jsme se balón přehodit na druhou a vytvořit si tam přesilovou situaci. Jen jsme se dívali na hráče s míčem, co vytvoří a stáli jsme. Soupeř dobře ucpával prostor pod košem a tím jsme se dostávali do těžkých střel z dálky.

Jaké bude poučení z tohoto zápasu?
Předně musíme zlepšit pohyb míče na útočné polovině.

Měli jste v této sezoně zápas, ve kterém jste měli tak výrazné problémy s limitem pro postupný útok?

Byl to stejné u nás jako u soupeře… Je ale pravda, že takové problémy na útočné polovině jsme snad letos neměli.

Dala by se kvalita obrany Děčína srovnat s kvalitou obrany týmů Adriatické ligy?

V Adriatické lize jsme se s tak zataženou obranou nepotkali. Častěji jsme si vytvářeli přesilové situace. Musíme do příště trochu hráče soupeře rozpohybovat, aby za námi vylezli je trojkové čáře. 
Michal Křemenhráč Nymburka
Michal Křemen

Po zápase mě trochu píchalo u srdce (už s lehkým oddechnutím a úsměvem). Čekali jsme, že na nás vlítnou a to se potvrdilo. Bylo vidět, že nám dlouhá pauza mezi zápasy nedělá dobře. I v minulých letech jsme měli v prvním zápase semifinále problémy. Možná jsme v tomto utkání byli i trochu více nervózní.

Bylo naše vítězství hodně dílem Štěstěny?

Děčín tomu našemu štěstí trochu pomohl. Drobný náskok v prodloužení promrhali.

Co nám na hře Děčína nejvíce vadilo?

Hosté od nás hodně odstupovali a nechávali nás střílet z dálky a to se nám nějak dobře nedařilo. Přecházeli jsme střelecké pozice a zpod koše se nám vůbec nedařilo. Kdybychom na úvod dali pár trojek, otevřelo by to cestu pod koš. 

Michael Lenzlyhráč Nymburka
Michael Lenzly

Byl to tvrdý zápas a tvrdý souboj. Děčín nás nechal za poločas nechal nastřílet jen 26 bodů, což svědčí o jejich výborné obraně. Ani naše defenzíva nebyla špatná, protože hosté dali jen 22 bodů.

Zažil jsi už tak nízké skóre o poločase?

Tak to se nepamatuji. I to ale svědčí o kvalitách obran obou týmů.

Překvapila vás obrana ze strany soupeře?

Nebyl jsem překvapený, víme že Děčín dokáže zahrát velice dobře v defenzívě. Našich šestadvacet bodů bylo dáno nejen kvalitní obranou hostů, ale také tím, že jsme některé pozice přecházeli a další už nepřišly. V zápase jsme měli také docela dost ztrát a to se na skóre také podepsalo.

Závěr normální hrací doby byl vypjatý. Byl jsi nervózní?

Na nervozitu nebyl čas. Staral jsem se o to, co se děje na hřišti.

V prodloužení skóroval první Děčín. To nebývá pro soupeře moc příjemné….

Ano, soupeř skóroval první. Důležité bylo, že my jsme zase skončili lépe než oni. Do rukou to vzal Afik a proměnil střely, které o zápase rozhodly.

S čím půjdeme do dalšího zápasu?
S tím, že ho chceme vyhrát. Nezáleží na tom, o kolik bodů ho vyhrajeme. 
William Hatcherhráč Děčína
William Hatcher

Přijeli jsme dobře připraveni a náš plán se nám po většinu zápasu dařilo plnit. Věřili jsme si, že zápas můžeme vyhrát. Dařilo se nám zůstávat v závěsu těsně za domácími a měli jsme dvě střely na vítězství před koncem základní hrací doby. V prodloužení jsme těžké střely neproměnili, kdežto domácí ano – to byl rozdíl. 

Afik Nissimhráč Nymburka
Afik Nissim
Hráli jsme proti dobrému týmu klasický zápas play off. Na Děčínu bylo vidět, že se přijel porvat o vítězství. Nám se moc nedařilo, ale důležitá je výhra, jsme v semifinále a tam je jedno, jestli zápas skončí rozdílem jednoho nebo dvaceti bodů. Stav série je 1:0 pro nás a to se počítá. Nyní se těšíme na zápas v Děčíně!

Poslední zápas

ČEZ Basketball NymburkBK ARMEX Děčín
28.05.201989:60Více informací

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Basketball Nymburk YouTube Channel

SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.