JAKÝ BUDE SOBOTNÍ PERNÍK?

JAKÝ BUDE SOBOTNÍ PERNÍK?

Proti Pardubicím jsme zatím odehráli čtyřiačtyřicet zápasů. Na svém kontě máme 39 vítězství a asi by bylo příjemné toto číslo  zaokrouhlit.   

Pardubice nás porazily celkem pětkrát. Z toho dvakrát v sezoně 2000/01 a poté třikrát v roce 2010. Jednou při naší nejčernější sérii mnoha posledních let, v lednu 2010, kdy jsme prohráli tři zápasy v řadě. Podruhé nás Pardubice porazily ve třetím zápase loňského play-off na nymburské palubovce a potřetí to bylo v přípravě před touto sezonou. 
Aktuálně jsou Pardubice na prvním místě tabulky nadstavbové skupiny A1 a ještě nepoznaly prohru. Porazily dvouciferně venku Nový Jičín, doma také dvouciferně Ostravu a v posledním kole o dvacet venku Děčín. Ve Final8 Českého poháru pak podlehly o jediný bod Prostějovu. Takže to alespoň podle výsledků bude nejtěžší soupeř. 

Ronen GINZBURG
Do Pardubic jdeme s vědomím, že se utkáme se silným týmem, který potvrzoval výkony v celé základní části a také to ukazuje svým umístěním. My jsme ve středu odehráli náročný zápas s Děčínem, se kterým jsme dlouhou doháněli ztrátu. Naše poučení může být jen jediné: Nesmíme soupeře podcenit a musíme hrát tak, jako ve druhém poločase v Děčíně. Pokud tak neučiníme, může se nám to vymstít.   

Michal KŘEMEN
Budete i v sobotním utkání testovat nervy nymburských fanoušků?

Doufám že ne. Nejsem si jistý, zda nám to takhle může vycházet ve většině zápasů.. Pardubice se nás určitě těší a budou nás chtít porazit, takže to nebude jednoduchý zápas.

Hráli jsme proti třem týmům z Mattoni: Nový Jičín, Prostějov, Děčín. Kam by patřily výkonností  Pardubice?

Tyhle týmy se nedají dobře seřadit podle výkonnosti, jsou hodně vyrovnané. Každý může porazit každého bez ohledu na to, jestli hraje doma nebo venku. Stylem hry mají Pardubice podobný jako Děčín.

Budou mít Pardubice výhodu domácího prostředí, když jejich hala je už tři roky našim přechodným domovem?

Je pravda, že jsme na tuhle halu zvyklí, ale stále domácích fanoušků nebude více. I když přijedou-li ti naši, minimálně hlasitostí se jim vyrovnají.

Co bude v utkání nejdůležitější?

Především musíme vstoupit do zápasu lépe než v minulých několika domácích kláních. Musíme zabránit tomu, aby nám soupeř neodskočil a my pak celý zbytek zápasu nemuseli strachovat, jestli jejich vedení dotáhneme a vyhrajeme.Hlavně se nesmí rozehrát jejich opory, abychom je dokázali vůbec zastavit.

Koho považuješ za opory?

Hampton, když se zblázní, je těžko k zastavení, to samé Wright. Taky Petr Bohačík teď má formu.

Pardubice hrají stylem, který mám vyhovuje nebo nevyhovuje?

V letošním roce jsem je neviděl hrát, ale předpokládám, že to bude stejné jako vloni. Je nejdůležitější zastavit jejich rychlý přechod do protiútoku. Oni jsme schopni střílet trojky, i když jde sám na koš. 

 
vloženo: 25.03.2011 16:13 / přečteno: 14919x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.