BUDE TO O SRDÍČKU

BUDE TO O SRDÍČKU

neříká kardiolog ani kardiak, ale náš kapitán Ladislav Sokolovský o zápase proti loňskému finalistovi NBL Prostějovu, se kterým startujeme letošní účast v Mattonce


Nadcházející zápas je reprízou finále. Může být zároveň předzvěstí finále?

To se nedá odhadnout. Myslím, že všechny týmy, které postoupily, nemají špatnou úroveň a do finále se může klidně probojovat čtyři, pět týmů ze skupiny A1. Letos se hraje trochu jiným systémem. Ve skupině A1 je to deset zápasů od nuly a každý prohraný zápas může mít zásadní vliv na postavení týmů před play-off. Pro nás nebude nijak jednoduché se plně soustředit jen na Mattoni NBL, když dohráváme ještě tři zápasy Adriatické ligy a čekají nás také zápasy Českého poháru, kterému připisujeme také velkou důležitost.

Těšíte se na zápas s Prostějovem?

Ano, všichni se těšíme, tedy mluvím hlavně za české hráče. Myslím si, že i ostatní týmy se na náš těší a budou nám chtít dokázat, že v české lize nezahálely. Věřím, že i diváci v Nymburce budou zvědaví, s jakou formou a kádrem přijede Prostějov, Nový Jičín, Děčín, Ostrava nebo Pardubice. Myslím, že i v místech, kde budeme hrát, to bude pro fanoušky zajímavý zápas a že přijde hodně lidí.

Prostějov v podstatě nezměnil kádr. Je to pro nás výhodné, protože víme, co hrají nebo nevýhodné, protože zlepšili týmovou souhru?

Větší výhoda je pro družstvo, které zůstane pohromadě a doplní se jeden, dva hráči. Oproti loňsku zlepšil své výkony střední rozehrávač Lawrence. Hraje daleko více na koš než před tím. Budou sehranější, ale není to důvod, abychom se jich báli. My musíme předně hrát hru, na kterou jsme zvyklí a třeba se nám už teď podaří zúročit zkušenosti ze zápasů letošní sezony.

Dá se říct, že Prostějov je na úrovni týmů Adriatické ligy?

Jak už jsem říkal, Prostějov by se v Adriatické lize neztratil a klidně by se mohl pohybovat na stejných příčkách jako my. Potvrdili to v poháru Eurochallenge, kde jen o kousek nepostoupili mezi poslední osmičku týmů. I oni posbírali hodně zkušeností a ty budou chtít využít. Potkali se s týmy Adriatické ligy a neměli s nimi špatné výsledky.

Bude tedy utkání proti Prostějovu stejně náročné jako Adriatická liga? 

Já čekám ještě náročnější. Jednak očekávám, že přijedou fanoušci z Prostějova a myslím, že přijde i hodně nymburských. Bude to více vyhecované utkání. Myslím, že diváci uvidí zápas s ještě většími emocemi než byl páteční proti Cedevitě.

Jak moc neznámý je Prostějov, když jsme se s ním letos ještě nepotkali?

Všichni čeští hráči znají, až na Zagorace a Nicholsona znají ostatní Orly a vědí, co od nich čekat. Trenéři to mají už naskautované a v rozborech nám ještě připomenou, v čem jsou dobří a v čem se zlepšili. Naši cizinci, kteří je neznají, chápou rychle a budou i oni na ně připraveni dobře.

Jaký bude zápas?
Hlavně o srdíčku a nasazení. To bude rozhodující. 
 
vloženo: 05.03.2011 13:00 / přečteno: 14084x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.