LVÍ SOUBOJ

LVÍ SOUBOJ

Dnes startuje pro nás tým Mattoni NBL. Na začátek prověří naše síly mistr Slovenska Astrum Levice, který má, stejně jako my, ve znaku lva.  .

Bude to historicky první měření sil mistrů dvou zemí v Mattoni NBL, i když pro Nymburk to vlastně není nic nového. V loňské sezoně se naši hráči utkali s mistry mnoha zemí v rámci Adriatické ligy. Přesto to bude zápas, který bude mít svůj náboj.

Trenérem Levic je nám hodně známý František Rón. „Všichni víme proti komu máme tu čest hrát, do Levic přijíždí velmi kvalitní soupeř, několikanásobný mistr Česka a pravidelný účastník evropských pohárů. Budeme se snažit eliminovat jejich rychlou hru směrem dopředu. Samožřejmě spoléháme na podporu fanoušků a takto těžkém zápase,“ prohlásil při webové stránky klubu trenér Rón.

Náš kouč Ronen Ginzburg řekl: Jedná se o první otevírací zápas a to samo o sobě něco říká, takový zápas je vždy zajímavý. Zvlášť, když je okořeněný tím, že se z našeho pohledu hraje venku. To vše umocněno faktem, že se potkají dva velmi dobré týmy a dva mistři ze svých zemí. Nicméně pro nás je důležité, abychom se koncentrovali jenom na sebe. V neděli jsme ukončili přípravu, která byla provázena lehkými problémy jako jsou zranění a podobně. Do zápasu musíme vstoupit s maximální koncentrací a jít za jediným cílem a to je výhra.

Jediným hráčem, který má nedávné zkušenosti se slovenským basketbalem a je dokonce mistrem Slovenska a nejužitečnějším hráčem, je Eugene Lawrence. „Bude to skvělý zápas. Levice jsou známé svou halou, hlučnými a dobře fandícími fanoušky. Pro mě to bude návrat na Slovensko, kde jsem začal svou profesionální kariéru, ale nijak zvlášť mě to neovlivňuje, není čas nad tím přemýšlet. Všichni musíme makat a hrát jak nejlépe dovedeme, protože chceme být ti úspěšnější,“ řekl náš rozehrávač.

Trenér Ginzburg bude také muset před tím zápasem řešit otázku nominace. Fakt, na který v Nymburce není nikdo zvyklý. Aktuální kompletní soupiska čítá 14 hráčů, ovšem k utkání smí nastoupit o dva méně. Navíc disponujeme čtyřmi Američany a na utkání smí nastoupit pouze tři. „Budeme rozhodovat až na místě, podle aktuálního zdravotního stavu,“ byl do poslední chvíle před odletem do Bratislavy tajemný asistent trenéra Oren Amiel. Pokud bude chtít vědět, kdo nakonec nastoupí, podívejte se od 17:45 na přímý přenos zápasu na programu ČT-4.

 
vloženo: 27.09.2011 10:26 / přečteno: 10341x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.