ZLOMÍME ZÍTRA PERNÍKOVÉ SRDCE?

ZLOMÍME ZÍTRA PERNÍKOVÉ SRDCE?

V úterý zavítá do Nymburka k našemu 502.zápasu v Mattoni NBL družstvo Pardubic, které je naším posledním přemožitelem na naší palubovce.

Pro připomenutí to bylo ve třetím zápase semifinále play-off 19.května 2010.

Do letošní sezony trenér Slowiak nemůže počítat s Martinem Sýkorou, Lukášem Krausem, Pavlem Milošem a Derekem Wrightem, kteří město perníku opustili. Pardubice se tak oproti minulé sezoně ochudily o čtvrtinu bodů (768 z 3162) a pětinu doskoků (295 z 1406). Do týmu přišli Lukáš Kotas (USK Praha), Michal Čarnecký (Opava), Corey Muirhead (Nový Jičín).

Pardubice také budou po dlouhé době startovat v evropském poháru. Jako třetí tým české ligy dostaly nabídku přímo do hlavní soutěže poháru EuroChallenge a los jim přichystal Roanne Basket z Francie, BK Goverla z Ukrajiny a Prostějov. Jejich soutěž startuje už přesně za týden.

Pardubice letos v Mattoni NBL prohráli z deseti zápasů dvakrát, ve druhém kole doma s Levicemi a v sedmém v Prostějově. V ostatních osmi zápasech by se jako o přesvědčivém vítězství dalo hovořit u zápasu s Opavou (o 40), s Plzní (41) a Interem (23). Další zápasy proti Ústí (8), Svitavám (3), USK (5), Kolínu (10) už byly trochu překvapivě vyrovnané. Také v minulém kole proti Ostravě se favorit prosadil až v závěru především zlepšeným výkonem Tomáše Tótha.


Názory trenérů před utkáním: 

Ronen Ginzburg: Potom, co jsme odehráli dobrý zápas v Prostějově, potřebujeme, abychom odehráli stejně dobře i zápas proti Pardubicím. Máme jednak výhodu domácí palubovky a také domácích fanoušků, kteří nás určitě budou podporovat a stejně, jako tomu bylo v pátek v Prostějově. Rozhodně však neočekáváme žádné jednoduché utkání, hrajeme stále velice rychlým tempem tří zápasů během jednoho týdne.

 

Jan Slowiak: Zápas s Nymburkem je výborný test před naším vstupem do evropského poháru. Neustále nás limituje situace se zraněnými hráči, která se oproti minulému zápasu zase trochu zhoršila. Budeme chtít odehrál dobrý zápas a hlavně abychom mohli končit s hlavami nahoře a s vědomím, že jsme nevypustili jediný souboj. Bude velice důležité ustát nymburský nástup v první čtvrtině, limitovat ztráty a nepouštět domácí k lehkým košům z rychlých protiútoků. Díky tomu se může psychická pohoda dostat i na naší stranu. 

Jak se dají eliminovat rychlé protiútoky?

Obrana je vždy o vůli a při rychlém protiútoku to platí dvojnásob. Také je třeba omezit ztráty. V tom v poslední době trochu pokulháváme. Pokud budeme ztrácet míče, atletičnost týmu Nymburka se projeví naplno.

Na webu se hodně diskutovalo o vašich problémech na rozehrávce. Překonali jste je už?

U nás to souviselo se dvěma faktory. Za prvé. Pokud do týmu přichází noví hráči z menších klubů, jako je Čarnecký z Opavy, musí se adaptovat na nový styl organizace basketbalu, novou zodpovědnost a to určitou chvíli trvá. Za druhé jsme předpokládali, že zkušenější rozehrávač Tomáš Tóth bude na sezonu plně připraven. A on ze zdravotních důvodů nebyl. S tím souvisela i jeho „špatná hlava“, protože si uvědomoval, že by měl být v organizaci hry někde jinde. Myslím si, že Tomáš se každým dnem i každým zápasem dostává do optimální formy. Ukázal to v zápase s Ostravou.    

  
 
vloženo: 31.10.2011 11:08 / přečteno: 9309x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.