V ÚTERÝ OPĚT NA BASKET

V ÚTERÝ OPĚT NA BASKET

V kvapíkovém tempu pokračuje nejen VTB liga, ale také Mattoni NBL. V odloženém utkání 2.kola se střetneme s nováčkem NBL Levharty Chomutov. 

Nymburk se s Chomutovem v Mattoni NBL střetl dvakrát v sezoně 2003/04. Oba dva zápasy jsme vyhráli. První o 28 (100:72) a druhý o 24 (94:70). Jediným současným nymburským hráčem, který mohl odehrát i tyto duely je Radek Nečas. 

Radek Nečas v roce 2003

Radek však první zápas z důvodu zranění nehrál, ve druhém zatížil konto Chomutova 24 body (dvojky 6/4, trojky 3/2, TH 6/5, zisky 7, doskoky 3). S týmem Chomutova jsme se střetli ještě jednou a to v rámci 4.kola Českého poháru. V sezoně 2008/09 jsme zvítězili 113:58, když nejlepším střelcem byl Michal Křemen (19 bodů), Benda přidal 12 bodů, Sokol 8 a Nečas 5.

V letošní sezoně získal Chomutov už čtyři výhry, to je jen o jednu méně než v poslední ligové sezoně za všech 32 zápasů základní a nadstavbové skupiny A2. Na jeho štítě zůstala družstva Svitav, Opavy, Ústí a Interu. Naopak poslední dvě kola proti Prostějovu a Pardubicím Levhartům moc nevyšla. Oba zápasy prohráli výraznějším rozdílem.

Hlavní osa týmu trenéra Eisnera je složená ze dvou Američanů (Löwery a Wright) a jednoho Čecha (Staněk). Tato trojice nastupuje v průměru na více než 32 minut a má na svědomí 62% všech nastřílených bodů Chomutova. V žebříčku nejlepších střelců Mattoni NBL v této sezoně figurují tito hráči na třetím, šestém a jedenáctém místě. Určitým paradoxem je, že nejlepším hráčem na doskoku (5,7 doskoků/zápas) je 180 cm vysoký Wright, který je zároveň nejužitečnějším hráčem Chomutova.

Vizitku týmu najdete zde

Zápas osminásobného mistra s nováčkem se může být někomu jevit jako nezajímavý, proto vám chceme nabídnout pět důvodů, proč si zápas nenechat ujít.

Hladoví hráči

Každý nováček lační po vítězství v zápase jako žádný jiný tým. To samé platí i u týmu ze severu Čech. Navíc vstup do sezony neměli Levharti z Chomutova špatný, protože na svém kontě mají už čtyři vítězství. Zajímavé bude sledovat, zda si povedou lépe nebo hůř než USK Praha v minulém utkání, které také mělo dobrý vstup do ligy

Jak si povedou bývalí nymburští hráči

Dres Chomutova oblékají dva hráči, kteří nastupovali před lety s nymburským lvem na hrudi. Očití diváci si tak budou moci ověřit, jak se zlepšil Zdeněk Hanzlík a jak bude na rychlý basketbal současnosti stačit pětatřicetiletý Věroslav Sucharda.

Nejmladší trenér ligy

Na lavičce Chomutova působí jako trenér Tomáš Eisner, který je ve 34 letech nejmladším trenérem Mattoni NBL v letošní sezoně. Dokonce Sucharda a Staněk, jeho svěřenci, jsou ještě o rok starší než on.

Souboj „malých“ rozehrávačů 

Na palubovku proti sobě nastoupí jedni z nejmenších hráčů Mattoni NBL Adrian Abrams a Derek Wright. Oba narostli „jen“ do metru a osmdesáti centimetrů. Ovšem na jejich výkonu to není vidět. Adrian ve svém prvním vystoupení zatížil konto USK 21 body, Derek má na průměr 17,5 bodů na zápas. 

Dlouhé vlasy vs. dlouhé řasy
Löwery a jeho kštice

I takový souboj byste mohli na palubovce v Nymburce vidět. Na straně Levhartů přijede Robert Löwery, jehož kštice určitě vzbuzuje pozornost a pravděpodobně bude nejmohutnější vlasovou pokrývkou mezi všemi hráči Mattoni NBL. Na straně Nymburka zase na vás budou mrkat Abramsovy oči s dlouhými řasami.

 

Nebyl pro vás ani jeden z důvodů dostatečně pádný? Nevadí, tak přijďte "jenom" na basket, rádi vás uvidíme.

 
 
vloženo: 07.11.2011 02:05 / přečteno: 10160x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.