STANDA V NYMBURCE

STANDA V NYMBURCE

V pátek přijede do Nymburka tým USK Praha, který je příjemným překvapením letošního ročníku Mattoni NBL. Proč byste neměli na zápase chybět, najdete v článku.

a začátku sezony se zdálo, že po odchodu zahraničních hráčů a také důležitých českých hráčů jako Kříž, Vyoral nebo Kotas, že USK budou dřít bídu s nouzí. Opak je však pravdou. USK doplnilo mladíky jako Šotnar (19), Fait (18) nebo Feštr (17) od zkušené matadory Milana Soukupa (31), Standu Votroubka (30), Petera Sedmáka (26). Právě Standa a Peter patří se Šotnarem a Hrubanem k hlavní ose týmu, na palubovce tráví tato čtveřice v průměru více než 27 minut. USK sází hodně na tříbodovou střelu, v její úspěšnosti jim patří s 38% 1.místo mezi týmy Mattoni NBL. Solidně tým pracuje se ztrátami, kde je aktuálně na 5.místě s průměrem 12,18 ztrát na zápas.  Kolem středu ligového pořadí se USK pohybuje i v dalších statistických údajích jako je doskok, střelba za dva body či fauly nebo asistence.

Cílem, proklamovaným před začátkem sezony je postup do play-off a zatímní umístění pasuje USK dokonce k týmům s reálnou šancí proniknout i do skupiny A1. Vysokoškoláci zahájili sezonu drtivou výhrou proti Opavě a překvapivým vítězstvím v Levicích. To byl možná i důvod, že tým získal zdravé sebevědomí a solidní výsledky ukazoval i v dalších zápasech. Zatím se dá říct, že jediným zápasem, který USK nevyšel, bylo utkání v Kolíně, které prohráli rozdílem 37 bodů. V dalších třech utkáních, která Pražané prohráli, získali manko pouze 17 bodů. Jejich přemožiteli se staly týmy Prostějova a Pardubic a Svitav. Především proti Pardubicím o nadějně rozehrávaný zápas přišli až v úplném závěru.

Stanislav Votroubek


Čtyři extra důvody proč přijít na utkání.

  1. V dresu Nymburka nastoupí nová zahraniční posila A.J.Abrams, který v NCAA platil za střeleckou hvězdu.
  2. V dresu USK přijede do Nymburka Standa Votroubek, který je opravdovým lídrem týmu. Hráč, který se jako jeden z mála může pochlubit, že má doma všechny druhy nymburských ligových medailí od bronzové po několik zlatých
  3. Vidět naživo tým USK, které má v letošní sezoně nejlepší start do sezony na posledních několik let. 
  4. Do Nymburka přijede průběžně nejlepší střelec letošního ročníku Mattoni NBL Peter Sedmák. V 11 zápasech nastřílel 216 bodů, což znamená průměr 19,64 bodů na zápas.  

 
vloženo: 03.11.2011 14:19 / přečteno: 10539x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.