BÁBA LEZE NA VRBU

BÁBA LEZE NA VRBU

Přečtěte si, jak viděli průběhu zápasu někteří jeho aktéři.  

Aleksandar Petrović

Když hrajete proti týmu jako je Nymburk, musíte být soustředění celých 40 minut a ne jako my. Dneska jsme se soustředili jen třicet minut. V zápase jsme měli spoustu příležitostí zvětšit rozdíl ve skóre a dostat se do výrazného vedení. Nejhorší moment nastal za stavu 75:70 pro nás, kdy jsme ztratili dva míče v řadě, neproměnili jsme příliš otevřených střel a to byl začátek naší cesty do pekel. V tento moment jsme ztratili rytmus a myšlenku naší hry a Nymburk zaslouženě vyhrál.

Byla vaše šance na play-off ztracena?

Ano. Bohužel jsme v posledních sedmi dnech museli řešit problémy se sestavou. Náš pivot Edwards se zranil a skončil v nemocnici. Prohráli jsme zápas se Záhřebem CO a dnes jsme hráli se Žižičem, který má za sebou jen dva tréninky s námi. A to je těžké hrát. V kritickém momentu sezony přišly takové problémy….

Máte šanci v Eurocupu?

Když se vrátí Edwards, máme šanci, pokud ne, budeme mít problémy. Navíc Žižić v zápasech Eurocupu nemůže nastoupit. Budeme muset hrát s malou sestavou celých čtyřicet minut a tím se dá Estudiantes překvapit dvacet, pětadvacet minut a ne celých 80 minut dvou zápasů.

Jste připravený dovést sezonu až do konce? (trenér Petrović totiž chtěl odejít po prohře v chorvatském poháru už dříve)

Ano, protože v poháru jsme prohráli v neskutečném zápase a pokud takový zápas prohrajete, může trenér vinit jedině sebe. Proto jsem nabídl rezignaci. 

 
Neno Ginzburg

Hráli jsme proti velmi dobrému týmu, který uspěl i v Eurocupu. Jak říkal kouč hostí, měli spoustu minut, kdy mohli zápas rozhodnout, nicméně nám se dařilo lépe. Jsem hrdý na hráče, jakým způsobem bojovali, i když jsme se v závěru museli obejít bez tři důležitých hráčů. 

Co rozhodlo ve druhém poločase o našem vítězství?

Charakter VŠECH hráčů, kteří chtěli hrát lepší obranu. Trochu jsme změnili styl hry ve druhém poločase a více jsme využívali hru do vnitřního prostoru přes Vlada, což nám přineslo pár lehkých košů. Cedevita je dobrý tým a právě naše zlepšení obrany je zastavilo.

Je toto vítězství důležité pro další zápas?

Každé vítězství je důležité. Horší je to, že máme teď nahuštěný program a zraněné hráče. 

 
Dionte Christmas

Myslím si, že jsme dnes hráli dobře a je velmi důležité, že se nám povedlo dostat se zpátky do zápasu, vytvořit si nepatrný náskok a ten udržet až do konce. Malinko jsme byli znevýhodněni tím, že nehrál nás nejlepší skórer Tre Simmons a ve druhém poločase nehrál ani Mike Lenzly. O to nás vítězství více těší.

V závěru se zdálo, že vyloženě čekáš, až tě budou faulovat. Házíš rád trestné hody?

Nám se v zápase moc trestné hody nedařily a já mám trestné hody vždy přes osmdesát procent. Věděl jsem, že když mě budou faulovat, tvrdě se jim to nevyplatí. A stalo se.

Byl poslední zisk rozhodující?

Ne. Rozhodující nebyl, ale patřil k důležitým prvkům zápas. Tedy věřím, že si to myslí i naši fanoušci.

 
Láďa Sokolovský

V zápase rozhodlo naše lepší nasazení ve druhém poločase. Hráli jsme také lépe v obraně, řešili jsme jinak clony soupeře. Ale opakuji, rozhodující bylo naše nasazení. Myslím, že jsme se vyhecovali ke slušnému výkonu.

Vyhecovali vás i rozhodčí některými spornými výroky?

Nemyslím. Utkání bylo hodně emotivní a některé výroky nás překvapily, ale nebyl to prvek, který by nás hnal do vítězství více než samotná touha oplatit porážku ze Záhřebu.

Co se změnilo oproti některým jiným zápasům?

Dokázali jsme se více tlačit pod koš a neobstřelovali jsme tolik koš z dálky. Dokládá to i větší počet faulů a trestných hodů, než jsme mívali obvykle.

K tvým 17-ti bodům nepomohla ani jedna trojka…..

No, nepomohla (váhavě). Nějak se teď z dálky netrefuju. To ale přijde, protože na tréninku dávám, tak je to snad jen otázka času.  

Je pravdou, že nám ve druhém poločase pomohlo, že jsme soupeře nepustili na útočný doskok?

To souvisí právě se zvýšeným nasazením a zaujetím pro hru. Nechtěli jsme o žádný balón přijít.

Co říct k závěru?

Koncovku jsme zvládli profesorsky. V posledních minutách jsme na soupeře dokázali tlačit. Možná jim docházely síly, protože moc hráčů do rotace nezapojili. Důležité bylo, že jsme si pohlídali doskok v obraně a že jsme nikde při vyhazování neztratil hloupě balón.

 
Radek Nečas

U nás vládne spokojenost. V zápase jsme nebyli lepším týmem, ale po dlouhé době se nám podařila koncovka a to je důležité pro psychiku týmu.

Co rozhodlo v dnešním zápase?

Můj chytrý „faul“ na konci (smích), kdy ze tří šestek dal jen jednu. My jsme doskočili a vyhráli…..

Cedevita hodně spoléhala na střelbu z dálky a pokud dávali, nebylo to s nimi jednoduché. Nebezpečný byl Žižić a v momentě, kdy se vyfaulovat, nevěděli najednou, co hrát. Hráli jeden do pěti, my jsme po nich skákali a rozhodčí to nepískali….

Žižić je nový hráč, přesto Cedevita hrála hodně přes něj. Nepřekvapilo tě to?

Ne. On je výborný, zkušený hráč, který umí zády ke koši a k tomu zase není třeba bůhvíjaká souhra s jeho spoluhráči. I když nemá výšku, je to poctivá chorvatská škola.

Stalo se ve druhém poločase něco s týmem soupeře nebo jsme změnili hru?

Celý zápas jsme hráli systémem „bába leze na vrbu“…
????

To je taková hra, při které se nehraje tolik signálů a více se improvizuje. V závěru jsme posílali více míč pod koš, kde se prosazoval Vlado.

 
 
 
 
vloženo: 05.03.2011 17:26 / přečteno: 13458x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.