DNES DĚČÍN

DNES DĚČÍN

Dnes změříme síly s druhým týmem po základní části severočeským Děčínem. 


Pro nás to bude druhé utkání letošního ročníku Mattoni NBL a jubilejní 50 zápas proti tomuto týmu. S Děčínem máme aktivní bilanci 43 vítězných zápasů a 6 porážek. Utkání na venkovní palubovce bývají pro vyrovnanější. Průměrné skóre z venkovních zápasů je 89:77. Pro zajímavost z domácích utkání to je 93:72.

 

Co před utkání říká trenér Ginzburg?

Budeme hrát s těžkým a dobrým týmem na jeho palubovce, na které není snadné hrát. Vracíme se do ligy po tom, co jsme vyhráli pohár a já doufám, že všichni budou maximálně připraveni a zapomenou na náš víkendový úspěch. Musíme být maximálně soustředění, protože s Děčínem to rozhodně nebude lehké a navíc každý zápas nadstavby je nesmírně důležitý kvůli umístění do play off.

Do ligy se vracíme po velmi těžkých týdnech, kdy jsme odehráli 9 utkání za 18 dní. Jsou tři dny regenerace dostačující?

Doufám, že ano. Není to jen o posledních dnech, do ligy se vracíme po velmi náročné sezóně, která nám dala zabrat jak po fyzické, tak i psychické stránce. Teprve nadcházející zápasy nám ukáží, jestli jsme se dostatečně zregenerovali. Já ale věřím, že i přes drobná zranění a nemoci, které nás stále pronásledují, budeme dobře připraveni a odehrajeme dobré utkání s pro nás úspěšným koncem.

S Děčínem jsme odehráli semifinálový zápas v poháru. Jak jsme se z něj poučili? Co musíme zlepšit a čeho se vyvarovat?

Rozhodně musíme zlepšit obranu, s tou jsem nebyl spokojený. I když jsme v ní měli i dobré momenty, tak se musíme poučit z těch špatných. Nejdůležitější ale bude, abychom byli dobře připraveni psychicky. Zvlášť když hrajeme na palubovce Děčína, kde neexistují jednoduché zápasy.


Pavel Budínský

Jste na domácí půdě o 15 bodů lepší než na neutrální půdě?
Já pevně věřím, že ano.

Bude to pro vás výhodé hrát na domácí palubovce?

Každý zápas na domácí palubovce je určitou výhodou. Ovšem naši fanoušci jsou už hodně nároční a někdy si myslí, že máme patent na to, abychom porazili doma všechny. Nymburk je ale stále ještě jiná kategorie. Přesto věřím, že nám budou fandit jako vždy, i když se třeba zápas nebude vyvíjet zcela směrem, kterým by si přáli.

Myslíte, že se už Nymburk adaptoval na domácí soutěž?

Četl jsem nějaký rozhovor s nymburskými hráči, že především zahraničním hráčům, kteří hrají v Čechách poprvé, se může zdát, že z Adriatické ligy do Mattonky je to skok dolů. Čeští hráči ale přesně vědí, co mohou od týmů hrajících nadstavbovou skupiny očekávat.

Co byl nejdůležitější v přípravě na zápas?

Nejdůležitější bude, abychom věřili, že můžeme Nymburk porazit. Nemáme tým složený jen ze zkušených hráčů, kteří by měli odehráno tolik, jako ti ze základní rotace. Je jiné přesvědčovat Sanderse, který už Nymburk porazil, nebo Houšky či Soukupa, než méně zkušené hráče jako je Pomikálek nebo Jiříček.

V Opavě vám chyběli někteří hráči, budou ve středu připraveni?

Míra Soukup, který měl lehčí výron v kotníku a Tonda Pištěcký, který měl zažívací problémy, budou pravděpodobně připraveni nastoupit. S jejich návratem naše síla pod koše vzroste.

 


 
vloženo: 23.03.2011 09:48 / aktualizováno: 23.03.2011 12:39 / přečteno: 14222x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.